Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο υβριδισμός του αγριόχοιρου, κίνδυνος γενετικής μόλυνσης των πληθυσμών του

Αναζητούνται οι εγκληματίες που απελευθέρωσαν παράνομα και χωρίς καμία μελέτη μη πιστοποιημένα ημίαιμα (αγριογούρουνα) άγνωστης προέλευσης στο χωριό Πολυπόταμος.
Καταγγελίες στο δασαρχείο Φλώρινας –Κυνηγετικό Σύλλογο Φλώρινας – Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης και Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.
Τηλέφωνα καταγγελιών:
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ 23850 45215
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΜΑΘ 2310 477128
ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ 6978414506-6972711362

Το περιστατικό συνέβη το τελευταίο πενταήμερο σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, που αντίκρισαν τα ημίαιμα αγριογούρουνα μέσα στους κήπους και τα φασόλια μέσα στο χωριό.
Οι κυνηγοί Φλώρινας καταγγέλλουν το περιστατικό και προειδοποιούν ότι τέτοιες ενέργειες από ανίδεους μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημία στην χλωρίδα και πανίδα της περιοχής με ανεξέλεγκτες συνέπειες, για όλο το νομό.
Παρακαλώ σε περίπτωση που γνωρίζετε κάτι για το συγκεκριμένο περιστατικό μην διστάσετε να το αναφέρετε στις αρχές έστω και ανώνυμα.

Αναγνώστης

2 σχόλια:

  1. Είναι γνωστό ότι τέτοιες "απελευθερώσεις" κάνουν δυστυχώς κυνηγοί ή κυνηγετικοί σύλλογοι για να έχουν να κυνηγούν την επόμενη χρονιά... Ενδεικτικό είναι ότι μετά από απελευθερώσεις νησιώτικης πέρδικας (πολλαπλασιάζεται εύκολα σε εκτροφεία) σε ηπειρωτικές περιοχές, έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα υβριδισμού στον ελληνικό χώρο. Δεν αποκλείεται όμως να ξέφυγαν από κάποιον τοπικό εκτροφέα. Ελπίζω μόνο να μην ψάχνουν το υπαίτιο στους κακούς "οικολόγους" που αφήνουν φίδια, λύκους, τσιμπούρια, ψύλους κ.α!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυνηγοί γυαλίστε τα εργαλεία...έχουμε νέα ζώα για να τουφεκάμε μέχρι του χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.