Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Εκπαιδευτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, καθώς στις 20 Νοεμβρίου του 1989 η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Τα 54 Άρθρα της Σύμβασης διασφαλίζουν τα παιδικά δικαιώματα στην επιβίωση, την υγεία, την εκπαίδευση και τη διατροφή, μέσω της παροχής των στοιχειωδών αγαθών και υπηρεσιών. Βασικός στόχος της σύμβασης, την οποία ασπάστηκε και η Ευρώπη υπογράφοντας την «Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την άσκηση των δικαιωμάτων των παιδιών» στο Στρασβούργο στις 25 Ιανουαρίου 1996, είναι η προστασία των παιδιών από την εκμετάλλευση, τη βία και την κακοποίηση.
Οι μαθητές του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βεύης και του Ολοήμερου Τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών, με τις εκπαιδευτικούς τους κ. Στέλλα Μαβίδου και κ. Μαρία Θεοχάρη αντίστοιχα, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Teacher4 Europe με θέμα «Τα Δικαιώματα του παιδιού», δραστηριοποιήθηκαν στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε κάθε μορφή βίας κατά των παιδιών (ορατή ή αόρατη) και την ανάληψη δράσεων ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Συγκεκριμένα, για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, ετοίμασαν ένα όμορφο πανό ζωγραφίζοντας επάνω τα απαραβίαστα δικαιώματα των παιδιών και στη συνέχεια, ηχογραφώντας τη φωνή τους, δημιούργησαν το δικό τους ραδιοφωνικό μήνυμα για την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών.
Με την ευχή τα παιδιά της γης να ζουν ειρηνικά κι ευτυχισμένα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.