Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Επίσκεψη του Σέρβου Πρόξενου στο Επιμελητήριο Φλώρινας

Σύμφωνο συνεργασίας και μελών υπογράφηκε χθες μεταξύ του Επιμελητηρίου Φλώρινας και του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα, το Επιμελητήριο νοτίου Σερβίας αποδέχτηκε την πρόταση για κοινή συνεδρίαση των Επιμελητηρίων Ελλάδας - Σερβίας - Σκοπίων και Αλβανίας που θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα.
Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επιχειρηματική αποστολή στο Leskovac.
Όλα αυτά, στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Φλώρινα, μετά από πρόταση του τοπικού Επιμελητηρίου, του Σέρβου Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, του προέδρου των επιμελητηρίων νοτίου Σερβίας και του προέδρου του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Σάββας Σαπαλίδης, αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, καθώς επίσης και στη διαχρονική συνεργασία, συμμαχία που ξεκινάει από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου η συμβολή του Σέρβικου στρατού κατά των Γερμανών και των Βουλγάρων ήταν καθοριστική για την έκβαση του πολέμου στην περιοχή μας.
Επίσης παρουσιάστηκαν και από τις δύο πλευρές, τα προϊόντα εκείνα που μπορούν να προωθηθούν στις αγορές των δύο χωρών.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος, μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου , καθώς και πολλοί επιχειρηματίες του τμήματος των τροφίμων αλλά και άλλων δυναμικών επιχειρήσεων του νομού.

1 σχόλιο:

  1. GIATI DEN SEVESTE TIN APOFASI (OHE) KAI ONOMAZETE TON KRATOS (FYROM) SKOPIA (Σκοπίων )................ NTROPISAS
    STAMATISTE TIN ESOTERIKI PROPAGGADA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.