Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Δράση του ΕΒΕ Φλώρινας για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων (video)

Ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες μοίραζαν χθες μέλη του Επιμελητηρίου Φλώρινας σε καταστηματάρχες και καταναλωτές, στην κεντρική αγορά της πόλης. Στη συνέχεια επέκτειναν τη δράση τους και στο τελωνείο Νίκης, όπου ενημέρωναν τους οδηγούς για τα οφέλη αγορών από ελληνικές επιχειρήσεις, μοιράζοντας μάλιστα και τοπικά αναψυκτικά.
Η δράση αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο του κινήματος πολιτών «καταναλώνουμε ότι παράγουμε», το οποίο δραστηριοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο.
Στο video μιλά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σάββας Σαπαλίδης.


8 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια στον Προεδρο για την δραση του αυτή, αν και νομιζω ότι θα επρεπε να εχει καθιερωθεί αυτό στην συνειδηση του κοσμου από πολύ νωρίτερα.
    Αναρωτιέμαι όμως μηπως θα επρεπε να στοχευθει αυτή η δραση και σε ορισμένους καταστηματάρχες της πολης, οι οποιοι επιμενουν να τροφοδοτουν την αγορα με εισαγομενα-Μπιτολιανικα εμπορεύματα, παρ ολο που οι δικες τους βιοτενιες εκλεισαν λογω αυτων των εισαγομενων προιοντων που οι ιδιοι πουλανε???
    Τους πληροφορω ότι η Ελληνικη βιοτεχνια μπορει και τα καταφερνει ακομα να παραγει-προμηθευει προιοντα πολύ αξιοπρεπεστερα από ορισμενα εισαγομενα σκουπίδια, αρκει εμεις οι ιδιοι να την ...ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. To πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα Μπίτολα. Αφορά και την αιμορραγία της τοπικής αγοράς κύρίως προς Πτολεμαίδα και Θεσσαλονίκη και η λύση είναι να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Πως όμως να γίνουμε αφού ακόμα και η λαϊκή της Τετάρτης είναι η ακριβότερη σε σχέση π.χ. με αυτή του Αμυνταίου?
    2. Είναι πατριωτικό καθήκον να ψωνίζουμε από τη χώρα μας γιατί εισπράττει το κράτος έσοδα μέσω των φόρων. Είναι η μισή αλήθεια γιατί η άλλη μισή λέει πως για να πάρει το κράτος πρέπει να κοπεί απόδειξη. Ποιος κόβει αποδείξεις? Μην πάμε μακριά και να ασχοληθούμε με τους θερμουδραυλικούς τους συναδέλφους του κ. Σαπαλίδη. όλοι μας χρειαστήκαμε υδραυλικό π.χ. γιατί χάλασε το καλοριφέρ. Σε ποιον κόψανε απόδειξη?
    3. Αν θέλει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου να δει την αλήθεια ας κάνει μία βάρδια στο τελωνείο και να κρατήσει στατιστικές. Πόσοι είναι οι έμποροι και οι ελευθεροι επαγγελματίες που πηγαίνουν μέσα.
    4. Η υποκρισία τέλος κύριε Σάββα. Πολύ αργά πια. Ξαφνικά ξυπνήσατε τώρα που τελειώσαμε και που ήσασταν τόσα χρόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΕ ΑΒΕΡΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ. ΜΙΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕ.
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΥΜΟ ΠΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμα μπούν τσουχτερά διόδια με 50 ευρώ στο 'έβγα για τα Σκόπια και άλλα 50 ευρώ στο έμπα στον νέο δρόμο Φλώρινας - Τελωνίο Νίκης τότε κανείς κουτοπόνηρος νεοέλληνας δεν θα ψωνίζεται στα Σκόπια .Μέχρι τότε ξέφραγο αμπέλι έχει καταντήσει το τελωνίο Νίκης όπου ο καθείς ότι γουστάρει αγοράζει από τα Σκόπια από βενζίνες υγραέριο πίπες τσιγάρα μπλουζάκια , εσώρουχα, κουνουπίδια, ζαρζαβατικά μέχρι και οδοντιατρικές υπηρεσίες για τα σάπια του δοντάκια -κομμωτικές υπηρεσίες για τις τρίχες του-της.

