Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πρόγραμμα εορτασμού της 100ης επετείου των ελευθερίων της Βεύης

Για τον εορτασμό της 100ης Επετείου των Ελευθερίων της Τοπικής Κοινότητας Βεύης κατά την 7η Νοεμβρίου 1912, καθορίζονται από το δήμο Φλώρινας οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Α) 6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
1) ΩΡΑ 11.30 π.μ.: Ομιλίες στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Βεύης από ομιλητές που θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπ/κών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων.
2) ΩΡΑ 12.00 μ.: Προσκύνημα των Μνημείων των Ηρώων και στέψη των προτομών αυτών από τους μαθητές προσερχoμένους με επικεφαλείς δασκάλους και καθηγητές.

Β) 7η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
1) Γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί των Δημοσίων, Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. των Ιδιωτικών Καταστημάτων και Οικιών. Ο Σημαιοστολισμός θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 07 Νοεμβρίου.
2) Φωταγώγηση το βράδυ της Τρίτης 06 και της Τετάρτης 07 Νοεμβρίου 2012 των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., Καταστημάτων και των κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, οδών, κ.λ.π.).
3) ΩΡΑ 11.00’ π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Τοπικής Κοινότητας Βεύης του Δήμου Φλώρινας.
Τελετάρχης και ομιλητής θα οριστούν με μέριμνα του κ. Διευθυντή του Γυμνασίου Βεύης. Μετά την ομιλία προσκλητήριο για τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Βεύης που έπεσαν για την Πίστη και την Πατρίδα.
• Κατάθεση στεφάνων
• Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη αυτών που έπεσαν για την Πίστη και την Πατρίδα.
• Εθνικός Ύμνος.
4) ΩΡΑ 11.30΄ π.μ.: Παρέλαση μπροστά από τις Αρχές και το Λαό της Τοπικής Κοινότητας των Μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βεύης.
5) ΩΡΑ 12.00΄ μ.: Δεξίωση στην αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης.

21 σχόλια:

  1. Εμείς οι Μακεδόνες δεν θα γιορτάσουμε τη συμπλήρωση 100 χρόνων ανελευθερίας ως απελευθέρωση. Θέλουμε να γιορτάσουμε το 2012 ως τον πρώτο χρόνο πραγματικής απελευθέρωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι:
    Η δημόσια και έμπρακτη συγγνώμη του κράτους για τον απάνθρωπο τρόπο που μας φέρθηκε.
    Η δημόσια καταδίκη των εγκλημάτων κατά του λαού μας.
    Η λήψη μέτρων για ελεύθερη καλλιέργεια της ντόπιας μακεδονικής κουλτούρας.
    Η διδασκαλία της δημιουργημένης στη Μακεδονία κυριλλικής γραφής και της μακεδονικής γλώσσας σε όλα τα δημόσια σχολεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αε πάγαινε ρε 3:07!....με την ίδια επικόλληση παντού!
      Να μη γιορτάσεις!
      Ενώ αν την είχαν "απελευθερώσει" οιβούλγαροι θα γιόρταζες!
      ΕΞΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΤΑΛΙ!Εκπρόσωπε του "λαού"!!!Σώπα!
      Είσαι εσύ Μακεδόνας!Τα @ρχιδι@ μου τα δυο είσαι!
      Πες καθαρά ρε οτι είσαι Βούλγαρος!τι φοβάσαι;και αυτά περί "Μακεδόνων" να τ΄αφήσεις!
      Τούρτσκο μπούγαρτσκο μινγκάντσε!....έ μπουγάρτσε!
      ..είσαι εσύ Μακεδόνας;;;;;;!
      ..οτ ντέα ντο ντέα βε Μακεδόνας;;;;;;!!!!!!!!!
      ..oτ μπουγάρια;...ου ε μόγγολ!




      Διαγραφή
    2. Γιατί η μόνη αλήθεια, για όσους γνωρίζουν επί της ουσίας το μακεδονικό, είναι ότι η ελληνική εθνική θέση επί του ζητήματος, αποτελεί διαδοχικά εναλλασσόμενες συρραφές μικρών και μεγάλων ψεμάτων.

