Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ημερίδα για τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (video)

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσαν ημερίδα με τίτλο: «Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγιναν παρουσιάσεις των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που λειτουργούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Αναλυτικά, έγιναν οι εξής εισηγήσεις:

• Αναστασία Αλευριάδου, Αν. Καθηγήτρια ΠΤΝ, Δ/ντρια ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής»:
«Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής» με 3 κατευθύνσεις:
1. Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας
2. Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση − Bilingual Special Education
3. Πολιτισμικές Σπουδές, Σημειωτική και Επικοινωνία και Πολιτισμός – Cultural Studies, Semiotics and Communication

• Γεώργιος Ιορδανίδης, Αν. Καθηγητής ΠΤΔΕ, Δ/ντής ΠΜΣ «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία»:
«Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία»

• Χαράλαμπος Λεμονίδης, Καθηγητής ΠΤΔΕ, Δ/ντής ΠΜΣ «Διδακτική των Μαθηματικών»:
«Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας «Διδακτική των Μαθηματικών»

• Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Επίκ. Καθηγητής ΠΤΝ, Επιστημονικά Υπεύθυνος ΠΜΣ«Δημιουργική Γραφή»:
«Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημιουργική Γραφή»

• Άννα Σπύρτου, Αν. Καθηγήτρια ΠΤΔΕ, Αν. Δ/ντρια ΠΜΣ «Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, το Περιβάλλον και την Τεχνολογία - Science, Environment and Technology in Education»:
«Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Τμήμα Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΔΜ)
Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, το Περιβάλλον και την Τεχνολογία - Science, Environment and Technology in Education»

• Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ, Δ/ντρια ΠΜΣ «Ιστορία, Τοπική Ιστορία, Έρευνα και Διδακτική»:
«Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιστορία, Τοπική Ιστορία, Έρευνα και Διδακτική»

• Χαράλαμπος Λεμονίδης, Καθηγητής ΠΤΔΕ, Δ/ντής ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής» του ΠΤΔΕ:
«Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Αγωγής»

• Σοφία Αυγητίδου, Καθηγήτρια ΠΤΝ, Δ/ντρια ΠΜΣ
«Επιστήμες της Αγωγής»: «Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Τμήμα Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΔΜ)
Επιστήμες της Αγωγής: επαγγελματική μάθηση και καινοτομίες στην Εκπαίδευση»

Στο video που ακολουθεί μιλούν η Ελένη Τσακιρίδου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ, Επιστημονικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης ΠΔΜ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Αντώνιος Τουρλιδάκης και ο Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής, Καθηγητής Πέτρος Καριώτογλου.


8 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
    Είμαι δικηγόρος. Πήγα στη συγκεκριμένη εκδήλωση για να δω τι ακριβώς είναι το γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου, ποιοι άνθρωποι το πλαισιώνουν και να ρωτήσω τους υπεύθυνους για μια προκήρυξη θέσης εργασίας σ' αυτό, η οποία είχε προκηρυχθεί την προηγούμενη της εκδήλωσης.
    Με οργή συνειδητοποίησα πως η προκήρυξη όχι μόνο φωτογραφική είναι αλλά και χωρίς καμιά ντροπή παρουσιάζουν δημοσία τον φωτογραφιζόμενο ως συνεργάτη του Γραφείου Διασύνδεσης ήδη από τη μέρα δημοσίευσης της προκήρυξης.
    Λυπάμαι για την κατάντια των πανεπιστημιακών δασκάλων να εμπαίζουν ανέργους που ψάχνουν για εργασία. Αισθάνθηκα πραγματικά πολύ άσχημα και πολύ απαισιόδοξη για το μέλλον της κοινωνίας μας. Όλα πια γίνονται χωρίς κανένα δισταγμό και χωρίς την ανάγκη έστω να τηρούνται τα προσχήματα. Όσοι δουν την προκήρυξη και ενδιαφερθούν, να μην μπουν καν στον κόπο. Μας κοροϊδεύουν! Θα χάσετε κόπο και χρήμα. Όσοι ελπίζουν στους πανεπιστημιακούς για την αναγέννηση του τόπου, πλανώνται πλάνην οικτράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ημερίδα για να βολεύουμε τους κολλητούς μας και οι υπόλοιποι ακούστε ομιλίες για το πως θα βρείτε δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι σίγουρη εάν καταλάβατε τι εννοώ. Πηγαίνω στην ημερίδα για να μάθω για τη θέση εργασίας που τρέχει βάσει της προκήρυξης http://rc.uowm.gr/wp-content/uploads/2015/06/prosklisi_12-2015.pdf έχοντας την υπόνοια ότι πρόκειται για φωτογραφική προκήρυξη και στην εκδήλωση συνειδητοποιώ ποιος φωτογραφίζεται, ο οποίος μάλιστα παρουσιάζεται ως ένας από τους συνεργάτες του γραφείου διασύνδεσης. Δηλαδή το θράσος τους είναι απύθμενο! Εμφανίζεται να έχει προσληφθεί την μέρα που βγαίνει η προκήρυξη. Γι’ αυτό θέλω να προστατεύσω όσους σκέφτονται να μπουν σε αυτήν την διαδικασία και να καταγγείλω τη συμπεριφορά πανεπιστημιακών. Άλλωστε, αυτά είναι προγράμματα ευρωπαϊκά, δεν βγάζουν οι κύριοι καθηγητές χρήματα από την τσέπη τους για να τα δίνουν σε όποιον και όπως εκείνοι θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα τι περιμενατε...πως επειδη ειναι πανεπιστημιο θα λειτουργουσε διαφορετικα...προφανως το ιδρυμα της φλωρινας ακολουθει τις ιδιες πρακτικες που εφαρμοζει ο δημος για τους 5μηνιτες και τις αναθεσεις εργων...κριμα που πανε στο βροντο οι αναφορες του πρυτανι για τις προσπαθειες που καταβαλλουν οι νεοι για να βρουνε δουλεια...ζητω η αναξιοκρατια και η αδιαφανεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τελικά το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται..μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά μας φεύγουν εξωτερικό. Τι έχουν να περιμένουν εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ντροπή ρε παιδιά!!. ποιος ελέγχει αυτά τα πράγματα; και τι έχει να πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μεγαλο θρασος....προφανως δεν ελεγχονται οπω; θα επρεπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα ακόμα παράδειγμα των εξουσιαστικών σχέσεων στα πανεπιστήμια που χρησιμοποιούν το δημόσιο χρήμα και την ανάγκη των ανθρώπων να εργαστούν. Και μάνατζερ και δημόσιοι υπάλληλοι δε γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.