Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Οι θέσεις του ΕΒΕ στη σύσκεψη των φορέων

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των φορέων της Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας για τα προβλήματα που απασχολούν την περιφέρειά μας, παρουσία των Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε και Μεταφορών κ. Πέρκα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στις δομικές αδυναμίες του νομού της Φλώρινας όπως η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας , η διασύνδεση του τρένου με τις γειτονικές χώρες για εμπορευματικές μεταφορές και το χαμηλό ποσοστό επιδότησης του αναπτυξιακού νόμου.

Επίσης αναφέρθηκε η γεωγραφική θέση της Π.Ε. Φλώρινας και η προσπάθεια που καταβάλλει το επιμελητήριο να την ανάδειξη ως πύλη των Βαλκανίων και της Ευρώπης γενικότερα. Τα δύο μεγάλα συνέδρια που έχουμε πραγματοποιήσει με τις γειτονικές χώρες μέσω των συμφώνων εμπορικών συνεργασιών που έχουμε υπογράψει , έχουν αποτελέσει το πρώτο βήμα για το μεγάλο συνέδριο των Βαλκανικών χωρών που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 7-8 Ιουλίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ευρύτερη Βαλκανική περιοχή δικαιώνουν τις ενέργειες και τις δράσεις του επιμελητηρίου μας. Απαιτείται άμεση οργάνωση των υποδομών της Π.Ε. Φλώρινας βάσει των νέων επενδυτικών ευκαιριών που διαμορφώνονται στις Βαλκανικές χώρες.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.