Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

«Σχέδιο σωτηρίας»

Βρίσκομαι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο. Έξω γίνεται πόλεμος: οι άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στα σπίτια τους, αλλά και εκεί έχουν κάποιον να τους τρομοκρατεί.
Είναι εκείνο το γεμάτο χρώματα και φως κουτί που έχει γίνει ένα κομμάτι της ζωής εκείνων των ανθρώπων. Τώρα καλούνται από αυτό το κουτί να αποφασίσουν για το μέλλον της ζωής τους.
Ναι ή Όχι, Όχι ή Ναι; Είναι καιρός να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους. Δεν έχουν περιθώριο να σκεφτούν άλλωστε ακόμα και να είχαν, πάλι αυτό το τρομοκρατικό άψυχο αντικείμενο θα τους κατηύθυνε την σκέψη και αυτοί θα πίστευαν πως είναι ακόμα ελεύθεροι.
Οι ευθύνες έχουν τις ρίζες τους από πολύ παλιά, για την ακρίβεια από τότε που δημιουργήθηκε το κράτος. Κάθε κράτος έχει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις έτσι και κάθε πολίτης έχει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Η καταστροφή ξεκίνησε από την στιγμή που ο ένας από τους δύο ή και οι δύο ξέχασαν τις ευθύνες τους οι οποίες γεννιούνται από τις υποχρεώσεις.

Λυδία Μαρτσούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.