Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου για τη «μικρή ΔΕΗ»

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμύνταιο με θέμα τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ», που αφορά κυρίως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα και Μελίτης.
Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμυνταίου ανέφερε τα τεράστια προβλήματα που θα επιφέρει στην τοπική κοινωνία μία τέτοια εξέλιξη και κάλεσε την τοπική κοινωνία να αντιδράσει δυναμικά. Μάλιστα τόνισε ότι το σχέδιο για δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ» είναι ανεφάρμοστο, καθώς η ΔΕΗ έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις έναντι των τοπικών κοινωνιών που σχετίζονται με τις αποκαταστάσεις των ανενεργών ορυχείων και τις αποζημιώσεις για τις περιβαλλοντικές και οικονομικές ζημίες που έχουν υποστεί η περιοχή και οι κάτοικοι από τη δραστηριότητά της.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την Προεδρεία του κ. Γιάννη Λιάση, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Αγροτικού Τομέα κ. Χρήστος Ευαγγέλου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Στέφανος Μπίρος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Βασίλης Μπούτσης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος κ. Γιώργος Αδαμίδης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Καρυπίδης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολίτες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου ομόφωνα αποφάσισε την αντίθεσή του στην δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ», ενώ σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς θα εκδοθεί σχετικό ψήφισμα.

6 σχόλια:

  1. Περισσότερα από 100 αιτήματα για αλλαγή της χάραξης του αγωγού φυσικού αερίου TAP έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής από δήμους, ιδιώτες και επιχειρήσεις στην Κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού.

    Τους φοιτητές τους διωξατε βλ παιδόπολη
    Το στρατό τον διωξατε βλ Αμύνταιο
    Εγνατία οδός δεν υπάρχει
    Κολυμβητήριο δεν κάνατε
    Δρόμους και φωτισμό δεν έχετε

    Και με μετριάζει που όταν γίνει και θα γίνει κάτι εσείς αντιδρατε εκ των ύστερων
    Ναι ρε όλα να γίνουν ιδιωτικά

    Απλα μην μιλήσετε για εκλογές ξανά
    Δεν αξιζετε
    Τα κόμματα δεν είναι το κράτος πρεπει επιτέλους να μην υπαρχουν κόμματα για να έχουμε κράτος
    ΑΧΡΗΣΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ; ΑΝΤΕ ΚΟΦΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAMIA ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
    ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη Ρωσία πήγαν όλα στους ιδιώτες ενώ εδώ στη χώρα μας προσπαθείτε να παραμείνουν η ΔΕΗ στο κράτος! Δεν ντρέπεστε! ¨ολα σε ιδιώτες!!!! Τέλος ¨ΟΧΙ στο κράτος επιχειρηματίας!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, αφού έτσι έγινε στη Ρωσία, τι άλλη επιλογή έχουμε εμείς; Εμπρός, όλοι στο δρόμο που χάραξε η Ρωσία!

      Διαγραφή
    2. Ο κολοφώνας της υποκρισίας. Οι 9 στους 10 εκεί μέσα είναι πειθήνια ρομποτάκια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
      Τόσα χρόνια έγλειφαν την δικομματική μαφία για να πάρουν καμιά θεσούλα, να γίνουν και αυτοί κάτι στη ζωή τους, και τώρα μας παριστάνουν τους "αγανακτισμένους"?

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.