Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Η παράταξη «Ενότητα - Συνεργασία» καταγγέλλει «χορό αναθέσεων» στο δήμο Φλώρινας

Ο χορός των αναθέσεων στο Δήμο Φλώρινας καλά κρατεί. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει απτόητη και αναθέτει, επιλέγει, μοιράζει τα χρήματα των φορολογούμενων, όπου κρίνει και όπου θέλει.
Κατ΄ επανάληψη έχουμε τονίσει πως η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης αναφέρεται αποκλειστικά σε έκτακτες περιπτώσεις κατεπείγοντος χαρακτήρα και δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πάγια τακτική.
Δυστυχώς όμως δεν ιδρώνει το αυτί του Δημάρχου. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 13 Ιουλίου εισήλθαν προς συζήτηση 11 έργα, όλα με απευθείας ανάθεση, συνολικού κόστους 104.200 ευρώ.
Όλα τόσο εξαιρετικά επείγοντα που το μόνο που απομένει είναι να δηλώσει ο κ. Βοσκόπουλος πως είναι ο πιο άτυχος Δήμαρχος αφού στη δική του θητεία συμβαίνουν διαρκώς και καλείται να τα αντιμετωπίσει.
Η ανάθεση του έργου «Καθαρισμός – Αποψίλωση κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων του Δήμου προς πρόληψη πυρκαγιών», προϋπολογισμού 12.000 ευρώ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα προχειρότητας και αγωνιώδους βιασύνης να ανατεθεί το έργο. Έγγραφα χωρίς ημερομηνίες, χωρίς αριθμούς πρωτοκόλλου, χωρίς αποφάσεις έγκρισης της μελέτης, με κορυφαία παρατυπία άκουσον- άκουσον απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έτους 2013.
Τα μέλη της Δημοτικής μας Παράταξης σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και κατήγγειλαν πρακτικές οι οποίες δεν τιμούν τα όργανα και τη λειτουργία του Δήμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

15 σχόλια:

  1. Με το αίσχος των δικηγόρων του Δήμου θα γίνει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OLO KATEPIGONTES "APOPSILOSIS" KAI "APENTOMOSIS" EXOUME SE AUTO TO DIMO.......??? MIPOS PREPI NA MAS PSEKASOUNE....????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπα μπα! ζούνε καλέ αυτά τα παιδιά;;;;; νόμιζα ότι μετά τη διπλή τους ήττα θα μας είχαν αδειάσει επιτέλους τη γωνιά. κοίτα να δεις! συγκινήθηκα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΗΝΥΓΟΥΣΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΠΕΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ. ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ; ΑΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΓΡΑΜΜΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κύριοι της πλειψηφίας καθίστε και δουλεψτε και αφήστε τα παχια λογια γιατί σε λιγο ουτε ο γιάννης θα μπορεί να σας σωσει. αλλωστε ξερει ο καθένας σας τι κανει και θα ψαχνεστε. την επόμενη φορά δεν θα σας στείλει το μηνυμα μεσω δημοσιογραφου αλλά θα σας στέιλειστο σπίτι για να ηρεμησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΤΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΙΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αληθεύει. Ο αντιδήμαρχος που μένει στην Μελίτη το έχει μετατρέψει σε ΙΧ.

