Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Η ώρα της μεγάλης απόδρασης

Μετά την πρώτη απόπειρα φυγής με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και ύστερα από επτά μήνες διακυβέρνησης με τους ανεξάρτητους έλληνες, ήρθε η ώρα της μεγάλης απόδρασης του Αλέξη Τσίπρα από το Μαξίμου.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποδείχθηκε ως η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Μια κυβέρνηση η οποία δεν κυβέρνησε αλλά λειτούργησε με γνώμονα την καλή σχέση των συνιστωσών της, μη παίρνοντας την ευθύνη λήψεων αποφάσεων για τις αλλαγές που απαιτούνται για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο που οι ίδιοι την έβαλαν.
Όμως δεν κατάφερε ούτε αυτό. Οι μέχρι πρότινος σύντροφοι της μεταλλαγμένης αριστεράς, σήμερα μαχαιρώνουν ο ένας τον άλλον. Άλλοι πηδάνε από το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ προσχωρώντας στο κόμμα Λαφαζάνη και άλλοι για να γλυτώσουν πάνε σπίτια τους από τώρα, πριν τους τιμωρήσουν οι ψηφοφόροι τους.
Η χώρα το επτάμηνο αυτό (κυρίως το καλοκαίρι) έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Κλείσιμο τραπεζών, ουρές έξω από τα ΑΤΜs , επιβολή capital controls, χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, κλείσιμο ή μεταφορά έδρας στο εξωτερικό μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας αλλά κυρίως ΦΟΒΟ και ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ που έζησε ο καθένας από μας ξεχωριστά.
Οι λανθασμένες επιλογές, οι εμμονές ορισμένων όπως ο Βαρουφάκης, η απειρία και η ανικανότητα οδήγησαν στην καταστροφή μέσα σε μόλις επτά μήνες. Τα ψέματα πολλά, με πρώτο και καλύτερο το σκίσιμο το μνημονίου. Ακολουθούν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η επαναφορά της 13ης σύνταξης και πολλά άλλα.
Εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό με τον πιο καταφανή τρόπο. Το συνονθύλευμα συντρόφων από όλες τις πτυχές της αριστεράς αλλά και του Καμμένου (ούτε νεκρός δεν θα συνεργαστώ με όποιον ψήφισε έστω και ένα μνημόνιο, όπως έλεγε) δεν πέτυχε και δυστυχώς για μια ακόμη φορά χαμένος βγήκε αυτός που τελικά όταν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είχε να χάσει τίποτα όπως έλεγε. Η ώρα της απόδρασης του Τσίπρα έφτασε.

Δημήτρης Ιωαννίδης
Γεωπόνος Α.Π.Θ.
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Φλώρινας

27 σχόλια:

  1. Δηλαδή μας λες μη ψηφίσετε αυτούς είναι χειρότεροι από μας.
    Πότε θα βγει ένας και θα πει απλά είμαι καλύτερος απ' τους άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αριστεροί εδώ και 50 χρόνια διέλυσαν την Ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία με συνεχείς καταλήψεις και απεργίες τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν τισ αμαρτίες τους,τι νόμιζαν ότι θα τα διόρθωναν ολα στην στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε πολιτικαντιδες,κυβερνησατε μαζι με το μπασοκ 35 χρονια και ειδαμε το αποτελεσμα.οι περισοτεροι στην λιστα λαγκαρτ ειναι παπασταυριδες και ΣΙΑ-ΝΔ. το ιδιο και οι ΒΕΝΙΖΕΛΟΠΑΓΚΑΛΟΙ. ο τσιπρας φταιει για την καταντια της χωρας. ψηφησατε ναι σε ολα μαζι με την φωφη και τωρα λετε θα παμε μπροστα. σε ποιους απευθυνεσται; δεν το κλεινετε το μαγαζι λεω εγω.γιατι μετα τις εκλογες θα κλειση μονο του. αντε γεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερη η ..νέα γενια με άποψη επιχειρήματα μα με οπτική αντίληψη κύκλωπος...Για τον ...σαμαρά έχεις να μας πείς κάτι ; Υπάρχει ακόμα στο κόμμα σου; Γιατί νεαρέ ( σύμφωνα με την καταγγελτική σου) δεν τον πετάξατε με τις κλωτσιές από το κχώμα;τις ίδιες κολοτούμπες έκανε Εκ του ασφαλούς ωραία το λές το ποίημα στα δύσκολα όμως φαίνοντε ποιοι είναι οι μάγκες και ποιοι τα ψευτομαγκάκια ! Αυτό έπρεπε να σου το πούν στο σκολίο και κάτι τελευταίο....Μετά τον Σεπτέμβριο ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ σε όλα τα επίπεδα Aυτό να το έχεις καλά κρυμένο στο μυαλό σου...εκεί τα ψευτομαγκάκια με τις πλάτες άλλων δεν έχουν πέραση....Δημητράκι σε γενικές γραμμές κάλα τα είπες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θυμιστε μας λιγο η νδ και το πασοκ ψηφισαν νομο ωστε τα κλεψιμεικα να παραγραφονται σε 15 χρονια?ακομα οτι δεν διεκδικειτε τις γερμανικες αποζημιωσεις?οταν πεινουσαμε και μας φορολογουσατε μαθαμε οτι εκδοτες και καναλαρχες και μεγαλοεπιχειρηματιες χρωστουσαν χρηματα και περιμεναν απλα την διαγραφη τους.οχι φιλε χειροτερες κυβερνησεις απο νδ και πασοκ δεν υπαρχουν γιατι το μνημονιο το ψηφισαν αλλα οπως και στο προηγουμενο θελουν να βαλουν στην τσεπη τους ουστ κλεφτες απατεωνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μας τα χαρίσουν

