Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Αργυρός, αλλά πονεμένος ο Τσώκας

Ένας επιπόλαιος τραυματισμός στο αριστερό γόνατο, σταμάτησε την προσπάθεια του Στέργιου Τσώκα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Κύπελλο Χειμώνα το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ (96 συμμετοχές).
Απέναντι στον Αλέξανδρο Κοντογιάννη (Θησέας Ηρακλείου) και ενώ το σκορ ήταν 1-0 στο 1ο λεπτό του τελικού, ο Στέργιος αναγκάστηκε να αποχωρήσει και έτσι «έμεινε» στο αργυρό μετάλλιο. Ίσως οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στο ΟΑΚΑ να επηρέασαν. Στα high – lights των αγώνων, ο «αδερφικός εμφύλιος» μεταξύ Νικόλα και Στέργιου για μια θέση στην 8άδα.
Παρά την ατυχία ο Στέργιος απολαμβάνει την 1η θέση στην γενική κατάταξη των Εφήβων (-17) και Νέων Ανδρών (-20), ενώ στους Άνδρες είναι 2ος!!! Από κοντά και ο Νικόλας 4ος!
Το αστέρι του Πρωταθλητή Ελλάδος στα -13, Δημήτρη Μοσχόπουλου, άρχισε να λάμπει και στην Ευρώπη και μάλιστα στην καρδιά της, το Παρίσι όπου διεξήχθη ο 11ος Ετήσιος Μαραθώνιος στο Ξίφος Ασκήσεως. Ο Δημήτρης σημείωσε 6 νίκες – 5 ήττες στους ομίλους και 2 νίκες στα νοκ – άουτ είδε το όνομα του και την Ελληνική Σημαία να φιγουράρει στην 120η θέση σε 465 συμμετοχές!!!
Ο Στάθης Γεροσίδερης, αρχηγός αποστολής, είδε και τα υπόλοιπα παιδιά Παπαγιάννης, Γεροσίδερη, Κούλης αλλά και την Μαρκαντωνάκη (Χανιά) και Πίκουλη (Χαλάνδρι) που πλαισίωσαν την αποστολή, να πιάνουν πολύ καλή απόδοση.
Σε μια πολύ σεμνή τελετή, η οικογένεια του ΟΞΙΦ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο προπονητήριο του ΔΑΚ Φλώρινας. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του παλιού πρωταθλητή Χρήστου Χαραλαμπίδη, η στολή του οποίου αναρτήθηκε στην αίθουσα του ΟΞΙΦ. Για την ιστορία τυχερές της βραδιάς ήταν οι Ελένη Παπαδημητρίου και Αφροδίτη Ταρενίδη.
Το ερχόμενο σαββατοκύριακο 20μελής αποστολή ταξιδεύει εν μέσω μπλόκων και πάλι στην Αθήνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -17 στο ξίφος μονομαχίας.
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Από το Δ.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Αντί να επικεντρωθεί το Δ.Τ. στα παιδιά μικρά στο Παρισι που τα πήγαν πολύ καλά και έκαναν ένα μεγάλο ταξίδι επικεντρωνεται στον γνωστό ....Κρίμα !!
    Υ.Γ. Με τίποτα δεν μειώνω την επιτυχία του αθλητή αλλά έχουμε βαρεθεί το ίδιο όνομα σε κάθε Δ.Τ. !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.