      Από την άλλη, όποιος πει την αλήθεια για τα μακεδονικά πράγματα, μετατρεπόταν και μετατρέπεται αυτόματα σε αντικαθεστωτικό και ανθέλληνα.
      Θέλετε να το δοκιμάσετε και να υποστείτε τις συνέπειες της πράξης σας; Υποστηρίξτε δημόσια, αν το πιστεύετε, ότι υπάρχει μακεδονικό έθνος, μακεδονικό κράτος, μακεδονική γλώσσα και εθνική μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα

      Διαγραφή
    3. Με άλλα λόγια το μακεδονικό έθνος συγκροτήθηκε και υπάρχει, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις του ελληνικού και του βουλγαρικού έθνους. Η άρνηση Ελλήνων και Βουλγάρων να αναγνωρίσουν εθνικά τους Μακεδόνες, αποτελεί πράξη στρουθοκαμηλισμού που ενδυναμώνει αντικειμενικά το μακεδονισμό των γειτόνων.

      Διαγραφή
    4. Οι νονοί του ελληνικού έθνους, δεν αποδέχονται την ύπαρξη εθνικά Μακεδόνων ελλήνων υπηκόων.
      «Ανύπαρκτοι», «δίγλωσσοι», «σλαβόφωνοι», «σλάβοι», «μακεδονοσλάβοι», «σλαβομακεδόνες», «ομιλητές του ιδιώματος», είναι μερικά από τα ονόματα με τα οποία βάπτισαν κατά καιρούς οι ηγέτες του ελληνισμού τους Μακεδόνες.

      Διαγραφή
    5. Οι λίγοι ή πολλοί εθνικά Μακεδόνες που έμειναν όρθιοι στην Ελλάδα, γνώρισαν ως φαμίλια και ως κοινότητα το μαχαίρι του μακεδονομάχου, το χάρακα του δασκάλου, το βούρδουλα του χωροφύλακα, τον αφορισμό του παπά, το πρόστιμο του δικαστή, τον εξελληνισμό των ονομάτων τους και των τοπωνυμίων του τόπου τους, τη φυλακή και την εξορία της δημοκρατίας του μεσοπόλεμου και της μεταξικής δικτατορίας, τις βόμβες ναπάλμ του εθνικού στρατού, την αναγκαστική πολιτική προσφυγιά, την τρομοκρατία του μετεμφυλιακού κράτους, τις διώξεις της ελληνοχριστιανικής χούντας και τη ρουσφετοκρατία της μεταπολίτευσης.

      Διαγραφή
    6. Όσοι στάθηκαν όρθιοι σαν εθνικά Μακεδόνες, στάθηκαν μόνοι τους, έχοντας πάντα το ελληνικό κράτος απέναντί τους.
      Οι Μακεδόνες αυτοί προσπάθησαν και προσπαθούν παρά τις αντιξοότητες να κρατήσουν ζωντανή τη γλώσσα των προγόνων τους, χωρίς σχολεία και χωρίς εκπαιδευτικούς. Στα καφενεία και στις ταβέρνες, στα σπίτια και στους δρόμους. Κάποιοι δυνατά και θαρραλέα, κάποιοι τρομαγμένα και ψιθυριστά. Άλλοι σιγομουρμουρίζοντας και άλλοι τραγουδώντας.
      Και ορισμένοι, ίσως ελάχιστοι, τυπώνοντας αλφαβητάρια και λεξικά ή φτιάχνοντας ιστοσελίδες για να διατηρήσουν τη γλώσσα της μάνας τους και την αξιοπρέπειά τους

