Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Απόφαση Στρασβούργου για Σλάβους στη Φλώρινα!

Το δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πριν από δύο ημέρες αποφάνθηκε υπέρ του συλλόγου «Στέγη Μακεδονικού πολιτισμού» στην Φλώρινα (η Φλώρινα στο κείμενο αποκαλείται ‘Λερίν’) με βάση την υπόθεση εναντίον της Ελλάδας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παραβιάζει το άρθρο 11 της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σχετικά με την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι.
Επιπλέον, στην Ελλάδα έχει αποφασισθεί να καταβάλει αποζημίωση 10 χιλιάδων ευρώ και 2 χιλιάδες ευρώ στους επτά ενάγοντες συνολικά.
Η υπόθεση αφορούσε την άρνηση των ελληνικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν το σωματείο από το 1990 έως σήμερα, επειδή έχει την ονομασία «Μακεντόσκο» [‘Μακεδονικό’, ενώ είναι καθαρά σλαβικό].
Για την απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου εξέφρασε την ικανοποίησή του ο εκπρόσωπος της λεγόμενης Ελληνικής Επιτροπής του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, λέγοντας ότι όπως γνωρίζει οι αποφάσεις του δικαστηρίου δεν εφαρμόζονται, αλλά είναι καλές, που υπάρχει ένα πλεονέκτημα στη σλαβική μειονότητα.
«Η Ελλάδα και η Βουλγαρία έχουν μόνο το ‘προνόμιο’ στην Ευρώπη, ενώ έχουν καταδικασθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αρνούνται να αναγνωρίσουν (τους Σλάβους) ως ‘μακεδονική’ μειονότητα», είπε.
Η συντάκτης του κειμένου, Γιάνα Μποζινόφσκα- Жана Божиновска, στο δημοσίευμα, σημειώνει χαρακτηριστικά μεταλλάσσοντας τον Σλαβικό σε «Μακεδονικό» Πολιτισμό.
«Ο σκοπός της Στέγης του Μακεδονικού Πολιτισμού ακόμη από τον σχηματισμό της ήταν η προώθηση και η ανάπτυξη του «μακεδονικού» πολιτισμού και των παραδόσεων του. Τον Ιούνιο του 1990 τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου που προώθησαν την εγγραφή του στο περιφερειακό δικαστήριο της Φλώρινας, απερρίφθη και η απόφαση πήγε στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης. Το 2003 ο σύλλογος ενημερώθηκε ξανά και άσκησε αγωγή πάλι στη Φλώρινα, αλλά το Δικαστήριο έκρινε ότι η λέξη «Μακεντόνσκο» «Μακεδονική» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για ιστορικούς ή γεωγραφικούς όρους και στην περίπτωση του Συλλόγου των Σλάβων υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια τάξη, διότι προϋποθέτει την δημιουργία ενός έθνους με την ονομασία «μακεδονικού», που ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ».

Πηγή: echedoros-a.gr

23 σχόλια:

  1. ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΟΙ ΣΛΑΥΟΙ ΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελατε γραψτε βλακειες και σχολια για αυτους ..

    Υπαρχουν ακομη?
    Και...ποιος ασχολειτε με αυτους αλλα για τους χορους στην μελιτη συντομα ετσι για να ακουγονται

    Να πληρωσουν και αυτοι με ελληνικη φορολογια και φπα
    Φορολογιστε τους δακτυλοδειξτε τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως μεταξύ των αιτούντων ήταν και ο κ. Σέλτσας, οδοντίατρος στο Αμύνταιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας των ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ που ζούν στην Φλώρινα το Στραζβουργο κουβέντα και δεν βγάζει ...Γιατί ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Apaitoume apo tin europe boylgariko sxolio sto Lerin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ να πας στη Βουλγαρία να μείνεις. Η Φλώρινα ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στους Έλληνες. Παλιοβούλγαρε..........................

      Διαγραφή
    2. Και εμείς θέλουμε να πατε σχολείο και να γίνεται άνθρωποι, να μάθετε να κάνετε και κάτι καλο μπαγαμποντιδες

      Διαγραφή
    3. Τι λες ρε 2.56. Με τους παλιοπροδότες ...Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ=ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!!!
      ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ καλά είναι να πάτε σχολείο να μάθετε να διαβάζετε κι αφού το μάθετε αυτό μαθαίνετε και λίγη ιστορία!!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!
      ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!! ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. 12.40 ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΊΤΕ!!!
      ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ..

      !!!!ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ!!!!

      Διαγραφή
    5. εδώ είναι ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΕ ΕΛΛΗΝΑ...ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον 10¨30. Οι μακεδόνες είναι Έλληνες...
    Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα και στην Θήβα τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η μειονότητα των ασπόνδυλων πως πήρε άδεια με γραφεία επί της Κ. Καραμανλή?Σκάνδαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κ. Σπυρτου τι θέση παίρνει γι αυτό; Που έχει κρυφτεί από χθες το πρωί μετά τη συμφωνία ντροπή του κόμματός της; Ή μήπως συμφωνεί και μ΄ αυτό; Ας βγει αύριο Τετάρτη στο παζάρι μαζί με τους συνοδούς της να κάνει δηλώσεις. Μας έλειψαν οι μπούρδες και οι μ@@@ς της!!! Χρειαζόμαστε τέτοιες ώρες και κανα ανέκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ανοίξουμε ελληνικά σχολεία στο ελληνικότατο Μοναστήρι και σε στα Σκόπια. Οι Γυφτοσκοπιανοί με την τρέλα που τους βαράει θα οικειοποιηθούν και τους 12 θεούς του Ολύμπου. Εμείς όταν χτίζαμε Παρθενώνες και ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ διέδιδε τον Ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης, αυτοί ζούσαν σε σπηλιές με προβιές προβάτων. Φυσικά δεν είχαν ακούσει τίποτα για ΕΛΛΑΔΑ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
  10. H MAKEΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΡΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Μοναστήρι και όχι μόνο , είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ,

