Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αμύνταιο για τη ΔΕΗ

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, το ΕΒΕ Φλώρινας, η ΠΕ Φλώρινας, οι Δήμοι της ΠΕ Φλώρινας, η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, οι εμπορικοί σύλλογοι, τα σωματεία, οι σύλλογοι και όλοι οι τοπικοί φορείς καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες, τους νέους και όλους τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:00 στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να νομοθετήσει και να διαμελίσει τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, στοχοποιώντας την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα την ΠΕ Φλώρινας.

Το ζήτημα αυτό αφορά όλους τους Δυτικομακεδόνες. Η σύγκρουση με την κυβέρνηση θα πρέπει να είναι καθολική και η συμμετοχή όλων κρίνετε απαραίτητη.

Πρέπει να στείλουμε μήνυμα ότι την απόφαση που θα πάρουνε οι καθοδηγούμενοι βουλευτές στο θερινό τμήμα για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, εμείς θα την ανατρέψουμε στην πράξη και δεν πρόκειται να υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο στις πλάτες του λαού της Δυτικής Μακεδονίας.

Η τοπική κοινωνία όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και την καταστροφή του τόπου μας.

14 σχόλια:

  1. Ποιους εργαζόμενους καλείτε;
    Των 580 ευρώ για να στηρίξουν τοος παχυλόμισθους Δεητζήδες;
    Ποιους συνατξιούχους;
    Του ΟΓΑ των 300 ευρώ για να στηρίξουν τα ιλιγγιώδη εφάπαξ και τις αυτοκρατορικές συντάξεις των Δεητζήδων;
    Ποιους άνεργους και ποιους νέους;
    Των προσόντων και της γνώσης για να στηρίξουν τους αγράμματους Δεητζήδες που τους έβαλαν από τα παράθυρα η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ;
    Ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπαρχουν και δεητζηδες παλιο μ@λ@κ@ που δεν μπηκαν απο το παραθυρο κ δεν ειναι παχυλομισθοι για αυτους τι εχεις να πεις.κ στο κατω κατω εσυ τι εχεις να κερδισεις απο την πωληση της δεη μπορεις να μας πεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aνταγωνιστική τιμή στο προϊόν που εμπορεύεται μονοπωλιακά η ΔΕΗ. Κλέφτες έ κλέφτες.

      Διαγραφή
  3. Εσύ πολίτη 12.13 δεν θέλουμε να πάρεις, και μη μας ευχαριστείς. Ζήσε στη μιζέρια σου και στη κατάντια της ζωής αυτής που σου έφτιαξαν και που μαχόμαστε να ανατρέψουμε. Μαζί μας θέλουμε όσους δεν είναι ευχαριστημένοι από τους εγχώριους ξεπουλητές καταστροφέίς της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Δεν σε κατέστρεψαν εργαζόμενοι στα εργοστάσια και τα ορυχεία, αλλά οι πολιτικές αυτών που χωρίς να αντιλαμβάνεσαι (μάλλον τόσο σου κόβει) υπηρετείς. Καλό ύπνο λοιπόν και άσε κάποιους να αγωνίζονται για πάρτυ τους και γιά πάρτυ σου λασπολόγε της δεκάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πότε ρε εσείς μάχεστε για να σώσετε τους άλλους από τη μιζέρια;;;