      Διαγραφή
    7. Καλά ρε "Μακεδόνα" τον ηλίθιο τον Λιθοξόου περιμένεις να σου πει τι είσαι!΄και μας έχεις ζαλίσει με τις επικολήσεις από άρθρα του στη Νόβα ζόρα;
      Αυτόν που έχει πατέρα ρωμιό από την Πόλη και μάνα αρβανίτα όπως λέει!ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΟΣ;Ο ΠΑΛΙΟ ΜΙΓΚΑΝ!
      ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΘΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
      ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
      ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!..ΣΩΩΩΩΩΩΠΑ!
      ΝΑ ΑΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΡΑΤΣΑ ΤΟΥ Ο ΜΙΓΚΑΝ!!
      Ο ΠΙΘΗΚΙΖΩΝ ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ!!ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΟΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ!ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΟΒΟΖΟΡΙΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ!
      ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΦΤΑΣΑΝΕ!ΛΕΣ ΡΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ "ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ"!!ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ!ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΥΣ ΑΝ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ!ΑΦΟΥ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΜΑΣ-ΕΣΑΣ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΥΜΠΙΝΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΔΩ!ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ!ΕΜΑΘΕ Ο ΚΑΘΕ ΧΑΜΟΥΤΖΗΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΤΗΣ!ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ!ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ!ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ!ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!
      ΞΥΠΝΑ ΘΥΜΑ!Ε ΘΥΜΑ!
      ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΑ" ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ;
      ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΤΑΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΑΓΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΜΕΤΕΣ!!!


