Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο συνδυασμός «Ενότητα – Συνεργασία» για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Αν κρίνουμε, από όλα όσα αναφέρει ο Δήμος Φλώρινας σε δελτίο τύπου για την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι κάθε άποψη διαφορετική από αυτήν της πλειοψηφίας αποτελεί λόγια καφενείου, προσβολή και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο νους.

Είναι ξεκάθαρη η θέση του συνδυασμού μας για τις επιχορηγήσεις των συλλόγων. Με αφορμή το θέμα της Ευξείνου Λέσχης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός μεγάλου και ιστορικού συλλόγου που όλοι τιμούμε, εκφράσαμε ξανά τη άποψη μας, γενικότερα για τους συλλόγους, ότι ο Δήμος πρέπει τώρα, στην αρχή της νέας θητείας, να συγκεντρώσει όλους τους συλλόγους, να τους ακούσουμε, να καταγραφούν οι ανάγκες λειτουργίας τους, να ληφθεί υπόψη ο προγραμματισμός δράσεων και δραστηριοτήτων και κατόπιν να καθορίσουμε με δικαιοσύνη και χωρίς διαχωρισμούς «ημετέρων και μη» τις επιχορηγήσεις και κάθε είδους στήριξη.
Αυτό επιδιώκουν και οι ίδιοι οι σύλλογοι. Τη διαφάνεια και την ισομεταχείριση στην αντιμετώπιση τους. Στην ανακοίνωση όμως του Δήμου, θέλοντας να αποπροσανατολίσουν από την ουσία της θέσης μας, είδαν αντιπαλότητα απέναντι στην Εύξεινο Λέσχη, ίσως γιατί έτσι τους βολεύει.

Όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις έργων από τον Δήμο εκφράζουμε την άποψη μας υπέρ των διαγωνιστικών διαδικασιών για να κατοχυρωθεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία. Εάν, για λόγους επειγουσών αναγκών ή όταν πρόκειται για μικρά ποσά, πρέπει ο Δήμος να προχωράει σε απευθείας αναθέσεις δε θα επιτρέψουμε τους λίγους να καρπώνονται εις βάρος των πολλών. Όλοι οι επαγγελματίες της Φλώρινας δικαιούνται ίσης αντιμετώπισης, με αξιοκρατικά κριτήρια χωρίς αποκλεισμούς.

Τα δύο θέματα για την συγκρότηση των επιτροπών παραλαβής υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας, έως και άνω του ποσού των 2.934,70 ευρώ, κατόπιν αντιδράσεων σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης αποσύρθηκαν και θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

Η διαφωνία δημιουργήθηκε γιατί, σύμφωνα με την εισήγηση, η συγκρότηση προβλέπονταν να πραγματοποιηθεί με τις διατάξεις παλιότερου νόμου που προέβλεπε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα αποτελέσουν μέλη της επιτροπής πρέπει να οριστούν από το δημοτικό συμβούλιο, ουσιαστικά δηλαδή από την πλειοψηφία. Ο νόμος όμως έχει αναθεωρηθεί και τα μέλη των επιτροπών κληρώνονται από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.
Επιθυμώντας να στείλουμε μήνυμα σύμπνοιας και επειδή είναι η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου δεν χρεώνουμε σκοπιμότητα και αναμένουμε την ορθή διαδικασία στην επόμενη συνεδρίαση.

Ο συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, πιστός στις αρχές που εξήγγειλε, θα υπερασπιστεί τη διαφάνεια και την αξιοκρατία και θα αγωνιστεί για την ίση αντιμετώπιση όλων των πολιτών.

19 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ . ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ .
    ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AUTA MAS AKSIZOUN 5 XRONIA TORA AS VITHISTOUME STO SKOTADI K TON YPNO....AS ELPISOUME SE MIA PRAGMATIKI ANTIPOLITEYSI SE AUTON TO TOPO!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΕΜΑ. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,Ο Ε Ν Φ Ι Α ΚΑΙ Ο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ !! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ ΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ?¨?

      Διαγραφή
    2. ΠΟΝΗΡΟ ΔΗΜΑΡΧΑΚΙ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
      ΣΤΟΝ ΤΑΚΟ ΡΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΜΠΑΣ ΖΕΙ-ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

      Διαγραφή
  4. Στην καθημερινότητα μας συναντάμε πολλούς τενεκέδες. Και μάλιστα υπάρχουν καλοί και κακοί τενεκέδες, ανάλογα με την ποιότητα. Αυτοί όμως είναι τενεκέδες ξεγάνωτοι για αυτό κάνουν και περισσότερο θόρυβο. Ας κάνουμε υπομονή μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου, για να διαπιστώσουμε ποια από αυτά που λένε έχουν δόση αληθείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΑΘΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ Η Ο ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ;;;;ΠΑΝΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΡΙΤΉΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ. ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΛΗΤΟΥΣ. ΕΛΕΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΔΚΑΙΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ. ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΗΡΕΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ!
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΡΙΤΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
    ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΝΑ ΘΕΤΑΤΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ;
    ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΣΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταλαβαίνεις τι λες;;;; Διερμηνέα χρειαζόμαστε για να σε καταλάβουμε.

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑΤΑ , ΕΓΙΝΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ;;;;;;;

      Διαγραφή
  9. ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
    ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χ Α Σ Α Τ Ε, πολύ απλά κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΖΕΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;
    ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ.
    ΜΗΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ; ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΤΟΠΕ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ. ΣΤΑ ΚΑΚΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ!!
      ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ.
      ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ . ΨΗΦΙΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΑΓΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ.
      ΨΗΦΙΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΥΞΗΣΗΣ ΦΟΡΩΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.ΣΧΟΛΕΙΩΝ,ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ.

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια σε πονάει παπαγαλάκι ή μυγάκι του Στάθη καλύτερα. Τι απο τα παραπάνω ειναι ψέμα???

      Διαγραφή
    4. Ασε ρε φιλε οσοι τα χονουν στον σταθη και λεναι την αληθια ειναι τσιρακια του βοσκοπουλου
      αυτοι που γληφουν τον βουλευτη τι ειναι?

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.