Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Διδακτικές επισκέψεις του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την ανάπτυξη της επαγγελματικής κατάρτισης (CEDEFOP) στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν μαθητές δύο τμημάτων της Α΄ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας στα πλαίσια της διδασκαλίας ερευνητικής εργασίας με θέματα:

«Διάλεξε ένα επάγγελμα που σ’ αρέσει και δε θα χρειαστεί να ξαναδουλέψεις στη ζωή σου» (Α΄3 Τάξη) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τόλη Θεοδώρα,

«Πεφωτισμένοι» (Α΄5 Τάξη) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ρίζου Ευαγγελία.

Το CEDEFOP, από τους πρώτους αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδρύθηκε το 1975 και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1995. Στόχος του είναι να στηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων. Επίσης παράγει τακτικές προγνώσεις της προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων ανά τομέα της οικονομίας και ανά επάγγελμα, επισημαίνει τα τυχόν κενά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, και εργάζεται για τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης όσον αφορά την πρόγνωση των αναγκών σε δεξιότητες.
Τους μαθητές υποδέχτηκε η κα Corinna Frey, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου και στη συνέχεια ακολούθησαν εισηγήσεις σχετικά με τον ρόλο των δεξιοτήτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έγινε παρουσίαση του βιογραφικού Europass καθώς και του προγράμματος Erasmus+ που αφορά στην κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe direct) στη Θεσσαλονίκη όπου πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων μπορούν να λάβουν πληροφορίες για προγράμματα και πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσκυνήσαμε τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, τα οποία βρίσκονται στο Καθολικό (στον κεντρικό δηλαδή ναό) και κατευθυνθήκαμε προς τον τάφο του Αγίου Παϊσίου, όπου κάποια μοναχή μας μίλησε για τον γέροντα. Ήρεμοι και συγκινημένοι από την όλη ατμόσφαιρα ευχαριστήσαμε για τη φιλοξενία και αναχωρήσαμε για την Φλώρινα. Το λουκουμάκι στην έξοδο έκλεισε γλυκά την επίσκεψη!

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί
Θεοδώρα Τόλη
Ευαγγελία Ρίζου
Ιωάννης Χαλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.