Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Στο 42% οι υπερβάσεις ρύπων. Πραγματικό ή πλασματικό;

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ποσοστό των υπερβάσεων ατμοσφαιρικών ρύπων που καταγράφηκε στην πόλη της Φλώρινας για το 2010, καθώς έφτασε το 42% τη στιγμή που στην Πτολεμαίδα είναι στο 30% και στην Κοζάνη μόλις στο 20%.
Εξήγηση ωστόσο μπορεί να υπάρξει, καθώς ο σταθμός μέτρησης ρύπων έχει τοποθετηθεί σε σημείο που δεν είναι το πλέον κατάλληλο και δε μπορεί να δώσει την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Ο σταθμός αυτός λοιπόν έχει τοποθετηθεί στο τελωνείο της πόλης της Φλώρινας και καταγράφει καθημερινά ακόμα και τους ρύπους των φορτηγών που διέρχονται από εκεί, αλλά και του τρένου, δίνοντας όπως είναι φυσικό τις συγκεκριμένες μετρήσεις. Κανείς πάντως δε λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή, αφού η Φλώρινα δέχεται μεγάλη επιβάρυνση από την εισαγόμενη ρύπανση εξαιτίας του σταθμού που λειτουργεί στη FYROM. Όχι όμως σε αυτό το βαθμό.

2 σχόλια:

  1. Ρε εσείς φωνάξτε τον κύριο Σολάκη Είναι ειδικός του θέματος. Πού ξέρεις μπορεί να καταργήσει τους πετρελαιοκαυστήρες των πολυκατοικιών με...ξυλόσομπες!!! Σόμπες οικολογικές και δέν μολύνουν την ατμόσφαιρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι γεγονός πάντως ότι από το 1940 μέχρι και το 1985 η μέση ετήσια θερμοκρασία της Φλώρίνας ήταν 12 βαθμοί Κελσίου.Την τελευταί 25ετία( δηλ 1985-2010)η μέση ετήσια θερμοκρασία της Φλώρινας ανήλθε στούς 16 βαθμούς Κελσίου.Δηλ αυξήθηκε κατά 4 βαθμούς. Η μέση αύξηση αυτή οφείλεται καθαρά στην ρύπανση της ατμόσφαιρας,η οποια πρόερχεται τόσο από την αύξηση της δραστηριότητος της ΔΕΗ όσο και από την ανθρώπινη δραστηριότητα...( αύξηση αριθμού αυτοκινήτων,αύξηση οικοδομικής δραστηριότητος,και αλλες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.