Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

O ηγούμενος Νικηφόρος Μανάδης νέος Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας

Τον ορισμό του π. Νικηφόρου στη θέση του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Φλωρίνης ανακοίνωσε ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος κατά τη διάρκεια του ιερατικού συνεδρίου της μητρόπολης που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στη Φλώρινα και σύμφωνα με δήλωσή του αναμένεται η τυπική επικύρωση της απόφασης από την Ιερά Σύνοδο.

Σε δήλωσή του ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ανέφερε ότι μετά την εκκένωση της θέσης του Πρωτοσύγκελου που κατείχε ο Αρχιμανδρίτης, Ιουστίνος Μπαρδάκας, ο οποίος εξελέγη στο μεταξύ μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, για ένα χρονικό διάστημα η μητρόπολη βρέθηκε χωρίς Πρωτοσύγκελο και μη θέλοντας να κακοκαρδίσει τους πολλούς και μορφωμένους άγαμους κληρικούς της μητρόπολης επέλεξε για τη θέση του Πρωτοσύγκελου έναν εκ των παλαιοτέρων Αρχιμανδριτών, τον π. Νικηφόρο Μανάδη. «Τον εκάλεσα και τον παρακάλεσα να δεχθεί την τιμητική αυτή θέση του Πρωτοσυγκέλου, διότι αυτός είναι μετά τον μητροπολίτη.» Σημείωσε ότι έχει ήδη αποστείλει την απόφασή του στην Ιερά Σύνοδο η οποία θα επικυρώσει την έγκρισή της προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Πρωτοσύγκελος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για τυπική επικύρωση καθώς ο ορισμός Πρωτοσύγκελου βρίσκεται στην ευχέρεια του μητροπολίτη.

Ο π. Νικηφόρος με δήλωσή του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον μητροπολίτη κ. Θεόκλητο για την επιλογή του στη θέση του Πρωτοσύγκελου της μητρόπολης, μετά από 40 χρόνια διακονίας στη μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας και ως προϊσταμένου της μητρόπολης στην Εορδαία, καθώς και τους ιερείς οι οποίοι μετείχαν στο ιερατικό συνέδριο και χαιρέτησαν την επιλογή του στη θέση του Πρωτοσύγκελου της μητρόπολης. «Δεν ξέρω πολλά για τα νέα μου καθήκοντα, θα με βοηθήσει ο μητροπολίτης», δήλωσε με ταπεινότητα ο π. Νικηφόρος.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.