      Διαγραφή
    8. Ποιοι Εθνικά Μακεδόνες όμως ρε γκαρβάνι!
      Ποιος πίστευε τέτοιες παπαριές ακόμα και την εποχή του Μακεδονικού αγώνα!Ποιοοοος;Ποιος πρόγονος των "Εθνικά Μακεδόνων" πίστευε τέτοιες παπαριές ρε;Στην Κόρινθο ρε γεννήθηκες;To "Mακεδονία" και το "Μακεδόνας" είχε πολιτικό περιεχόμενο ακόμα και εκείνη την εποχή και ειδικά γι αυτούς που υποτίθεται οτι εσύ θεωρείς εθνικά Μακεδόνες και τους βούλγαρους ηγέτες τους!!
      Οι του ΒΜΡΟ πίστευαν οτι υπάρχουν εθνικά μακεδόνες;
      (έχει πλάκα να νομίζεις οτι το πιστεύουν και τώρα!)
      Οι των Σέρβων πίστευαν οτι υπάρχουν εθνικά μακεδόνες;
      Oι των Ρουμάνων πίστευαν οτι υπάρχουν εθνικά μακεδόνες;
      Εμείς πιστεύαμε οτι υπάρχουν εθνικά Μακεδόνες;
      TI ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ!
      Ή ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ Ή ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΒΛΑΧΟΙ Ή ΣΕΡΒΟΙ Ή ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ!
      ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ!ΟΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΧΙ!Ακόμα ρε και στην "μεγκάλη επανάσταση του Ιλιντεν" και στην μισοβδομαδιάτικη Ντημοκρατία του Κρουσόβου στην κυβερνητική επιτροπή βάσει εθνικοτήτων έγινε κατανομή των εδρών!Βούλγαροι Αλβανοί Βλάχοι Σέρβοι ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ!ΚΑΝΕΝΑΣ!
      ΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Ο Πίτου Γκούλι είναι ΑΤΟΦΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ!ΑΤΟΦΙΟΣ! ή είναι και αυτός εθνικά μεκεντόνετς;ή και ο Ντέλτσεφ είναι ετνικά μακεντόνετς;
      ΑΤΟΦΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ!Οι Πατριαρχικοί ήταν και είναι Έλληνες και οι Εξαρχικοί ήταν και είναι Βούλγαροι!ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ!!ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΞΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ!
      Κάποιοι ακόμη νιώθουν ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ αλλά τώρα το παίζουν "μακεντοντσοι" ΠΑΠΑΡΙΕΣ!ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥΣ!
      ΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
      ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ "ΝΟΝΟΙ" ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΩΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"
      ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΕΡΝΑΝ ΟΛΟΥΣ [ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ!!!]ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!
      ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΙΟΥΣ;ΠΟΙΟΟΟΟΟΟΟΥΣ;ΛΕΓΕ ΡΕ!!!
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ [ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ]ΜΑΡΞΙΣΤΟΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΑΦΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΕΔΩ ΠΑΝΩΣΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ [ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΞΟΟΥ!] ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΕΚΤΟΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΗΣ" ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ "ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ" ΓΚΑΡΒΑΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΑΝ ΕΘΝΗ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ!ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΑΤΗ
      ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ!ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΦΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΣΕ ΠΗΓΑΔΙΑ!
      ΞΥΠΝΑ ΘΥΜΑ!ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΙΓΑΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΝΑΠΑΛΜ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΝΑΝ ΚΑΙ 20000 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ! ΘΥΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΒΛΗΜΑ!Ε ΒΛΗΜΑ!ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΕΧΘΡΟ!
      ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ!ΟΙ ΝΑΠΑΛΜ ΗΤΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ! ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΛΟ ΛΑΟ!
      ΠΑΝΕ ΔΙΠΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ!!
      "ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ"!ΠΑΠΑΡΙΕΣ! ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ!
      ΚΑΤΩ ΡΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ!
      Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
      ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ!ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΥΣ!ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΚΑΝΕΝΑ!
      ΑΛΛΑ ΕΘΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
      ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"(Θεός φυλάξει)ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ!ΑΛΛΑΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ!ΧΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ!
      ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΑΝ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΛΑΒΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ!ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΤΟΦΙΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ!ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!
      ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΡΕ ΨΥΧΟΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΛΙΘΟΞΟΟΥ και καθαρέ "ΜΑΚΕΔΟΝΑ"!
      Να σου ζήσει ρε ο νονός!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 5:41 μ.μ.
    O εξελληνισμενos Νεοέλληναs! γενίτσαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε 6 Νοεμβρίου 2012 7:34 είσαι ο απόλυτα νεοβαλκάνιος ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ!
      ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ!
      ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΟΥ!ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;
      ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ!
      !"ΜΑΚΕΔΟΝΑ"! κάτοικε!
      ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ!ΛΕΓΕ ΡΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΑ" ΣΕ ΠΟΙΑ ΦΥΛΗ ΤΩΝ "ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" ΑΝΗΚΕΙΣ;
      ΕΓΩ ΡΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ "ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ" ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΜΑΙ!
      ΡΕ ΣΥ ΣΤΟ ΣΟΙ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ!
      ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ! ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΑΜΕ ΣΕ 50 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΤΑ ΜΕΤΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΑΝ 7ΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!ΒΓΑΛΑΜΕ ΚΑΙ 20 ΣΠΑΧΗΔΕΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ!ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥΣ!ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ!ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ!!
      ΕΧΩ ΣΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
      ΑΛΛΟΙ 14 ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΠΛΑΙ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΚΕΚΗΔΕΣ το 1880!
      3 ΜΟΝΟ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ!ΑΛΛΟΙ 30!!!ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΕΡΒΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓH ΕΖΗΣΑΝ 5!ΕΧΩ ΣΟΙ KAI ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ!ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΣΟΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ!
      ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ!
      ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ...ΜΟΝΟ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ!ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕ(ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ ΣΟΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ)Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΞΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΙ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΩΘΕ ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ!ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΟ 1906 ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΑΝΕ ΣΤΙΣ ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΙΛΟΥΣΕ ΤΗΝ "ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!!!(ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΡΕ ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ!! ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΡΕ ΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ!!!ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ!!ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΡΑΜΑΤΑ!!)ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ!ΕΦΑΓΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΑΡΧΙΚΟΣ!ΤΕΛΙΚΑ ΚΩΛΩΣΕ ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΟ ΝΑΙ!ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ!ΠΗΓΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ Η ΜΥΤΗ!ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΛΕΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ή ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ;
      ΔΕ ΜΟΙΡΑΖΑΝΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΡΩΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ!
      ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑ!ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!
      ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΛΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ!ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣ!ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ!
      ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ "ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ !
      ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΡΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΑ"!
      ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΕΙΜΑΙ!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ!
      ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!
      ΕΔΩ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ!
      ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ!!ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ!!!
      ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΟΙ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ!ΔΕΝ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ!ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥΣ!ΡΟΥΜ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΓΚΡΕΚ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ(Και τους μισούσαν πολύ ρε τα σκυλιά!)ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ (θα περίμενα να μας λέγανε ΓΚΡΚ τουλάχιστο οι Σέρβοι και το ότι δε μας λένε με προβληματίζει!Αυτοί κάτι ξέρουν οι κουφάλες και δε μιλάνε!)ΚΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΟΙ "ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ!ΑΑΑ....ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!!!!!ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ!ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ!ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ!...ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!
      ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ;

