Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ανοιχτή επιστολή για το θέμα της επιβολής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς Φλώρινας

του Κωνσταντίνου Λιθοξοΐδη

Το πραγματικό πρόβλημα στην Φλώρινα είναι και πάλι το πετρέλαιο θέρμανσης. Δυστυχώς όταν οι δήμοι της Π.Ε. Φλώρινας καλούνται να καλύψουν αυξημένες δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολείων μας, το αποτέλεσμα είναι η απώλεια της παραμικρής ταμειακής ρευστότητας για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα τους.
Βέβαια η εύκολη λύση είναι η επιβολή τροφείων στα παιδιά των παιδικών σταθμών σήμερα, η καταβολή χρημάτων για την θέρμανση των σχολείων αύριο. Είναι αυτήόμως δίκαιη και θεμιτή λύση;
Οπωσδήποτε και όχι, κανένας μας δεν θέλει ένα ακόμα άδικο οικονομικό μέτρο, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, απέναντι στους εξαιρετικά εξουθενωμένους πολίτες της περιοχής μας.
Κάνουμε έκκληση να πρυτανεύσει λογική και να δούμε πώς πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί.
Θεωρώ ότι δεν είμαστε αντίπαλοι με τους δημοτικούς συμβούλους και τον Κο Δήμαρχο, πρέπει να δούμε τι λύσεις μπορούν να δοθούν, έτσι ώστε να μπορέσουν και οι Δήμοι να ανασάνουν από την οικονομική μέγγενη που τους επιβλήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, δια μέσου της αύξησης των ειδικών φόρων στο πετρέλαιο, αλλά και τα σχολεία να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα.
Τονίζω ξανά ότι δεν είμαστε αντίπαλοι,
θεμιτό είναι να αναβληθεί η συζήτηση για την επιβολή τροφείων σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας.
Θέλω να πιστεύω ότι με κοινό αγώνα μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Η παιδεία είναι αγαθό που μας αφορά όλους,
μην την υποβαθμίσουμε περισσότερο.

Κωνσταντίνος Λιθοξοΐδης
Πολιτευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Π.Ε. Φλώρινας.

5 σχόλια:

  1. Επικαλείσθε κύριε Λιθοξοίδη τη λογική και ταυτόχρονα τη βιάζετε.
    Μήπως μας κοροϊδεύετε ή ανακαλύψατε ένα ακόμη πολιτικό πεδίο δόξης λαμπρό;
    Κανένας εν αμφισβητεί την οικονομική δυσπραγία. Τις ανάγκες μεγάλης μερίδας των πολιτών για να προμηθευτούν βασικά είδη ευπρεπούς διαβίωσης. Το φαγητό και τη θέρμανση τους.
    Κανένας δεν αμφισβητεί επίσης το γεγονός ότι οι Δήμοι με λιγότερα χρήματα καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μεγαλύτερες ανάγκες. Το αναφέρετε κιόλας.
    Δε μπορεί όμως να αμφισβητηθεί και το γεγονός ότι δεν είναι όλοι φτωχοί. Υπάρχουν και αρκετοί που κρατάει ακόμα η τσέπη τους.
    Γιατί δηλαδή να μην πληρώσει τροφεία αυτός που έχει εισοδήμα για παράδειγμα 50.000 ετησίως; Γιατί αγνοείτε αυτήν την υπαρκτή κατάσταση;
    Για να καταλάβω, εσείς τι θέλετε; Να βγει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για γενική μη καταβολή τροφείων; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο Δήμος μη μπορώντας να ανταποκριθεί στα έξοδα σίτισης των παιδιών θα προβεί σε διακοπή της. Για να την πληρώσουν τελικά όλα τα παιδιά. Ή μάλλον μόνο των μη εχόντων γιατί των εχόντων να είστε σίγουρος πως θα βρουν τη λύση.Ουσιαστικά θέλετε να συντηρηθούν οι ανισότητες μεταξύ πλουσίων και φτωχών.
    Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Αίμα και άμμος να γίνει για να εισπράξετε κύριε μου τα πολιτικά οφέλη από την αγανάκτηση και την οργή.
    Επειδή σας παρακολουθώ διαπιστώνω διαρκώς πως δεν έχετε καμία πρόταση. Δε θέλετε να συνεισφέρετε στην αναζήτηση των εφικτών λύσεων.
    Λίγο σας νοιάζει ο λαός που υποφέρει. Τώρα αν το κάνετ εκουσίως, σίγουρα δε μπορώ να το πιστέψω. Αν όμως το κάνετε ακουσίως, τότε αυτό είναι χειρότερο. Και ο νοών νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Μύθοι και η πραγματικότητα

      Αυτός που έχει 50.000 ετησίως στην πλειοψηφία τους φοροδιαφεύγει και έτσι στερεί από τη πολιτεία τα χρήματα για να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, αλλά το σπουδαιότερο εμφανίζεται στη φορολογική δήλωση του ως χαμηλόμισθος και άρα με τη λογική σου θα μπορεί να στείλει ούτως ή άλλως το παιδί του στον παιδικό σταθμό δωρεάν.
      Αν επιβληθεί και άλλο χαράτσι οι χαμηλόμισθοι δεν θα μπορούν αν ανταποκριθούν οικονομικά και θα σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς. Ο δήμος στη συνέχεια θα φέρει ως επιχείρημα τη μη ανάγκη λειτουργίας των παιδικών σταθμών, στην αρχή θα τους συρρικνώσει και στη συνέχεια θα τους κλείσει ούτως άλλως. Θα καταφέρει δηλαδή το στόχο του που είναι η παράδοση τους σε ιδιωτικά χέρια με καθόλου ευκαταφρόνητο τίμημα πλεον.
      Το έχουμε δει και αλλού αυτό το παραμύθι, οποτε σταματήστε να παπαγαλίζετε τη γνωστή κονσέρβα. Έχει ληξει και ζέχνει

