Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ημερίδα για τις ελεύθερες οικονομικές ζώνες εμπορίου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα του Επιμελητηρίου Φλώρινας με αντικείμενο τις ελεύθερες οικονομικές ζώνες εμπορίου. Αυτό που χαρακτηριστικά αναφέρθηκε είναι πως για το θέμα αυτό θα πρέπει να υπάρξει καθολική ενεργοποίηση και διεκδίκηση, με δεδομένη και την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νομός μας.

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις:

Του αντιπροέδρου της ΓΕΣΕΒΕ Γιάννη Παπαργύρη


Του επιστημονικού συνεργάτη του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΕΣΕΒΕ Σπύρου Παπακωνσταντίνου


Του προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη

4 σχόλια:

  1. Ήρθαν οι επιδοτήσεις για το πετρέλαιο, η ελεύθερη οικονομική ζώνη εμπορίου μας μάρανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορώ με τον Σάββα!! γιατί είναι άνθρωπος με ευαισθησίες
    Η ελεύθερη οικονομική ζώνη σημαίνει εργασιακό μεσαίωνα.Το μνημόνιο δεν είναι τίποτα μπροστά τους. Γι αυτό δεν τις δέχεται η ΓΕΣΕΒΕ ούτε καμία άλλη εργοδοτική οργάνωση πλην ΣΕΒ. Για δε την ΓΣΕΕ είναι λόγος πολέμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To EBE σε αυτή την περίπτωση καλά έκανε, γιατί το θέμα έχει εγερθεί και σε λοιπές περιοχές.Ορθώς εποίησε ο Σάββας.
    Πάντως άριστη εντύπωση έκανε η παρουσία του Αρη Αριστείδου,να συνεισφέρει σαν πρώην Πρόεδρος ΕΒΕ, κι όχι απλά, ως Αντιδήμαρχος.
    Ο άνθρωπος έχει παιδεία,επίπεδο, ανατροφή και ήθος.
    Ο Σάββας πρέπει να τον χρησιμοποιήσει σαν το καλύτερό του εργαλείο. Κι όχι μόνο τον Αρη.
    Στο ΔΣ του ΕΒΕ να καλούνται πάντα όλοι οι πρώην πρόεδροι του ΕΒΕ και των Εμπορικών Συλλόγων Φλώρινας και Αμυνταίου, τιμής ένεκεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα που είναι πολύ απλά και να ξέρουμε γιατί μιλάμε;
    1. Για ελεύθερη Οικονομική Ζώνη σύμφωνα με το Μνημόνιο (μνημόσυνο) ή για
    2. Ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων εντός των 20 χιλ. βάση συνθήκης Σέγκερ.
    Για το πρώτο δεν πρέπει να γίνεται ούτε λόγος, διότι η Γερμανία έχει συμφωνήσει για τέτοιες ζώνες όπου σκοπεύει να φέρει 2 εκατομμύρια Πακιστανούς με μηδενικές τιμές για να υπάρξει ανάπτυξη. Αυτό είναι αίσχος και δεν πρέπει ούτε να το σκαφτόμαστε.
    Για το δεύτερο, έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια και ήταν υποχρέωση της Ελλάδος να εφαρμόσει την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων εντός των 20 χιλ. Αντί αυτού οι κυβερνήσεις επιδοτούσαν τις βιοτεχνίες να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στις γειτονικές χώρες. Έγκλημα. Αντί να φύγει μια βιοτεχνία από την Ελλάδα θα πήγαινε στις παραμεθόριες περιοχές και π.χ. εάν χρειαζόταν 20 εργάτες, θα έπαιρνε από την FYROM 10 – 15 και θα είχε αναγκαστικά μερικούς εργαζόμενους από Φλώρινα, θα πλήρωνε φόρους εδώ, θα πίνανε και μερικούς καφέδες από εδώ και τόσα άλλα. Για αυτά έχουμε υποβάλει εγγράφως πολλά υπομνήματα στους υπεύθυνους και σε Υπουργούς καθώς και στον κ. Παπανδρέου. Γιατί δεν είχε εφαρμοστεί; Οι λόγοι είναι γνωστοί και είναι οι ίδιοι που μας ξεπούλησαν και μας έφεραν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.