      Διαγραφή
  4. Το ζητούμενο είναι εάν ο δημόσιος πλούτος θα παραμείνει δημόσιος και όχι πόσο θα πληρώνεται ο εργαζόμενος είτε στη ΔΕΗ είτε σε κάποια άλλη επιχείρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΔΕΗ άφησε πολλά χρήματα στην τοπική μας κοινωνία. Δεν μπορώ να καταλάβω, όμως, γιατί έχουν πέσει όλοι εναντίον της ιδιωτικοποίησης της μικρής ΔΕΗ.
    - Τα δικαιώματα των εργαζομένων δε θα θιγούν. Ίσως κοπούν κάποια προνόμια για κάποιους, αλλά είναι από τις τελευταίες επαγγελματικές τάξεις που εθίγησαν και, φυσικά, στον ιδιωτικό τομέα κλαίμε με μαύρο δάκρυ.
    - Η χώρα είναι στην ΕΕ και η ενέργεια ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είναι μονοπώλιο. Για ποιο λόγο το δημόσιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιερή αγελάδα. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η ΔΕΗ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές της ανάγκες.
    Πολύ απλές σκέψεις για προβληματισμό και συζήτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ πολίτη 4:33, προφανώς βγαίνεις στο δρόμο για τη ζωή που έχασες, για να διεκδικήσεις αυτό που έζησες μέχρι το 2009. Και θέλεις να ανατρέψεις μια κατάσταση, γιατί; Για να ζήσεις τη ζωή και τις δομές της Βενεζουέλας; Να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο μέσα από το άρρωστο κράτος και την κρατικίστικη νοοτροπία που μας έφερε μέχρι εδώ; Τη ζωή των παιδιών σου την κατέστρεψαν τα 5 χιλιαρικάκια/μήνα απόφοιτων ΟΑΕΔ και όχι η ιδιωτικοποίηση. Δηλαδή θεωρείς την πώληση ξεπούλημα, ενώ το ξεπούλημα του ιδιωτικού μας τομέα για να συτηρήσει τα παχυλά εφάπαξ το παραβλέπεις. Οι εργαζόμενοι στα ορυχεία και τα εργοστάσια θα συνεχίσουν να εργάζονται, αλλά πρέπει να μπει ένα πλαίσιο στην ασυδοσία της ΔΕΗ και τη φωτοπουλίλα. Το κράτος όπου προσπάθησε να γίνει μάνατζερ στην Ελλάδα, απέτυχε. Καλή επανάσταση στη χώρα που θέλεις να κάνεις Βενεζουέλα. Η Ελλάδα δε θα γίνει Βολιβία. Ευτυχώς που μας έβαλε ο Καραμανλής στην Ευρώπη και έχουμε ένα σημείο αναφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος Καραμανλής βρε ανεκδιήγητε; Έχεις το θράσος να μιλάς για τον Καραμανλή όταν ο Αντωνάκης σου και ο Βαγγελάρας έχουν διαλύσει την χώρα και την φέρνουν τάχιστα στο χάλι της Βενεζουέλας πριν τον Τσάβες; Εκεί που φτάσανε την Βενεζουέλα τα αφεντικά σου του ΔΝΤ προσπαθείτε να φτάσετε και την Ελλάδα σήμερα... Αλλά εσένα τι σε νοιάζει; Το τάισμα από το κόμμα να είναι καλά και ας πεθαίνει ο διπλανός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000.
      Λυπάμε πάρα πολύ που οι συμπατριώτες μου εκει στην Φλώρινα που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου..... Δεν γνωρίζουν τι εστί ξεπουλημα της ΔΕΗ. Γιατί θέλει η κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ;

      Υπήρχαν και υπάρχουν τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, οι διεθνείς κερδοσκόποι δεν θέλουν μόνο ρευστό, αλλά και ενέργεια!!!

      Αυτό που ετοιμάζονται να διαπράξουν με τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» είναι σκάνδαλο μεγατόνων:

      α) Παραδίδουν στα ιδιωτικά συμφέροντα μεγάλο μέρος σημαντικότατων υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

      β) Βγάζουν στο σφυρί δέκα μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και μεγάλος μέρος των κοιτασμάτων λιγνίτη που αντιστοιχούν σε κοιτάσματα 450 εκατομμυρίων τόνων!