    Πάμε για καφέ να συνεχίσουμε ...τι λέγαμε
    Α! Ανεργια ε?

    Όλοι άχρηστοι είστε χωρίς διορατικότητα
    Δεν είσαστε άξιοι για καμία ψήφο

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχει δικαίωμα κάποιος να διατυπώσει άποψη αν δεν είναι αριστερός; Κακοφαίνεται αν κάποιος αναφέρεται στην απώλεια του περιβόητου ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς; Όταν καταδεικνύει ότι ο Αλέξης συνελήφθη ψευδόμενος; Δεν μας αρέσει που αποδείχθηκε πιόνι, αχυράνθρωπος και το ίδιο επιβλαβής με πολλούς άλλους; Από πότε κάποιος δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί όταν δεν μας αρέσει αυτό που λέει; Ας αφήσουμε πίσω ότι θεωρούμε ψεύτικο, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όποιον μας πείσει εμπράκτως ότι τον ενδιαφέρει η σωτηρία της πατρίδας και ας παύσουμε να δακρυρροούμε πάνω στο κακοφορμισμένο πτώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ίδιο ψεύτικος όσο οτιδήποτε ψεύτικο και δεν υπάρχει ούτε δικαιολογία ούτε κάτι το όμορφο σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει κάθε "δικαίωμα" να διατυπώνει άποψη όταν αυτή είναι ειλικρινής, και δεν πλασάρει τα δικά του συμφέροντα εξαπατώντας τον κοσμάκη.
      Χώρια που ξεφτιλίζεται κιόλας.

      Διαγραφή
  8. ΜΙΛΑΝ ΟΛΟΙ,ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα, απαγορεύεται να πει κάποιος την άποψη του;;;; Στην Ελλάδα είμαστε, δεν είμαστε στην παλιά Σοβ. Ένωση. Μήπως είσαι οπαδός του αιμοσταγούς δικτάτορα Στάλιν;;;

      Διαγραφή
  9. Στην δευτερη παραγραφο αναφερεις κατι που ουτε ο ιδιος πιστευεις, δν εφερε η κυβερνηση συριζα τν χωρα μας σε αδιεξοδο..Η οικονομια τς χωρας καταστραφηκε απο τς κυβερνησεις του κομματος για τ οποιο αγωνιζεσαι και απ τ κομμα τ πασοκ κ νομιζω οτι τ γνωριζεις αυτο, δν νομιζω ν πιστευες τον σαμαρα πως η χωρα οσο κυβερνουσε ο ιδιος βρισκοταν σε τροχια αναπτυξης..ειμαστε νεοιν ανθρωποι κ ειναι καλο ν μν εθελοτυφλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πληκτρολόγιό σου έχει πρόβλημα μάλλον, και δεν πατάει όλα τα γράμματα.

