Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Εργασίες φοιτητών στο λαογραφικό μουσείο του Αρμενοχωρίου

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου, οι εργασίες 130 φοιτητών του 8ου εξαμήνου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ελληνική Λαογραφία», διδάσκων του οποίου είναι ο σχολικός σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Γιάννης Κασκαμανίδης.
Η θεματική του μαθήματος αφορά τον παραδοσιακό υλικό πολιτισμό, τα αντικείμενα δηλαδή που εκτίθενται στα λαογραφικά μουσεία ή βρίσκονται στην κατοχή ιδιωτών ως κειμήλια. Συγκεκριμένα, θα αξιοποιηθεί η Λαογραφική Συλλογή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενοχωρίου για τη συγγραφή μικρών ιστοριών που θα αναφέρονται στα αντικείμενα που εκτίθενται. Όταν ολοκληρώσουν τις εργασίες τους οι φοιτητές, θα τις παρουσιάσουν χρησιμοποιώντας αφηγηματικές τεχνικές και δραματοποίηση.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου είναι στη διάθεση του Πανεπιστημίου για οποιαδήποτε άλλη συνεργασία, που σκοπό έχει την προαγωγή του πολιτισμού, τη διατήρηση και αναβίωση της παράδοσης και την αξιοποίηση του λαογραφικού πλούτου της περιοχής.
Επιπλέον, η Λαογραφική Συλλογή και η βιβλιοθήκη του Συλλόγου θα είναι ανοιχτές για επισκέψεις σχολείων και όλων των ενδιαφερομένων, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα και τα πρωινά κατόπιν συνεννοήσεως. Τηλέφωνο επικοινωνίας 23850 36818.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.