      Λέγε ρε "Μακεδόνα" συγκάτοικε μια και ξέρεις από ράτσες!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7 Νοεμβρίου 2012 7:39 μ.μ
      TI THA DIAVASIS APO ENA TOURKOSPORO???

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2012 8:56 μ.μ.
      TI PERIMENEIS NA APANTISEI ENAS BOYLGAROSPOROS???
      POU NTREPETAI NA PEI OTI EINAI BOYLGAROS!!!
      O PAPPOUS TOU DEN NTREPOTAN!AUTH H "NOVOMAKEDONIKH" KOTOULA GIATI NTREPETAI???!!!!

      Διαγραφή
    4. Tη συμπλήρωση 100 χρόνων ανελευθερίαs??????? Tο ελληνικό κράτος διατάζει την επιτροπή να αλλάξει το χάρτη της χώρας με συνοπτικές διαδικασίες. Με το διάταγμα της 17ης Σεπτεμβρίου 1926, επιτρέπεται “ίνα μεταβληθώσι ξενόφωνα ή κακόηχα ονόματα συνοικισμών, πόλεων ή κωμών”. Σε κάθε νομαρχία, συγκροτείται υποεπιτροπή μετονομασιών υπό την προεδρία του νομάρχη. Εκτός των εκπαιδευτικών, συνιστάται η συμμετοχή σε αυτή “δημοσίων υπαλλήλων και εντοπίων προσώπων, δυναμένων να συντελέσωσιν εις τον επιδιωκόμενον σκοπόν”. Μετά τη μετονομασία, “απαγορεύεται απολύτως η χρήσις των παλαιών ονομάτων”. Η παράβαση της απαγόρευσης, “αποτελεί πταισματικήν παράβασιν τιμωρουμένην με πρόστιμον μέχρις 100 δραχμών, ή με κράτησιν μέχρι 10 ημερών” [Χουλιαράκης 1975, σ. 344 – 345].

      Διαγραφή
    5. In 1945, Bulgaria’s new Communist-led government renounced the
      royalists’ position and recognized a Macedonian nation. The 1946 census
      allowed Macedonians in Pirin Macedonia and in Bulgaria as a whole
      to declare their nationality as such.

      Διαγραφή
    6. Η γραφή και η γλώσσα που χρησιμοποιούσε η άρχουσα τάξη του κράτους των Βουλγάρων μέχρι τα τέλη του 9ου αιώνα, ήταν η ελληνική. Μετά τη δημιουργία της κυριλλικής γραφής και την καλλιέργεια της λογοτεχνικής γλώσσας της νοτιοδυτικής Μακεδονίας με επίκεντρο την Οχρίδα, υιοθέτησαν εκείνη τη γραφή και γλώσσα. Φυσικά, καθώς δεν υπήρχε εκπαιδευτικό σύστημα και μέσα ενημέρωσης, ο λαός της Βουλγαρίας, κράτησε τη διάλεκτό του, η οποία επηρεάστηκε πολύ λιγότερο από τη μακεδονική λογοτεχνική γλώσσα της εποχής.
      Οι Βούλγαροι επομένως, ούτε δημιούργησαν, ούτε έδωσαν γλώσσα σε άλλους. Απεναντίας, εγκατέλειψαν τη γλώσσα τους και υιοθέτησαν την κυριλλική γραφή που δημιουργήθηκε στη Μακεδονία και πήραν στοιχεία της μακεδονικής γλώσσας.
      Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία σε γενικές γραμμές δεν αμφισβητεί κανένας. Από τις αρχές, όμως, της δεκαετίας του ΄90, οπότε αναζωπυρώθηκε το Μακεδονικό, Βούλγαροι και Νεοέλληνες βάλθηκαν να μας πείσουν, ότι η μακεδονική γλώσσα είναι διάλεκτος της Βουλγαρικής.
      Η πραγματικότητα, όμως, είναι ακριβώς αντίθετη

