Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Χάλκινα μετάλλια ο Στέργιος στην Άγκυρα και ο Θεόδωρος στην Αθήνα!

Ήταν ένα ονειρεμένο σαββατοκύριακο το περασμένο για την οικογένεια του ΟΞΙΦ. Σημαντικές, θα λέγαμε, ιστορικές επιτυχίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τους ξιφομάχους μας.
Την Ελληνική Σημαία στον Ιστό ευτυχήσαμε να αντικρίσουμε στην Άγκυρα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων στο Ξίφος Μονομαχίας. Αιτία η 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο του Στέργιου Τσώκα ανάμεσα σε 81 αθλητές. Με 6 νίκες στον 1ο γύρο και συνολικά 6 νίκες και 1 ήττα (!) στο ρεπρεσάζ, ο Στέργιος, μπήκε στην 8άδα. Εκεί νίκησε 15-9 τον Τούρκο Selcuk και πάτησε στο βάθρο και στα μετάλλια. Τον δρόμο του για τον Μεγάλο Τελικό του έκοψε ο Αυστριακός Thewanger με το αγχωτικό 14-15!!!
Άψογη και η εμφάνιση του Αλέξανδρου Γκώγκου (αήττητος στον 1ο γύρο) , ο οποίος «έκανε» επίσης 8άδα (6ος) και μόνο οι λεπτομέρειες του στοίχισαν μια θέση στο βάθρο. Ο Φίλιππος Γκώγκος με 1 ήττα στον 1ο γύρο δυστυχώς «έπεσε» πάνω στον Στέργιο στο νοκ- άουτ για την 8άδα (13ος).
Η επόμενη εξόρμηση στο Κλάγκενφουρτ τέλος Οκτωβρίου, στο ιδιαίτερα δυνατό Αυστριακό Σιρκουί με την πρώτη συμμετοχή των αθλητών μας και στο ομαδικό.
Στην αντίστοιχη διοργάνωση των κοριτσιών στο Ζρένιανιν της Σερβίας η Μαρία Κεβρεκίδου έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες και έκανε 16άδα για πρώτη φορά (14η).



Στην Ελλάδα και στο ΟΑΚΑ έσπασε η γκίνια και ο Θεόδωρος Παπαχαρίσης ανέβηκε στο βάθρο με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος! Εξαιρετική η εμφάνιση του Χρήστου Παπαγιάννη (8ος) και των κοριτσιών: Απιδοπούλου 10η Γεροσίδερη 11η Νικολαίδου Π. 12η.
Είναι ανεπανάληπτα τα συναισθήματα που νοιώσαμε όλοι μας, αθλητές, προπονητές όλοι όσοι παρακολουθούν τις προσπάθειες και στηρίζουν ο καθένας με τον τρόπο του. Καλούμε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό, στον ΟΞΙΦ, στον μαγικό κόσμο του σπαθιού. Αξίζει!

Από Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.