Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ήττα με παράπονα για τη γυναικεία ομάδα του Φιλώτα

Ήττα σοκ αλλά και με πολλά παράπονα για την γυναικεία ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ. από την αντίστοιχη ομάδα του Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας με σκορ 30-32 στον αγώνα που έγινε το Σάββατο 15/3 στο Ε.Α.Κ Κέρκυρας. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας αγώνας με πολύ έντονο παλμό από την κερκίδα και αρκετό εκνευρισμό και από τις δύο ομάδες.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με σχετικά χαλαρό ρυθμό και από τις δύο ομάδες πράγμα που ευνόησε ιδιαίτερα τις γηπεδούχες. Το σκορ άνοιξε πρώτος ο Φιλώτας αλλά πολύ γρήγορα ο Φαίακας ισοφάρισε στο 10ο λεπτό με 3-3. Στην συνέχεια όμως παρά την αύξηση του ρυθμού στην επίθεση η ομάδα του Φιλώτα συνέχιζε να παίζει με τα χέρια κάτω στην άμυνα με αποτέλεσμα να επιτρέψει στις παίχτριες του Φαίακα πολύ εύκολα σκοραρίσματα. Έτσι με συνεχείς ισοπαλίες συνεχίστηκε όλο το ημίχρονο με έναν Φιλώτα να είναι διπρόσωπος στο γήπεδο με αποτελεσματική επίθεση και αποδιοργάνωση στην άμυνα. Έτσι το ημίχρονο έληξε με τον Φαίακα να πάει στα αποδυτήρια με ένα +3 στο παραπέντε και σκορ 19-16.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Φιλώτα μπήκε αποφασισμένη να κερδίσει το ματς και έπαιξε ποιο μαχητικά αλλά οι συνεχείς διακοπές του αγώνα από την πλευρά των διαιτητών για ασήμαντους λόγους καθώς και τα άστοχα σφυρίγματα των Βερβενιώτη Σ. και Δημάκη Γ. προκάλεσαν εκνευρισμό και αποδιοργάνωση στις φιλοξενούμενες αλλά έδωσαν και τις απαραίτητες ανάσες στην γηπεδούχο. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ένα επαναλαμβανόμενο σκηνικό στο γήπεδο με τον Φιλώτα να πλησιάζει στο σκορ προσπαθώντας να κάνει την ανατροπή και να γίνεται διακοπή του αγώνα. Έτσι με τον Φαίακα να αντέχει στις δυνατές αντεπιθέσεις και την επιθετική ορμή του Φιλώτα έληξε ο αγώνας με σκορ 30-32 υπέρ του Φαίακα.
Συνθέσεις Ομάδων
Φιλώτας Μ.Π.Σ. : (Λιότσκα Θ.-Κούπας Δ.) Μπάντη Ε., Παραστατίδου Σ., Φυλάκη Φ. (6), Καραπάση Ε. (4), Τσερέπη Δ. (4), Γκάτσιου Α., Κατωτοικίδου Α. (13), Μητκάνη Κ.(3), Στρατάκη Ε., Χατζηιωάννου Χ., Ζαρογιάννη Ζ., Τραγαράκη Ε., Κιοσέ Μ., Κιοσέ Δ., Αξιώτη Ν., Θεοδωρίδου Α., Τετεδάκη Χ.
Δίλεπτες: 2 Πέναλτι: 1/2
Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας: (Αλαμάνου Σ.-Καζιάνη Ε.) Γιάτσε Κ., Ναυρόχη Α. (12), Σγούρου Ν. (1), Νικολαίδου Θ. (6), Παπαδημοπούλου Κ. (3), Dalla E. (1), Μαμαλού Ε., Κομιανού Ε. (9), Χονδρογιάννη Μ., Κολοβού Ι., Πεπονή Ν., Βαπτίσμα Ι., Gjata R., Φίλη Ε., Τομπρού Ε., Τσαβού Α.
Δίλεπτες: 4 Πέναλτι: 3/4

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Μια μικρή γιορτή του χάντμπολ διεξήχθη την Κυριακή 16/3 στο ΔΑΚ Αμυνταίου στα πλαίσια του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΣΧΔΥΜ. Όπως είναι γνωστό από την αρχή της χρονιάς η ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ. δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα των μίνι κοριτσιών και παγκορασίδων με δύο ξεχωριστές ομάδες την (Κ) και (Β) στην καθε κατηγορία. Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στο γήπεδο.
Την αρχή έκαναν τα μίνι κορίτσια. Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ δυνατός αγώνας ο οποίος πρόσφερε στην κερκίδα αρκετή ένταση, αγωνία αλλά και δυνατές μονομαχίες. Και οι δύο ομάδες πάλεψαν δυνατά για την νίκη αλλά από την αρχή του αγώνα το τμήμα (Κ) έλεγχε τον ρυθμό του και με γρήγορες αποδεσμεύσεις σκοράριζε συνεχώς. Από την άλλη το τμήμα (Β) παρέταξε στιβαρή άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς κοντά στο σκορ το τελευταίο δεκάλεπτο όμως η κούραση πρόλαβε τις μικρές αθλήτριες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανατρέψουν την διάφορα στο σκορ και έτσι να πάμε στο τελικό 20-10 υπέρ της (Κ) ομάδας του Φιλώτα Μ.Π.Σ.
Συνθέσεις Ομάδων
Φιλώτας Μ.Π.Σ. (Κ) : (Κούπας Δ.) Γαργάνη Φ. (7), Γκιόζη Ε., Δούμκου Ε. (2), Δούμκου Κ. (4), Ευραιμίδου Μ., Καραγιάννη Φ., Καραντσέλα Φ., Μάντζη Δ. (1), Papa M. (4), Τσέκου Β. (1), Πόπτση Ε.(1).
