Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Η Χρυσή Αυγή Φλώρινας για την συλλογή κατακείμενων καυσόξυλων από τους δημότες της Φλώρινας

Η Τ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή Φλώρινας επικροτούμε και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δ/νσης Δασών για συλλογή κατακείμενων ξύλων στον λόφο Αγίου Παντελεήμονα από τους δημότες της Φλώρινας.
Αναγνωρίζουμε σε αυτή την κίνηση τα εξής θετικά:
α) Σε καιρούς κυριολεκτικά εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων, και τραγικής οικονομικής αδυναμίας για εξασφάλιση ακόμα και των αναγκαίων, δίδεται μια μικρή αλλά πολύτιμη βοήθεια προς τους πολίτες ώστε να αντιμετωπίσουν τον δριμύ Φλωρινιώτικο χειμώνα.
β) Καθαρίζεται και “ανασαίνει” το πολύτιμο δασικό οικοσύστημα από την περιττή βιομάζα, που παρεμποδίζει την ανάπτυξή του και επιπλέον αποτελεί ωρολογιακή βόμβα σε περίπτωση πυρκαγιάς.
γ) Ενισχύονται οι δεσμοί των πολιτών με τον τόπο τους. Ο τόπος, το δάσος εν προκειμένω, ανήκει στους πολίτες, στον λαό, οι οποίοι πρέπει να έχουν πρόσβαση και να ωφελούνται από αυτό, αλλά και να το γνωρίσουν να το “νιώσουν”, να το αγαπήσουν. Δεν είναι ξένο, είναι δικό τους. Ελεύθερη πατρίδα σημαίνει και πρόσβαση στον πλούτο που μας δίνει ο τόπος. Έτσι εμπεδώνεται και καλλιεργείται η φιλοπατρία και το φιλότιμο.
Σημειώνουμε ωστόσο ότι αυτή η κίνηση δεν είναι αρκετή. Καλούμε λοιπόν τις αρμόδιες κρατικές Αρχές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να γενικεύσουν αυτού του είδους τις δράσεις. Είναι ανάγκη να γίνεται συλλογή καυσόξυλων από κατακείμενη ή νεκρή ξυλεία καθ' όλη την διάρκεια του Θέρους σε ευρύτερο χρονικό πλαίσιο από το υπάρχον, και σε άλλες δασικές περιοχές, όπου είναι δυνατή η πρόσβαση από δασικούς δρόμους. Να διατεθεί προσωπικό προς αρωγή και εποπτεία της εγκεκριμένης από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαδικασίας. Ακόμα να υπάρξει μέριμνα για συμμετοχή και εθελοντικών ομάδων της περιοχής μας προς ενίσχυση του (ομολογουμένως ολιγάριθμου) προσωπικού των υπηρεσιών.
Πατρίδα είμαστε εμείς οι ίδιοι είναι ο τόπος μας, είναι και η αγάπη μας για αυτόν. Και πρέπει αυτή την σχέση να την κρατήσουμε ζωντανή και δυνατή.

Τ.Ο.ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Συντονιστικό Οικολογίας/Φιλοζωίας

17 σχόλια:

  1. Από τον Ίωνα Δραγούμη το Αίμα Τιμή Χρυσαυγή στα ..........πεσμένα καυσόξυλα από το ΣΥΝτονιστικό του Κώστα Νομικού .

    Τρέχα γύρευε και σφυριξτε του κλέφτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού δεν καίμε κανέναν μετανάστη, ας κάψουμε κανένα κούτσουρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .ποια κούτσουρα ρε Νομικέ ...φωτιά στα μπα τζάκια σας θα πιάσετε ...σάλτα τώρα καβάλα στα καλάμια και βούρ για ιπποδρομίες ....ο πρώτος από το ΣΥΝτονιστικό σας θα πάρει για έπαθλο ένα πέταλο η κοτρόνα στο κεφάλι....Κάτι από γελοιογραφίες μου θυμίζετε όταν σας βλέπω ....