      Διαγραφή
  11. Πάντα πριν το πανηγύρι της Μελίτης βγαίνει ένα τέτοιο άρθρο τυχαία εδω και τόσα χρονια...κακη διαφήμιση δεν παύει να είναι διαφήμιση...Εμείς οι ντόπιοι των νομων της μακεδονιας δεν θέλουμε να μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι με μερικούς που τα παίρνουν να πουλάνε πατριωτισμό και από τις δυο πλευρές...Ζούμε Ελλάδα νιώθουμε Έλληνες και τιμάμε τις παραδόσεις μας όπως οι πόντιοι οι βλαχοι οι αρβανίτες...Όσοι νιώθουν Μακεδόνες κτλ πρόβλημα τους ξερω ιστορία και δεν μπορούν να με πείσουν με ψέματα...Η μακεδονια ειναι ελληνική και ας πιστεύουν ότι θέλουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ιστορία δυστυχώς γράφεται πάντα απο τον νικητή.
    Τα είδαμε και με το "κρυφό σχολειό",και με την Κρήτη,και με τον Παύλο Μελά [θυμίσου Μακεδονομάχους Καπετάν Κώττας,Καπετάν Στέφος,Νταλίπης,Ζώης,Σούλιος,Κύρου,Ιωαννίδης,Πύρζας κτλπ.(τα παραπάνω ονόματα,υπάρχουν άτομα που τα βλέπουν πρώτη φορά και όμως ήταν Μακεδονομάχοι,αλλα μάλλον όχι τόσο άξιοι για να γραφτούν στην ιστορία,έστω της Φλώρινας)] και με πολλά άλλα παραδείγματα τα οποία επιλέγουμε να μην τα πούμε στην ιστορία.
    Η Μακεδονία είναι Μακεδονία,ήταν Μακεδονία πάντοτε και έγινε πλέον Ελληνική.
    Οι παππούδες μου ήταν Έλληνες Μακεδόνες,οι γονείς μου Έλληνες Μακεδόνες και τα παιδια μου είναι Έλληνες Μακεδόνες.Όπως τιμούσαν και οι πρόγονοί μου τις αξίες τα ιδανικά και τα έθιμα τους,έτσι θα το κάνω και εγώ...οι χοροί μας (το πουστσένο και όχι ο λιτός) και η γλώσσα μας (ντόπια).
    Οι δικοί μου πρόγονοι έριξαν το αίμα τους γι'αυτόν τον τόπο όπου μπορεί να κριθεί μόνο απο αυτούς!
    Είμαι πρώτα Μακεδόνας και μετά είμαι Έλληνας.
    Έχει δείξει η Ελλάδα πως ξέρει να βαφτίζει πολλούς πολιτισμούς Έλληνες-Ελληνίδες,επειδή είχαν κάποτε ρίζα Ελληνική,επειδή ήρθαν παράνομα στην χώρα αλλα οι πολιτικές εξελίξεις τους οδήγησαν να γίνουν Έλληνες για την +1 ψήφο,επειδή έκαναν κατάληψη σε κάποιο κρατικό κτήριο για καλύτερες συνθήκες και πλέον τα παιδιά τους είναι Έλληνες κτλπ. κτλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αμα ξαναγίνει στο λέριν το Βουλγάρικο Κομιτάτο τότε θα σας πάρουμε στην κυνήγα πρώτα εσάς εκεί μέσα στο ουράνιο τόξο. Αμα ξυπνήσουνε και οι Αλβανοί από την άλλη μεριά στα Σκόπια ρε μ....ες σκοπιανομακεδόνες θα τρέχετε και θα σας φεύγουν τα παπούτσια από τα βρωμοπόδαρα σας που πατάτε την γή μας και θα παριστάνετε πάλι τους Έλληνες όπως τότε για να σωθείτε..

    ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΕ Β Ο Υ Λ Γ Α Ρ Ο Ι όπως παλιά οι παππούδες σας ρε σκατιάρηδες τότε που ζούσε ο Γκότσε και ο Τσακαλάροβ .....

    GRANDE BULGARIA SOFIA SIDEROV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1.49 λες βλακείες...
    προδίδεις χαζομάρα, εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα..
    Αυτοπροσδιορίσου όπως γουστάρεις ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!! για βρες σε μια πλάκα ή σε ένα μάρμαρο μια επιγραφή στα "ντόπια" (δηλαδή βουλγαροσκοπιανοαλβανορωσικοουκρανοτουρκικοσερβικά) ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΧΑΣΕΣ 1151 ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΑΚΕΣ.......

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.