Φιλώτας Μ.Π.Σ. (Β) : (Δεληγιαννίδης Β.) Ταπακαράκη Α., Κυριακίδου Σ., Φυλάκη Α. (3), Ταφάκη Ε. (4), Τσαχάκη Α., Μαρκοπούλου Κ. (1), Subashi L. (1), Ζαρογιαννη Β. (1), Καντζελογλου . (1).
Στην συνέχεια του απογεύματος ακολούθησε ο αγώνας των παγκορασίδων. Γενικά ήταν ένας αγώνας που αν και χαρακτηρίστηκε από τον αργό του ρυθμό κατάφερε και πρόσφερε στους θεατές αρκετές μονομαχίες και σκληρές φάσεις. Αναλυτικότερα τώρα, το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον τμήμα (Β) να ανοίγει το σκορ και να κάνει σχετικά εύκολα το +3. Στην συνέχεια όμως με καλά στοχευόμενες αντεπιθέσεις τον τμήμα (Κ) έκλεισε την διάφορα στα 2 γκολ με σκορ 3-5. Οι έξυπνες τακτικές όμως του τμήματος (Β) του έδωσαν ξανά ένα άνετο προβάδισμα 4 γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο το τμήμα (Κ) μπήκε δυνατά στο γήπεδο και ανέβασε ρυθμό με αποτέλεσμα να μειώσει την διαφορά στο 1 γκολ. Αλλά οι δυνατές άμυνες και τα σκληρά μαρκαρίσματα κούρασαν τις παίκτριες του τμήματος (Κ) δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις αντίπαλες να διαμορφώσουν το τελικό 10-15.
Συνθέσεις Ομάδων
Φιλώτας Μ.Π.Σ. (Κ) : (Κούπας Δ.) (Κούπας Δ.) Δούμκου Ο., Δρίλλη Μ. (1), Ζαρίδου Β. (1), Νικολάου Μ. (3), Πετσοπούλου Σ., Ρόμπε Ε.(5), Ρόμπη Α., Λιάκου Δ., Σεκούλα Ι., Πασπάλη Ε., Τσέκου Β., Μάντζη Δ.
Φιλώτας Μ.Π.Σ. (Β) : (Δεληγιαννίδης Β.) Μορφίδου Ρ., Κατσουπάκη Μ. (2), Χαραλαμπίδου Χ., Πουρπούρογλου Α. (4), Φωκά Α., Οκλαλιώτη Χ., Κατσουπάκη Α. (7), Κιοσέ Κ. (2), Κατσικαράκη Κ., Subashi L., Τσαχάκη Α.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ
Ισοπαλία στο νήμα 31-31 από έλλειψη ψυχραιμίας για την ομάδα παίδων του Φιλώτα Μ.Π.Σ. με τον Α.Μ.Σ. Θησέα Λεχόβου στον αγώνα που έγινε την Κυριακή 16/3 στο ΔΑΚ Αμυνταίου. Σε γενικές γραμμές ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τον πολύ δυναμικό του χαρακτήρα, τον έντονο εκνευρισμό και την έλλειψη ψυχραιμίας.
Από την αρχή φάνηκε ότι θα ήταν ένας αγώνας για γερά νεύρα στον οποίο θα κέρδιζε ο ψυχραιμότερος. Το σκορ άνοιξε ο Θησέας αλλά γρήγορα τον ακολούθησε ο Φιλώτας. Μέχρι το 15ο λεπτό τα ηνία στο σκορ κρατούσε ο Θησέας με τις καλά οργανωμένες και γρήγορες αντεπιθέσεις του. Μετά το 15ο λεπτό και παρά την οριστική αποβολή του με 3 δίλεπτες για αντικανονικό μαρκάρισμα του Ζαρογιάννη, ο Φιλώτας κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να προηγηθεί στο σκορ μέχρι την λήξη του ημιχρόνου με σκορ 15-12.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η απουσία του Ζαρογιάννη καθώς και η δίλεπτη στον Καλομηνίδη έδωσε την ευκαιρία στον Θησέα να ισοφαρίσει. Από κει και έπειτα το παιχνίδι εξελίχτηκε σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα το οποίο θα κέρδιζε άνετα ο Φιλώτας αν δεν επικρατούσε ο εκνευρισμός και οι αψυχολόγητες ενέργειες των παικτών του που οδηγούσαν σε δίλεπτες αποβολές τους. Αποτέλεσμα αυτής της εικόνας ήταν ο Θησέας να αναπτερώνει συνεχώς τις ελπίδες του και 10 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη να προήγατε με 1 γκολ. Ευτυχώς η πολύ έξυπνη επιθετική κίνηση του Φιλώτα στο σημείο αυτό του κέρδισε ένα πέναλτι στο 59:58 το οποίο εκτέλεσε άψογα ο Κιοσές Δ. διαμορφώνοντας το τελικό 31-31
Συνθέσεις Ομάδων
Φιλώτας Μ.Π.Σ.: (Κιοσές Μ.) Παπαδόπυλος Π., Μουταφίδης Μ., Μπεκιάρης Γ., Καλομηνίδης Δ. (6), Ζαρογιάννης Ι. (3), Κιοσές Δ. (7), Ράντογλου Σ. (6), Πιχτράκης Ν. (7), Μαρκόπουλος Ε., Τανίδης Τ. (2).
Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει όλους τους αθλητές/τριες του για την προσπάθεια τους ασχέτως αποτελέσματος και εκφράζει την επιθυμία του εντατικότερη δουλειά στην προπόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.