      Διαγραφή
    2. Πολλά αυτοκίνητα του Δήμου έχουν καταλήξει Ι.Χ. όχι μόνο των αντιδημάρχων αλλά και ορισμένων προνομιούχων υπαλλήλων, "κολλητών" του Δημάρχου, που τα χρησιμοποιούν ολόκληρο το 24ωρο για όλες τις δουλειές. Μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο και μετά στο σπίτι, τις συζύγους τους στις δουλειές τους, ακόμη και τα ψώνια των γονέων και των πεθερικών τους. Όσο για το ωράριο, πηγαίνουν όποτε θέλουν προκαλώντας τους συναδέλφους τους που δεν απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια. Για παράδειγμα ο προνομιούχος υπάλληλος που έχει χλιδάτη μονοκατοικία πίσω από το νοσοκομείο. Επίσης, υπάρχει προϊσταμένη ή διευθύντρια η οποία είναι μόνιμα στη Φλώρινα ενώ η υπηρεσία της βρίσκεται εκτός πόλης και όταν πηγαίνει εκεί, της διατίθεται και υπηρεσιακό αυτοκίνητο με οδηγό. Και κάτι τελευταίο. Ο "λόρδος" που προΐσταται των οδοκαθαριστών, έχει μόνιμα στη διάθεσή του το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και με αυτό πηγαίνει παντού εκτός υπηρεσίας. Γάμους, βαφτίσια, γλέντια και πανηγύρια. Επίσης, ενώ λαμβάνει επίδομα στολής για να αγοράζει φόρμα οδοκαθαριστή ώστε να μη λερώνει τα ρούχα του επιβλέποντας τους οδοκαθαριστές, αυτός αγοράζει κοστούμια. Ακούγεται μάλιστα ότι προμηθεύεται όλα τα ψώνια από τη λαϊκή, αφού όλοι οι πλανόδιοι φοβούνται τα πρόστιμα που τους επιβάλλει με ιδιαίτερη ευκολία. Έτσι ακούγεται. Μήπως πρέπει να ερευνηθεί;

      Διαγραφή
    3. Φίλε αυτά είναι σοβαρά θεματα και τα βλέπει όλος ο κόσμος. Σιγά μην ασχοληθούν με κάτι σοβαρό στην Φλώρινα.

      Πάντος η πλάκα είναι ότι ο λόρδος ειναι ο σοφέρ που κουβαλάει μαζί του και τον διευθηντή του περάσματος.

      Αν έχει κότσια ας το κάνει θέμα ένας δημοτικός συμβουλος εκεί που πρέπει. Όλοι οι δημοτικού σύμβουλοι, και της «Ενότητα - Συνεργασία» το ίδιοι είναι... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Game over για την Φλώρινα!!!

      Διαγραφή
  9. 2:10, 2:30, ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ;ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΕΤΣΟΥΞΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ;ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕΣ;ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΤΖΟΥΖΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 8:55
      Τα επιχειρήματά σου με αφήνουν άλλλλαλο!!! Αν είχες λίγη νοημοσύνη, θα διαπίστωνες ότι σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται στον δήμαρχο ο 2:10 και 2:30. Από ορκ όμως, τι να περιμένει κανείς;

      Διαγραφή
  10. Αλήθεια ποια Οργανωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είχε φτιάξει ο συνήγορος του δημότη και αν ναι τι επιχορήγηση είχε πάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην ενοχλείτε τον κ. Δήμαρχο. Ασχολείται με Ε.Δ.Ε. κατά πάντων των υπαλλήλων οι οποίοι δεν στήριξαν ή νομίζει ότι δε στήριξαν, άμεσα ή έμμεσα το συνδυασμό του. Κατά τα λοιπά, ο Δήμος λειτουργεί άψογα ως έκτακτο στρατοδικείο άλλων εποχών. Τα δημοτικά κτίρια στην περιφέρεια του Δήμου έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Προχθές επισκέφθηκα το πρώην δημαρχείο Μελίτης, όπου τα χόρτα έχουν περάσει σε ύψος το ένα μέτρο και τα φίδια κάνουν περίπατο. Επίσης, στο έναν εξώστη υπάρχουν κάποια κουρέλια που θυμίζουν γαϊτανάκι. Από τα χρώματα κατάλαβα ότι κάποτε ήταν η σημαία της πατρίδας μας. Μήπως πρέπει να αντικατασταθεί; Ή ο κ. Δήμαρχος θεωρεί ότι τα κτίρια του Δήμου του δεν είναι δημόσια κτίρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.