Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη νεανική ανεργία η Δ. Μακεδονία

Δεν έχουν δουλειά περισσότεροι
από 7 στους 10

Η Δυτική Μακεδονία είναι η "πρωταθλήτρια Ευρώπης" στην νεανική ανεργία για το 2012, με την Πελοπόννησο και την Ήπειρο να ακολουθούν.
Σύμφωνα με τη Eurostat τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας – συνολικά - καταγράφηκαν στην Θέουτα της Ισπανίας με 38,5%, ενώ ακολουθούν άλλες τρεις ισπανικές περιφέρειες. Στο σύνολο η Δυτική Μακεδονία είναι στην πέμπτη θέση με 29,9%.
Η ανδρική ανεργία φτάνει το 33,6% στην Ανδαλουσία, ενώ η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στην 9η θέση με 25,1% και η Αττική στην 10η με 24%.
Οι Ελληνες νέοι είναι οι πλέον αποκλεισμένοι από την εργασία, όπως δείχνει η πανευρωπαϊκή πρωτιά στις ηλικίες 15-24 με ανεργία 72,5% στην Δυτική Μακεδονία. Η Πελοπόννησος με 61,4% βρίσκεται στην 6η θέση και ακολουθούν (σε 8η, 9η και 10η) οι Ηπειρος με 60,5%, Κεντρική Μακεδονία με 60,4% και Στερεά Ελλάδα με 59,1%.
Οι Ελληνες που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας για πάνω από ένα χρόνο χωρίς να μπορούν να βρουν δουλειά φτάνουν το 68,6% στην Πελοπόννησο.

Πηγή: www.news.gr

6 σχόλια:

  1. Οι αλβανοι και οι Βουλγαροι που εχουν πλημμυρίσει την περιοχή που βρισκουν και δουλεύουν ,οι δικοί μας νεοι κάθονται στις καφετέριες και το παίζουν άνεργοι ,ας ειναι καλα ο δημόσιος υπάλληλος μπαμπας που τα στάζει καθε μέρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολοι θελουν δημοσιουπαλληληκι γι αυτο καθονται. τα χωρια αδεια ειναι τα χωραφια αδουλευτα αλλα εκει πρεπει να λερωσεις τα χερια σου και να ιδρωσεις την μπλουζα. ολοι ομως θελουν καλη ζωη, το 8ωρο τους τις διακοπες τους και τις γυρες τους. κλασσικος νεοελληνας. δεν φταινε μονο οι κλεφτες οι πολιτικοι που φτασαμε εδω ειναι η νοοτροπια του ξυσιματος γενικα. ετσι θα παμε μπροστα με ελπιδες για διορισμους..

      Διαγραφή
    2. Με αντιληψεις σαν τις δικες σου φτασαμε εδω. Ολα τα "ορεξατα" νεα παιδακια που δεν μπορουν να ξυπνησουν, που ουτε που τους νοιαζει και δεν ενδιαφερονται για το γινεται γυρω τους η' για την εργασια που εχουν, που περιμενουν στις καφετεριες ουρανοκατεβατες τις εργασιες, ολα αυτα που κανουν μεροκαματα σε καφετεριες η μοιρασμα φυλλαδιων η ντελιβερι (αδηλωτα βεβαια) ολα αυτα εχουν δημιουργησει τη νεα γενια των βαριεστημενων ανεργων που και εργασια να τους βρεις θα βρουν ενα σωρο δικαιολογιες για να μην πανε.

      Διαγραφή
    3. σε πληροφορω πως και εγω πανεπιστημιο τελειωσα αλλα δεν ειχα σκοπο τον διορισμο. ηλπιζα να ανοιξω μια δικια μου επιχειρηση αλλα στο Ελλαδισταν ειναι πια αδυνατον. ετσι γυρισα στο χωριουδακι μου και ασχολουμε με την γεωργια. αν δεν ηταν το συστημα που να σε κατευθυνει ΜΟΝΟ στο δημοσιο τα πραματα θα ηταν διαφορετικα. ριξε λιγο μια ματια στα μηχανογραφικα πρωτου εκτοξευσεις οτιδηποτε και οταν δεις πως στην πλειοψηφεια τους οι σχολες εχουν αμεση σχεση με την απορροφηση των φοιτητων απο το δημοσιο θα καταλαβεις αυτην την σκεψη. καθε χρονο δημιουργουνται στρατιες ανεργων που περιμενουν να διοριστουν. αν αλλαξει ο ακαδιμαικος χαρτης με στοχο την δημιουργια επιστημωνων και οχι υπαλληλων συμφωνα με τα δυτικα πανεπιστημια ισως κανουμε κατι. μεχρι τοτε η ανεργια θα ανεβαινει και αλλο..

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ...Η ΓΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΗΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ...ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΣΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...ΧΡΗΣΤΟΣ.Π

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.