Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ζητείται επιχείρηση

της Δόμνας Γκίνη, project Manager

Το τρίτο (3) μνημόνιο πλην των δυο (2) προηγούμενων, καθ' όπως φαίνεται οδηγεί μερικές από τις επιχειρήσεις στο νεκροτομείο καθώς ελάχιστες ή εντελώς μηδαμινές είναι αυτές που όχι απλά και μόνο θα επιβιώσουν αλλά και θα επιφέρουν κέρδη για να ενισχύσουν την νεκρή οικονομία μας. Με την επιβολή όμως μιας νέας φορολογίας και των εξαναγκασμό απόλυσης χρήσιμων για την επιχείρηση υπαλλήλων μοιάζουν πλέον σαν κτήρια που εκκενώνονται λόγω φωτιάς. Οι συνθήκες δεν ορίζουν πια τους κανόνες και είναι προφανές που οδηγούνται χωρίς επιχορηγήσεις, χωρίς επιδόματα και με τις παρακρατικές παρεμβάσεις ανατινάζονται όλα κυριολεκτικά στον αέρα.
Το μοντέλο της σύγχρονης Ελληνικής επιχείρησης στα αποκαΐδια της, προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα νέα μέτρα λιτότητας και να μανατζάρει όσο το δυνατόν καλύτερα τα χρέη που φορτώνονται οι επιχειρηματίες ως χείρα βοηθείας, για να αποφύγουν το λουκέτο ή και την φυλακή ενδεχομένως.
Η αναζήτηση νέων πρωτοποριακών και καινοτομικών ιδεών διαχείρισης, διοίκησης και οργάνωσης είναι πλέον κύριο μέλημα κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την ελπίδα ότι θα ξαναμπούν στον ανταγωνισμό και όχι στη στήλη των μικρών αγγελιών με τίτλο ζητείται επιχείρηση.
Στη προκειμένη περίοδο η επιχειρηματική δράση δεν είναι ξεκάθαρη και φυσικά τα δεδομένα ανατρέπουν όλη την επικρατούσα κατάσταση. Προφανώς γιατί κανένας δεν ακολούθησε το ρητό που λέει των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν που αποτελεί κανόνα στρατηγικής του μάνατζμεντ.
Τελικά τι φταίει: η κακή διοίκηση ή το παραλήρημα για εύκολο χρήμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.