Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ο πολιτισμός, αντίδοτο στην κρίση

Στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε χθες το 37ο προσυνέδριο των Πολιτιστικών Κέντρων Εργαζομένων ΟΤΕ Μακεδονίας - Θράκης, στα πλαίσια της προετοιμασίας για το 37ο Ετήσιο Τακτικό Πανελλήνιο Συνέδριο, με κύριο σύνθημα «Ο πολιτισμός αντίδοτο στην κρίση».
Το προσυνέδριο, που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ N. Φλώρινας και συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών συλλόγων ΟΤΕ νομών Μακεδονίας – Θράκης, ήταν αφιερωμένο στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.
Εισηγητές ήταν ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, λαογράφος και ιστορικός Λάζαρος Μέλλιος με θέμα «Ιστορικά Στοιχεία Περιοχής Φλώρινας», ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Ι. Χατζηεφραιμίδης, Επίκουρος καθηγητής στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας με θέμα «Πολιτισμός αντίδοτο στην κρίση» και η Ειρήνη Κουτσερή, βιολόγος της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών με θέμα «Η ώρα της γης».

Στους προαναφερόμενους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, καθώς και στη Ζωή Κώττα, εγγονή του Μακεδονομάχου Καπετάν Κώττα, αλλά και στο ζωγράφο -αγιογράφο Ευάγγελο Ταμουτσέλη (έργο του οποίου εκτέθηκε στο χώρο του προσυνεδρίου).
Αμέσως μετά ακολούθησε η σύσκεψη των συνέδρων, ομιλίες εκπροσώπων των Πολιτιστικών Κέντρων, η εξαγωγή πορισμάτων και ψηφισμάτων, καθώς και η εκλογή για το επόμενο προσυνέδριο.

Δείτε τι δήλωσαν η πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ, Χριστίνα Νικολέτου


Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Φλώρινας, Βασίλης Μπούτζιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.