      Διαγραφή
    7. Και φυσικά ρε 12:59 εσείς οι "Μακεδόνες" διαδώσατε την Κυριλλική σας γραφή σε όλους τους Σλαβικούς Λαούς όπως και στους Βούλγαρους των οποίων η λεγόμενη Βουλγαρική αναγέννηση είναι δικό σας "προϊόν"!
      Έχετε ρε τρελαθεί τελείως!
      Βρίθει η βαλκανική από τα συγγράμματα στην "Μακεδονική" και φυσικά οι αναφορές στην καθαρή Μακεδονική σας εθνότητα είναι κάτι παραπάνω από δικριτότατο στοιχείο της λογοτεχνίας σας από τον 9ο αιώνα μέχρι σήμερα!
      Ειδικά δε στην Οχρίδα!
      Ήσασταν οι πνευματικοί ηγέτες της κεντρικής βαλκανικής μέχρι που έγινε "τι" και από ποιους και πότε;
      Εσείς την σλαβική από που την μάθατε μια και δεν είστε σλάβοι ή βούλγαροι;
      Αλλά ξέχασα!!!είστε αρχαιότατο έθνος μη Έλληνες φυσικά!!!!!που σε κάποια στιγμή της ιστορίας σας ΞΕΧΑΣΑΤΕ!!!!!??????? την αρχαία σας γραφή όχι όμως και την γλώσσα σας και υιοθετήσατε την εφεύρεση των Ελλήνων μοναχών ως εθνική γραφής σας όπως οι σλαβικοί λαοί ή μήπως και αυτοί ήταν-είναι λίγο "Μακεδόνες"????
      [Υπάρχει και η άποψη οτι εσείς διδάξατε και την γλώσσα και τον Χριστιανισμό στους σλαβικούς λαούς όπως στους Βούλγαρους!οι Ρώσσοι οι Σέρβοι οι Κροάτες οι Σλοβένιοι οι Πολωνοί κλπ κλπ ΜΙΛΑΝΕ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ" και είναι χριστιανοί εξ αιτίας σας!...αλλά δεν το παραδέχονται!..υπομονή σύντομα θα έρθει η δικαίωση ήδη κάποιοι γράφουν την αληθινή ιστορία σας η οποία είναι 77.ΟΟΟ χρόνων με γραφή ΚΥΡΙΛΛΙΚΗ!υπάρχουν επιγραφές!!!"ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" επιστήμονες τις επιδεικνύουν και αποστομώνουν και την παγκόσμια Ακαδημαική επιστημονική κοινότητα όχι μόνο τους αφρικανούς έλληνες που σας κλέβουν την ιστορία μαζί με τους βούλγαρους τους σέρβους και τους αλβανούς!!]

      Ένα ερώτημα:Ποιοι ήταν οι "οπλαρχηγοί" σας κατά την περίοδο του Μακεδονικού αγώνα που πολέμησαν εναντίων των βουλγάρων και των τούρκων!
      Βρες κάτι από τα Blogs σας και επικόλλησε όπως κάνεις μέχρι τώρα!
      Δεν μπορεί να μη πολεμήσατε τους βούλγαρους τότε!...και να είστε "Μακεδόνες"!
      Ανέφερε κάποιους!