      γ) Κόβουν από τη ΔΕΗ το 30% του σώματός της, το πιο προσοδοφόρο, και το παραδίδουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

      δ) Μαζί παραδίδουν έτοιμες υποδομές, το δικαίωμα στον «επενδυτή» να παράγει και να διανέμει ρεύμα, να προχωρά στην εξόρυξη λιγνίτη, και

      ε) ταυτόχρονα με όλα αυτά του παραδίδουν και εξασφαλισμένο πελατολόγιο που αντιστοιχεί στο 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που πουλά η ΔΕΗ! Με άλλα λόγια: Έτοιμη περιουσία, έτοιμη δουλειά, έτοιμη «μπίσνα»…

      Διαγραφή
  8. Ρε Δεη-τζήδες, θα μας τρελάνετε;; Εσείς δεν καμαρώνατε που η ΔΕΗ έγινε ανώνυμη εταιρία και μάλιστα σας μοίραζε και λεφτά από τα κέρδη;; Tώρα τι έγινε και ...βγάζετε σπυριά με την πώληση;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολοι όσοι ζούμε στην δυτική μακεδονία έχουμε από ένα τουλάχιστον συγγενή φιλο ή γνωστό που δουλεύει στη ΔΕΗ.
    Ανθρωποι νοικοκυραίοι με άνεση και αξιοπρεπή ζωή. ¨Ανθρωποι που κατατάχτηκαν σε ένα επίπεδο υψηλοτερο από άλλους εργαζόμενους στον ιδιωτικό ή το υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Ανθρωποι που μακάριζαν εαυτούς για τα ''δώρα΄΄ που τους χαρίστηκαν από την ζωή, μετά την είσοδο τους στην ΔΕΗ. Μεαξύ αυτών πολλοί οι εργολάβοι και άλλοι που είχαν πρόσβαση σε υλικό, τόσο αναλώσιμο όσο και ελεγχόμενο. Πολλοί αυτοί που φεύγοντας κουβαλούσαν από γάντια και φόρμες εργασίας μέχρι τεράστιες μηχανές ηλεκτροσυγ-κόλησης. Πολλοί έιναι αυτοί που σκύλευαν τις αποθήκες των τεχνικών υπηρεσιών από κάθε λογής υλικό. Μπαταρίες αυτοκινήτων και μεγάλων μηχανηματων έργων άλλαζαν χέρια έτσι για πλάκα, εργαλεια, πανάκριβα, χρώματα, χημικά, βερνίκια, και οτι άλλο μπορεί να φανταστεί, γινόταν προιόντα συναλλαγής. Τεχνίτες, τορναδόροι μηχανοτεχνίτες και άλλοι που είχαν πρόσβαση, πληρωνόνταν υπερωρίες για να κατασκευάζουν διάφορα ανταλλακτικά και κομμάτια για εκτός ΔΕΗ ( και μάλιστα ιδιωτικη) χρήση. ΔΕΝ πιστεύω να υπάρχει ένας κάτοικος τη Δυτικής Μακεδονίας που δεν έχει ακούσει έστω και ένα περιστατικό από αυτά που ενδεικτικά είπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι μόνοι που πονάνε είναι οι ΔΕΗτζίδες! Τέλος με τη βρώμικη στάση και συμπεριφορά σας! Ξέρετε, κάποιοι άνθρωποι που εργάζονται σε συγκεκριμένους χώρους, γνωρίζουν τι μισθούς, τι εφάπαξ, τι δώρα, φαγωπότια , ταξίδια , προνόμια είχατε! Όλοι αυτοί τα λέν και φωνάζουν γιατί δεν αντέχεστε άλλο! Εσείς δουλεύετε στα ορυχεία, εμείς αναπνέουμε τα αιωρούμενα σωματίδια τκλ , κτλ! Μη κάνετε και τους έξυπνους! Κύριε Τσίπρα μη παίζεις το άθλιο παιγνίδι των ΔΕΗτζίδων! Το ξέρω εσύ βλέπεις , ότι σε βολεύει, έ κι εμείς το ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.