Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Το ιστορικό ΟΧΙ του λαού, αφετηρία εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια

Το ιστορικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού αποτελεί μία μεγάλη νίκη της λαϊκής αντίστασης, αξιοπρέπειας και ανυπακοής, απέναντι στις συνασπισμένες δυνάμεις της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και του πολιτικού συστήματος, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα ρήξης και όχι υποταγής για νέο μνημόνιο.
Πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες μια εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται με τόσο σκληρούς ταξικούς όρους και πρώτη φορά καταγράφεται μια τόσο καθαρή ταξική ψήφος. Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος είναι το ΟΧΙ των εργατών, της νεολαίας, των αγροτών, των ανέργων, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, απέναντι και ενάντια στο ΝΑΙ της πλουτοκρατίας, της ευρωκρατίας, του φόβου. Εκφράζει την απόφασή των εργαζόμενων να τελειώνουν με τα μνημόνια, την φτώχια, την επιτροπεία, τον μονόδρομο που έχει επιλέξει η ελληνική αστική τάξη και τους εκβιασμούς της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Ο ελληνικός λαός με την είσοδό του στο προσκήνιο, με την συγκλονιστική κινητοποίησή του και την ψήφο του στο δημοψήφισμα κυριολεκτικά συνέτριψε μαζί με τους εκβιασμούς της ΕΕ, την εργοδοτική τρομοκρατία, την γκαιμπελική προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, την επιστράτευση όλου του σάπιου πολιτικού κατεστημένου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι με τη συνδρομή δημοτικών – περιφερειακών αρχών και των διεφθαρμένων εργοδοτικών συνδικαλιστών των ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ κλπ.
Αποτελεί παράλληλα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση που επιχείρησε και συνεχίζει να επιχειρεί, όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα γραφής (αποπομπή του υπουργού οικονομικών με απαίτηση των δανειστών, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με στόχο τη συνδιαμόρφωση πρότασης συμφωνίας) να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα σα διαπραγματευτικό χαρτί για ένα νέο μνημόνιο.
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εξαργυρώσει το συντριπτικό λαϊκό όχι σε ένα νέο μνημόνιο σαν αυτό που πρότεινε πριν το δημοψήφισμα. Το όχι στις προτάσεις των δανειστών είναι όχι και στο δικό της μνημόνιο!

Ο λαός μίλησε. Η επόμενη μέρα πρέπει να σημάνει το ξεδίπλωμα της λαϊκής εργατικής αντεπίθεσης. Για να μην υπάρξει κανένα νέο μνημόνιο και αντίθετα να ξηλωθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι. Για να επιβληθούν «μονομερώς», εδώ και τώρα, τα εργατικά και λαϊκά αιτήματα και ανάγκες, στους μισθούς και τις συντάξεις, την δημοκρατία, το κτύπημα των εκβιασμών και της ασυδοσίας εργοδοτών-τραπεζιτών-καναλαρχών.!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη του ΟΧΙ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ.
Θα συμβάλλουμε άμεσα στην ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων για να γίνουν πράξη αυτά που ψήφισε ο λαός ενάντια στη προοπτική οποιουδήποτε νέου μνημονίου, για «μονομερείς» αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων ενάντια στην φορομπηξία και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στις κυβερνητικές προτάσεις για νέα συμφωνία.

Για ένα ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Για ένα μεγάλο ΝΑΙ στη ρήξη, για έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια και χρέος, χωρίς ευρώ και ΕΕ, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

3 σχόλια:

  1. Όντως ΟΧΙ σε μνημόνιο ξυπνήστε μας δουλεύουν αυτή του 63%.αυτή είναι χηροτερι και από τον Σαμαρά τουλάχιστον εκείνος έλεγε μνημόνιο αυτοί μας ξεπούλησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσίπρας είναι χειρότερος και από τον προερδο της Β. Κορέας.Ότι θέλει κανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.