      Διαγραφή
  3. Κι εμεις ,οι Αρκαδες τα ιδια παθαμε απο τους Ελληνες .Αφανισαν το αρκαδικο εθνος οι ατιμοικαι την αρκαδικη γλωσσα (πλακααα κανω ετσι ,μην το πιστεψετε κι αυτο).Α ρε οι ιδιοι και οι ιδιοι κανουν τα ιδια σχολια ,οπου μπορουν.Μια κομπινα στησαν οι Βουλγαροι της ΕΜΕΟ πριν 110 + χρονια και καποιοι εχουν κολλησει εκει. Ασε μας ρε θειο! Ποσα σας δινουν ρε παιδια ,να ερθω να δινουν και σε μενα να τα λεω κι εγω ,μερες αφραγκιας πουναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. An international scholarly conference
    The year 2013 marks the 100th anniversary of the end of the second Balkan War. As a result of this war, a region of the Ottoman Empire known as Macedonia was divided and annexed by Greece, Serbia and Bulgaria. This was sanctioned by the signing of the Treaty of Bucharest on the 10th of August 1913. In the context of Macedonia’s highly contested modern history and the current topicality of the Republic of Macedonia’s international recognition, this multidisciplinary conference will aim to make a substantial contribution to an understanding of this important aspect of modern Macedonian history. The conference will attempt a historical survey of the context and the effects, both short and long term, of the partition of Macedonia on the inhabitants of Macedonia, from a variety of perspectives, especially linguistic, sociological, anthropological and politSome of the speakers who will be in attendance and their topics include:
    • Professor Andrew Rossos, University of ToThe Balkan Wars (1912–13) and the Partition of Macedonia: A Historical Perspective
    • Professor Victor Friedman, University of Chicago:
    The effects of Partition on the languages spoken in Macedonia
    • Professor Katerina Kolozova, American University College Skopje:
    History as Contingency and as the Real of a National Identity
    • Professor Keith Brown, Watson Institute, Brown University:

    How Trauma Travels
    • Professor Peter Hill, University of Hamburg:
    The Partition in relation to the later Codification of the Macedonian Language
    • Professor Loring Danforth, Bates College:
    From the Partition of Macedonia to the Creation of the Transborder Prespa Park
    • Professor Christina Kramer, University of Toronto:
    Partitioning Language Policy and Status Planning in Macedonia
    This will be followed by presentations from six more academics specialising in Macedonian Studies.
    The conference will end with the 30th Annual AMHRC Dinner on Saturday the 7th of September 2013, at which members of the Macedonian community will be able to interact with the conference speakers.
    It is envisaged that a book containing the papers presented at the conference will be published for distribution to tertiary libraries.
    Other announcements to be made over the coming weeks and months

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ok!! Macedonian* 2:56.
      What is the meaning of the Word ΄΄Macedonia΄΄ in your language!
      You must know!
      As it is the name of your nation!

      Διαγραφή
  5. Macedonians in the other three parts of their divided homeland also
    experienced discrimination, repression, and forced de-nationalization
    and assimilation, but not the mass-scale ethnic ‘‘engineering’’ of their
    Aegean counterparts. They constituted majorities in their regions between
    the wars and may do so even today.
    In 1945, Bulgaria’s new Communist-led government renounced the
    royalists’ position and recognized a Macedonian nation. The 1946 census
    allowed Macedonians in Pirin Macedonia and in Bulgaria as a whole
    to declare their nationality as such. Authorities did not publish figures
    for these people, but Macedonian sources say that 252,908 respondents
    claimed such nationality. (In 1991, the Bulgarian embassy in London
    reported to Hugh Poulton that ‘‘169,544 people registered themselves as
    Macedonians in 1946.’’) In the census of 1956, 178,862 people declared
    themselves Macedonian—63.7 percent of Pirin Macedonia’s 281,015
    inhabitants.
    Communist Bulgaria maintained recognition of Macedonians officially
    until Stalin and Tito split in 1948 and unofficially until 1956.
    However, in April 1956 the Communist Party abandoned that stance
    and returned to the country’s prewar policy of negation. The census of
    1965 showed only 8,750 self-declared Macedonians; later censuses did
    not mention that nationality.5 After the collapse of Communism in Bulgaria
    in 1989–90, Macedonian activists formed illegal and semi-legal
    cultural and political associations and organizations demanding national
    and civil rights. However, as in Aegean Macedonia, so in Bulgaria,
    credible estimates of Macedonians’ numbers remain unachievable as
    long as the state denies their existence and continues its policies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.