      Διαγραφή
  2. Μάλλον δεν με παρακολουθείτε και πολύ αγαπητέ κύριε, δεν είστε και υποχρεωμένος άλλωστε, αν θέλετε αναζητήστε θέσεις μου και σας πληροφορώ ότι υπάρχουν αρκετές.Σας προκαλώ να της βρείτε και τα ξαναλέμε.

    Πέραν αυτού γιατί ανησυχείτε, μήπως ξυπνήσει ο αποκοιμισμένος κόσμος στη Φλώρινα; Έννοια σας, δεν πρόκειται να ξυπνήσει κανείς.

    Συμφωνώ με το σκεπτικό να πληρώνουν οι έχοντες, άλλωστε αυτό δεν κάνει και το κόμμα σας τόσο καιρό στην εξουσία, έχει ξεσκίσει στους φόρους τους....έχοντες. Ποιούς άλλους; Μόνο οι έχοντες πληρώνουν στην Ελλάδα, πληρώνουν οι εφοπλιστές πετρέλαιο τράνζιτ, ενώ εσύ φοροαποφεύγεις και δεν θέλεις να πληρώνεις, σα δε ντρέπεσαι!!! Και δεν μιλάω μόνο για σένα και για μένα μιλάω, ΌΛΟΙ πρέπει να πληρώνουμε. Δεν μπορεί να πληρώνουν τα πάντα οι "έχοντες", πρέπει και μεις οι "μικροί" να πληρώσουμε,πρέπει να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από το τούνελ.

    Πόσο θα διαρκέσει αυτό, 50-70 χρόνια, πρέπει να δώσουμε όλοι να μην πληρώνουν μόνο οι έχοντες.....Συνέχεια πια ρε αδερφέ.

    Λοιπόν, πέρα από το Καλαματιανό, σοβαρευτείτε και δείτε ωμά τη πραγματικότητα ο κόσμος δεν μπορεί άλλο, απλά έχει σκύψει το κεφάλι και περιμένει εναγωνίως σωτηρία. Αυτή δυστυχώς δεν θα του την χαρίσει κανείς, γι' αυτό φίλε βολεμένε, ή όπως αλλιώς σε λένε, άσε την απίστευτη μιζέρια και δες τι πραγματικά έγραψα, όχι αυτά που θα' θελες να έχω γράψει.

    Και επειδή μάλλον δεν μπήκες στη διαδικασία να ψάξεις και πολύ, τι ποσοστό του εισοδήματος μιας οικογένειας της Φλώρινας αποτελεί το 60 € για τροφεία σε παιδικό σταθμό; Μάλλον είναι μεγάλο ρε συ.

    Αλήθεια μίλησε κανείς να μην πληρώνουν τα εισοδήματα των 50.000 ευρώ; Αλήθεια στην παρέα σου ξέρεις πολλούς με 50.000 εισόδημα;

    Αντιθέτως εγώ ξέρω πολύ κόσμο που υποφέρει και δεν ξέρει από που να πιαστεί.


    Υ.Γ. Απαιτώ ονοματεπώνυμο όπως άλλωστε μιλάω και εγώ.

    Υ.Γ.2. Για πες μας τι γνώμη έχεις για την θέση του κυβερνητικού βουλευτή της περιφέρειας μας, εν γένει στην κρίση; Είσαι ευχαριστημένος από τις λύσεις που δίνει στα καθημερινά προβλήματα του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε παρακολουθώ και μάλιστα πάρα πολύ καλά κύριε Λιθοξοίδη. Αλλά φαίνεται ότι ο μόνος καημός σου είναι η Νέα Δημοκρατία για να αλιεύσεις κανένα ψηφαλάκι.Δε σου μίλησε κανένας όμως για τη Ν.Δ. Μόνος σου τα λες. Το αντίθετο μάλιστα. Ζητάω ναι, να πληρώσουν οι έχοντες. Η πλουτοκρατία. Κι αν δεν υπάρχουν έχοντες, φαίνεται στη φορολογική δήλωση, να μην πληρώσουν. Αν υπάρχουν όμως να πληρώσουν. Κρίμα πάντως γιατί είσαι και φοροτεχνικός, αλίμονο. Το κυριότερο; Είσαι δεξιός είτε λέγεσαι ΝΔκράτης, είτε Καμμένος ή οτιδήποτε άλλο και δε θα το αποβάλλεις ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.ΤΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ,ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.ΗΔΗ ΥΛΟΠΟΙΗΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΤΗΛ.2102484781 ΚΑΙ 2102470036.WWW.EETAA.GR.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ,2385045595, ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ,2385023302 ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ.ΑΝ ΤΗΛ.ΣΕ ΟΛΑ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.