    Τα διόδια εργολάβε να μπούν στον νέο κόμβο μετά το χωριό Νίκη η στις παλιές εγκαταστάσεις του παλιού τελωνείου που ρηαμάζουν απο το πλιάτσικο λίγα μέτρα πρίν το νέο τελωνίο που κόστισε στην ΕΕ και στην Ελλάδα 800.000 ευρώ για να ψωνίζοντε κάποιοι νεοέλληνες στα Σκόπια

    Αν έχουν μόνο για διόδια 100 ευρώ για το καθημερινό εμπορικό τους ταξιδάκι ας πάνε τα κορόιδα να ψωνίζοντε από εκεί..κι άς έρχοντε μετά να μας κλαίνε που δεν έχουν δουλειά, κλείνουν τα καταστήματα τους ή δεν βρίσκουν δουλειά...Κακό του κεφαλιού τους.

    Δυστυχώς στην Αθήνα κοιμούνται στα Υπουργεία στην κυριολεξία όρθιοι και όσα κινήματα και να κάνεις Σαπαλίδη σε έχουν γραμμένο κι εσένα και τον εμπορικό κόσμο εις τα @...... των

    Με κινήματα εντυπωσιασμού δεν επιλύεται η οικονομική καταστροφή που ξεκίνησε εδώ και χρόνια στην Φλώρινα ...Μόνο αν μπεί χέρι σε όλους αυτούς που ψωνίζοντε στα Σκόπια και στους άλλους που έχουν φοβερές καταθέσεις μέχρι και σε τράπεζες των Σκοπίων θα λέμε ότι μπήκε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Αλλιώς ξίστ@@ με κασμά ....

    Μέχρι τότε μοίραζε όσα χαρτάκια θέλεις..Σαπαλίδη επίσης σάν πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας υπέπεσες σε σοβαρό φάουλ.. Εσύ δεν είσαι που θέλεις "οικονομικά ανοίγματα με επιχειρηματίες στα Σκόπια" ? Εσύ δεν συμμετέχεις σε συνέδριο με τους ομολόγους σου των Σκοπίων; Προς τι τώρα το κίνημα προστασίας ελληνικών τοπικών επιχειρήσεων στην Φλώρινα όπου τα λουκέτα διαδέχοντε το ένα μετά το άλλο ;

    Με διγλωσσίες και παλαιοκομματικά παιχνιδάκια δεν προασπίζεις τα τοπικά συμφέροντα αλλα αποδομείς τόσο τα συμφέροντα του τόπου σου όσο και το όποιο προφίλ που θέλεις να πλασάρεις στον κόσμο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού ζείς ρε φιλαράκι; Στο 2015 η στην Φλώρινα πάντως όχι. Έπαψαν οι Φλωρινιώτες να πηγαίνουν Θεσσαλονίκη και Πτολεμαίδα εδώ και πολλούς μήνες. 1 Δρόμοι δεν υπάρχουν 2 Καύσιμα για μετακινήσεις δεν υπάρχουν Και που κόβουν αποδείξεις κάποιοι σωστοί νομίζεις ότι γίνεται κανένας έλεγχος. Τρίχες Όλα είναι χύμα στο κύμα.Ούτε οι καταναλωτές δεν ζητάνε γιατί δεν έχουν κανένα όφελος από την εφορία. Ισοπεδώθηκαν όλα

    Αναρωτήθηκες γιατί κατασκευάσθηκε ο νέος δρόμος από το Αρμενοχώι προς την Νίκη -Σκόπια όταν όλοι οι υπόλοιποι δρόμο λχ προς την Πτολεμαίδα είναι μισοδιαλυμένοι και κλειστοί ;

    Κοιμήσου και όταν ξυπνήσεις να μου θυμήσεις να σου ξαναπώ ότι δεν είναι ούτε 2005 ούτε 2010 ....