      Διαγραφή
  10. Το άρθρο λέει σε εσάς τους σχολιαστές πως όσα σας εταξαν και πιστεψατε όχι μόνο δεν έγιναν αλλά συνέβησαν ακριβώς τα αντίθετα, αυτά που οι Σανέλ κατήγγειλαν τώρα τα έκαναν και με το παραπάνω. Αν θέλετε να σχολιασετε κάτι καλύτερα να προσγειωθειτε στην πραγματικότητα λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι θλιβερή η θρασύτητα και η ξεδιαντροπιά ενός (υποτίθεται) νέου ανθρώπου με (υποτίθεται) οράματα για το μέλλον και η συστράτευσή του με ότι αισχρότερο έχει να επιδείξει αυτή η πατρίδα τις τελευταίες δεκαετίες.

    Αν και οι νέοι προσχωρούν στο σιχαμερό και διεφθαρμένο σύστημα, τότε κάθε ελπίδα έχει χαθεί. Η διαφθορά θα διαιωνίζεται μέχρι να εξαφανιστούμε από προσώπου γης.

    Γιατί δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι όσα λέει τα λέει από ιδεολογική πίστη ούτε ότι ήταν σε άλλον πλανήτη και δεν γνώριζε τι συμβαίνει. Δυστυχώς η διαπλοκή και η συναλλαγή έχει αρχίσει από τις πλέον μικρές ηλικίες. Δεν υπάρχει πια ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11¨11 Ενώ οι ψεύτες του ΣΥΡΙΖΑ μας έσωσαν. Η Ν.Δ είναι διαχρονικά ο στυλοβάτης της Ελλάδος. Είναι εύκολο και της μόδας να το παίζει κάποιος αντιδραστικός,αλλά να προτείνει και λύσεις. ;Oλα τα ;άλλα είναι αερολογίες

      Διαγραφή
  12. @9.34
    Λύση 1η: Σταμάτα να παίρνεις ληγμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7:27 η πολλή ............ σε έχει βαρέσει κατακέφαλα. Η επιστήμη σήμερα κάνει θαύματα, πήγαινε στον κατάλληλο΄ ειδικό.

      Διαγραφή
  13. Η Αριστερά της παιδικής χαράς και της κωλοτούμπας έκανε το mail Χαρδούβελη από 980 εκατομμύρια, 15 δισεκατομμύρια.
    Πέστε μία χώρα στον κόσμο που πήγε μπροστά με αριστερά στην κυβέρνηση. Επαναλαμβάνω. Με αριστερά, όχι με σοσιαλδημοκρατία.
    Το δεκαπενταμελές που κυβερνάει τον τόπο όμως, δεν έχει συναίσθηση του τι σκέφτεται, τι λέι και τι πράττει.
    Διαφορετικά και μετά την στροφή τους, από δήθεν επιβήτορες σε σε παθητικούς εραστές στα τέσσερα, θα έπρεπε να μη βγαίνουν από το σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η πλάκα είναι ότι αυτός ο νεαρός που έγραψε αυτό το κείμενο, που ουσιαστικά δε μας λέει και κάτι, θα τον δείτε αργότερα αν είναι καλός στο λέγειν να πολιτεύεται με Ν.Δ.
    Πες πες κάτι θα μείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tα παπαγαλάκια-τσίου-τσίου της ΝΔούλας βλέπω έχουν πιάσει δουλειά, και γράφουν ασταμάτητα.
    Νάξεραν και τι γράφουν ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ 40 - 60 % ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΑΣΧΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ , ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΟΑΕΔ, ΚΛΠ. ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο Τσίπρας έφερε το χειρότερο μνημόνιο που γνώρισε ο τόπος και μας φλόμωσε στα ψέματα.

      Διαγραφή
  17. Θα ψηφίσω όποιον απαντήσει ειλικρινά σε πέντε ερωτήσεις: α) Πόσα χρήματα χρωστάμε; β) Που τα χρωστάμε; γ) Από τι τα χρωστάμε; δ) Ποιός φταίει που τα χρωστάμε; ε) Γιατί δεν τιμωρήθηκε κανένας υπεύθυνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην είσαι πλεονέκτης...
      Διογένης

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα ερωτήματα –τουλάχιστον αυτά– και τη διερεύνηση των απαντήσεών τους, καθώς και των σχετικών προτεινόμενων λύσεων, θα έπρεπε να τα έχουν κάνει "σημαία" τους όσοι διεκδικούν την ψήφο μας, από τις εκλογές του 2012, αν όχι από εκείνες τού 2009. Ο νοών νοείτω... Και ουαί τω ανοήτω...
      Διογένης

      Διαγραφή
  18. O ''JOHNIE WALKER EΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΤΖΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ'' ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.