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 2.47 πόσο κομπλεξικός είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 1.23 είσαι μάγκας κατά φαντασίαν. Μήπως θέλεις να βρεθούμε από κοντά για να μου απονείμεις το έπαθλο αυτοπροσώπως; Αλλιώς δεν είσαι ούτε καν γατάκι, γιατί τα γατάκια - τουλάχιστον - έχουν νύχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΙΣΘΟ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
    ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΑΣ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ.
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΗ ΤΣΕΠΗ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ.
    ΤΡΕΞΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα δικέ μου να μάθει ΟΛΗ Η ΦΛΩΡΙΝΑ και ειδικά ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ!!!

      Διαγραφή
    2. Τίτλοι Τέλους....

      Νομικέ Κώστα ποιος άνοιξε πρώτος γραφεία της ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά στην Φλώρινα;;; Μήπως ΕΣΥ ρε "χρυσαυγήτη" ;;; Από ποιους δέχεσε εντολές ;;; Από τον ΣΑΜΑΡΑ ;;;; ή τον Μιχαλολιάκο;;; Πάντως από τον πρώτο το μόνο σίγουρο . Νομικέ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ ή μάλλον σαν τα πεσμένα κλαδιά στο δασος ...Κατάντια ...

      Διαγραφή
  6. Όπως αποκαλύπτει η στήλη «Βηματοδότης» στο tovima.gr, σκληροπυρηνικοί χρυσαυγίτες που έχουν αποσκιρτήσει από την οργάνωση, πρώην στελέχη του «Ελληνικού Μετώπου», αλλά και ακραίοι δεξιοί που έως τώρα ήταν ανένταχτοι , αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βρεθούν πριν λίγες μέρες στον Πύργο Ηλείας σε εκδήλωση με στόχο τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, το οποίο θα κινείται ακόμα πιο εθνικιστικά από την Χρυσή Αυγή.

    Την εκδήλωση οργάνωσαν δύο πρώην πρωτοκλασάτα ιστορικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που αποσκίρτησαν, θεωρώντας ότι η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μετατραπεί σε αστικό συστημικό κόμμα και ότι έχει αποκλίνει από τις αρχές του ΅γνήσιου εθνικισμού.
    tovima.gr

    Νομικέ μάζεψέ τα και κλείστε το στοματάκι σας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μαθει τι η Φλωρινα και ειδικα το Αμυνταιο; Τι το αξιοκατακριτο εκανε ο Νομικός σε σχεση με τη δουλεια του και τους υπολοιπους συναδελφους του; Ποτε εγλειψε, φιλησε κατουρημενες ποδιες για ιδιο οφελος; Κατηγορειτε καποιον ανυποστατα επειδη επι της ουσιας δεν εχετε τιποτα να πειτε. Και στο κατω κατω μονο ο Νομικος ειναι στη Χ.Α.; 560000 Ελληνες ψηφιζουν Χ.Α. Ενας απο συτους και ο Νομικος. Φατε τα εντερά σας σκουλικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από ότι φαίνεται, δεν μπορούν να προσάψουν τίποτα στον αξιοπρεπέστατο κ.Νομικό, που αποτελεί διαμάντι και κόσμημα και για την πόλη μας και για το κόμμα του.

    Γιαυτό και κάποιοι κακομαθημένοι αναλώνονται σε ανοησίες, αοριστίες και ύβρεις ελπίζοντας μάταια να τον βλάψουν ηθικά. Τζάμπα κόπος.

    Το μόνο που αποδεικνύουν είναι η μικρότητα και η αθλιότητά τους και η απόστασή τους από τον πατριωτισμό, καθώς πάνω από το Έθνος και την Πατρίδα βάζουν τον εαυτούλη τους και την ανοησία τους.

    Κώστα, τράβα μπροστά και μην ακούς τις ύαινες που αλυχτούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο Κ.Νοmikos me ta ptyxeia kai tis gnoseis alla kai ta patriotika esthimata apotelei mia klhronomia gia thn florina thn ellada kai gia to kinhma ths xryshs ayghs.enantithesi alloys prepei na krazete kai na katigorite poy edosan plasta biografika toy typou AEROSYNODOS eno einai anepaggelth

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.