    922 Είσαι μάλλον εκτός τόπου και εκτός χρόνου με όσα διάβασα στο σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ;
      ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ. ΚΑΙΝΕ 20 ΕΥΡΩ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ 100 ΑΠΟ ΨΩΝΙΑ.
      ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.
      ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΘΙΧΤΗΚΕΣ;
      ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

      Διαγραφή
    2. Κατονόμασε άμα είσαι άνδρας ποια Τουριστικά Γραφεία στην Φλώρινα ;

      Ένα με δύο τουριστικά γραφεία απέμειναν στην Φλώρινα μαζί με το Κτελ ( άμα θέλεις να βάλουν λουκέτο κι αυτά είσαι πράγματι βαλτός και βλαμμένος πέραν από άθλιο κοματόσκυλο) - και σε τελική ανάλυση καλά κάνουν που πηγαίνουν πελάτες από την Φλώρινα σε άλλες διπλανές Ελληνικές πόλεις αφού δεν βρίσκουν την ίδια ποικιλία προιόντων στην Φλώρινα εν αντιθέσει με ίσως σαν του αναστήματος της βλακείας -κουτοπονηριάς σου μαζί με κάποιους άλλους κουτοπόνηρους που φυγαδεύουν τα χρήματα τους για να ψόνίζοντε στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και συγκεκριμένα στο γειτονικό Μοναστήρι με αμφιβόλου ποιότητας ύποπτα προιόντα και σαφώς χαμηλότερης ποιότητας παροχές υπηρεσιών .

      Τελικά εκτός από πολύ βλάξ κουτοπόνηρος κομματόσκυλο και βλαμμένος όταν κοιμάσαι ροχαλίζεις φωναχτά.

      Εχεις πολύ πλάκα φιλαράκι...
      ΥΓ
      Όχι δεν είμαι ο Σαπαλίδης Μιλάμε η φαντασία και το ΙQ σου είναι επιπέδου κάτι μεταξύ κουνουπιδιού -ραδικιού!!!!
      Για την δεύτερη απορία που έχεις καλά θα κάνεις να μιλήσεις προσωπικά με τον Σαπαλίδη τι επιδιώξεις έχει σαν πρόεδρος του ΕΒΕ και πολιτευτής του Σ Υ Ρ Ι Ζ Α .

      Πές μας κι άλλα να..διασκεδάσουμε ....

      Διαγραφή
  6. Εσυ 312 πρεπει να μισεις πολυ τον Σαπαλιδη η πρεπει να εισαι κανενα βολεμενο κοματοσκυλο γιατι εχεις θολομενο μυαλο και εισαι εκτος τοπου και χρονου.Η προχθεσινη δραση του ΕΒΕ ηταν για την αγορα Ελληνικων προιοντων και οχι τοπικων και ηταν στα πλαισια του Κινηματος Πολιτων.Για τα τοπικα προιοντα εχουν γινει το τελευταιο τριμηνο τρεις δρασεις(Θεσ/νικη-Μοναστηρι-Φλωρινα) αλλα μαλον κοιμασε και δεν τις πηρες ειδηση η σκοπιμως δεν τις αναφερεις.Με τον Σαπαλιδη ειμαι πολιτικα αντιθετος αλλα δεν μπορω να μην του αναγνωρισω οτι σαν προεδρος του ΕΒΕ αγωνιζεται και ταραζει τα λιμναζοντα υδατα για το καλο του Νομου.Ηθελα να ξερω φιλε 312 που ησουν εσυ οταν ο Σαπαλιδης διαμαρτιροταν σε ολους τους πολιτικους αρχηγους για το πετρελαιο και εριχνε παγους στη βουλη? Που ησουνοταν ο Σαπαλιδης εφερναι (και φερνει) ξενους επιχειρηματιες και ξενα αλλα και Ελληνικα επιμελητηρια για να προωθηση τα τοπικα προιοντα? Που ησουν οταν ο Σαπαλιδης επιανε δ/ντη μεσα στο Κ.Ε.Α.Ο. και παρουσια του ΓΓ Κοκορη απο τον γιακα για να μην προωθησουν τα 200 κατασχετηρια Φλωρινιωτων επιχειρηματιων?Ανεφερα μονο τρεις απο τις τοσες διαχρονικα δρασεις του.Φιλε 312 θα υπογραψω το κειμενο και εγω σαν ανωνυμος,θα παρουσιασω την ταυτοτητα μου οταν την παρουσιασης και εσυ γιατι δεν μου αρεσει να κρυβομαι πισω απο την ανωνυμια μου θυμιζει καποιους που πισω απο την ανωνυμια της κουκουλας καποια εποχη εκαναν φοβερα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.