Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Ξεκίνησε από χθες η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στη Φλώρινα και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με μια εβδομάδα καθυστέρηση λόγω της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων.
Η διανομή προς τους καταναλωτές θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ θα ομαλοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας, καθώς λόγω της απεργίας δημιουργήθηκαν λίστες προτεραιότητας πελατών, με τους περισσότερους όμως να ζητούν μικρές ποσότητες.
Η τιμή διάθεσης του πετρελαίου κυμαίνεται γύρω στα 92 με 95 λεπτά το λίτρο, περίπου 30% ψηλότερα από αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά πολύ κοντά στα επίπεδα του περασμένου Απριλίου. Και αυτό διότι μεσολάβησε αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από 21 στα 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα που επέφερε μια μέση επιβάρυνση για τον καταναλωτή περίπου 5 λεπτά το λίτρο.
Τις προηγούμενες ημέρες, λόγω και της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης, καταγράφηκε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών (θερμάστρες, αερόθερμα κ.ά.).Αυξημένη είναι πάντως η ζήτηση και στα καυσόξυλα, όπου ιδιαίτερα στα χωριά αποτελούν το κύριο μέσο θέρμανσης των σπιτιών, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει πλέον και για την προμήθεια πέλετ, του εναλλακτικού καυσίμου που χρησιμοποιείται από διαφορετικούς λέβητες για τη θέρμανση σπιτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.