Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Οι κίνδυνοι του διαδικτύου και οι σχέσεις στην παιδική ηλικία

Την εξαιρετική θεατρική παράσταση με τον τίτλο «Σβήσε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι» παρουσίασαν το βράδυ του Σαββάτου στη Φλώρινα μαθητές και μαθήτριες του θεατρικού εργαστηρίου Άργους Ορεστικού.
Η παράσταση απευθυνόταν σε οικογένειες και σε εκπαιδευτικούς, καθώς έθιγε με ευαισθησία ζητήματα που απασχολούν παιδιά και γονείς, όπως η προσκόλληση στο διαδίκτυο, ο εκφοβισμός και η φιλία.
Διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου, από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Σχολικό Σύμβουλο 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Ι. Κασκαμανίδη και το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας.
Στην ίδια εκδήλωση, μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου και του 2ου ΓΕ.Λ. Φλώρινας παρουσίασαν καλλιτεχνικές δημιουργίες τους για τον εθισμό στο διαδίκτυο, προϊόντα σχεδίων εργασίας στα οποία συμμετείχαν, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις Σ. Δημητριάδου και Θ. Τόλη.


4 σχόλια:

  1. Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια εις την Ν-οστή!!!
    Τα παιδιά κατάφεραν να περάσουν πολλά περισσότερα μηνύματα από 100 στεγνές "ημερίδες" επί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ φίλε μου που κάνεις αρνητική κρητική, τι έχεις κάνει επί του θέματος; Είσαι κλασικός Φλωρινιώτης; Κάθεσαι στον καναπέ και κάνεις μόνο κρητική; Τότε εσύ είσαι 1.000 φορές "στεγνός" και 10.000 φορές "κομπλεξικός". Γιατί δεν κριτικάρεις αυτούς τους "επιστήμονες" που κάθονται στα καφενεία και στις καφετέριες και δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα καλό για τον τόπο τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα θερμά συγχαρητήρια είναι αρνητική "κρητική"; Πολύ προχωρημένη η θέση σας, ομολογώ ότι με υπερβαίνει.
      Αντιλαμβάνομαι ακόμα το βάρος της ευθύνης μου, και από σήμερα παίρνω σβάρνα όλα τα καφενεία και τις καφετέριες της πόλης, και όποιον επιστήμονα βρω μέσα θα τον κριτικάρω.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δεν κατάλαβες τι ειπώθηκε. Είπες ότι έγιναν στη Φλώρινα 100 "στεγνές" Ημερίδες για την Ασφάλεια και τον Εθισμό στο Διαδίκτυο και το CyberBullying (πρωτοποριακό σε παννελαδικό επίπεδο). Πες μου σε ποια άλλη περιοχή της Ελλάδας έχουν γίνει τόσες εκδηλώσεις; Εσύ πιστεύεις ότι αυτοί που έτρεξαν, ξοδεύτηκαν, έχασαν τον χρόνο τους κλπ ήτανε βλάκες και ότι αυτοί που δεν κάνουν απολύτως τίποτα είναι οι "έξυπνοι"; Αυτούς τους αδρανείς δεν πρέπει να τους κριτικάρεις; Αυτοί πρέπει να είναι στο απυρόβλητο;

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.