Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

«Κλίνω ευλαβικά το γόνυ προ των ένδοξων προγόνων»

Ε, λοιπόν μάγκες, ήρθε η σειρά μας!
Οι γενιές μετά το 1950 έμαθαν (μάθαμε) να καταθέτουν στεφάνια. Να πηγαίνουμε συγκινημένοι και έμπλεοι εθνικού ή ταξικού ενθουσιασμού σε επετειακές εκδηλώσεις των μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ή απώτερης Ιστορίας μας.
Συνηθίσαμε να εκδηλώνουμε τελετουργικάτο σεβασμό μας στους ενδόξους προγόνους. Στον Άρη, τον Σαράφη, τον Διαμαντή.
Οι δεξιοί, στον Μεταξά. Ή στον Δαβάκη.
Στον Παπαφλέσσα και τον Διάκο, όλοι.
Στον Μιλτιάδη και τον Κυναίγειρο οι αρχαιολάτρες.
Γενικά είμαστε (από 20 έως 70) γενιές των παρελάσεων. Όμως αρκετά τους τιμήσαμε, τοιουτοτρόπως. Ίσως μάλιστα να βαρέθηκαν να μας βλέπουν να εκφωνούμε πανηγυρικούς.
Δεν μας ζήτησε κανείς να γίνουμε Μεσολογγίτες και να τρώμε ποντίκια. Ούτε να υποδεχόμαστε τους νεκρούς μας – με σφιγμένα τα δόντια – από το αλβανικό μέτωπο.
Ούτε να ανατινάξουμε τον Γοργοπόταμο εν γνώσει των απωλειών.
Λίγα πράγματα – πολύ λίγα σε σχέση με όσα ζητούσε στον παρελθόν – μας καλεί να κάνουμε σήμερα η Ιστορία. Ελπίζω οι μετα-μεθεπόμενες γενιές να έχουν κάτι καλό να πουν για τις σημερινές. Κι ας μη χρειαστεί ποτέ να μας «καταθέσουν στεφάνι».
Ε, λοιπόν μάγκες, ήρθε η σειρά μας !

Σύριζα Φλώρινας
(Αναδημοσίευση απο www.imerodromos.gr)

10 σχόλια:

  1. Πόσο υποκριτές είστε, οι επαναστάτες της δημόσιας καρέκλας, του Γεωργίου Τσίπρα ΓΓ ΔΟΣ και της Πέτυς Πέρκα ΓΓ Υποδομών, της ΕΡΤ ΑΕ των Τσακνοταγματαρχηδων και της ΔΕΗ των 3000 €, της Ζωής "Παπαδοπούλου", των συνεργατών σας Καμενοχαϊκάληδων, του Προκόπη Παυλόπουλου, της σοβιετικής ουράς των συνταξιούχων για τα 120, της φασιστοψεκασμένης συνομωσίας της δραχμής, του εγωιστικού όχι και της γονυπετούς δακρύβρεχτης πορείας σας στις Βρυξέλλες για να ικετέψετε από σήμερα. Όλη τη ζωή ψήφιζα Σύριζα, εσείς δεν είστε αριστεροί, είστε ψεύτες προδοτες λαικιστές ιδιοτελείς δολοφόνοι της ελπίδας και του λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ντρέπεστε λίγο. Έχετε πολύ θράσος λοιπόν. Φύγετε από κει που ήρθατε πριν σας λιντσάρει αυτή η γένια. Μας έχετε ξεφτιλίσει, σε πέντε μήνες τα ρημάξατε όλα, είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από το 2009 όλοι οι κόποι και οι θυσίες μας πήγαν χαμένοι. Και δεν έχετε καν το θάρρος να αναλαμβάνετε τις ευθύνες που σας αναλογούν θέλετε να πετάξετε στον λαό το μπαλάκι της αποτυχίας σας με το Δημοψήφισμα παρόδια. Είστε στην καλύτερη ερασιτέχνες και στην χειρότερη επικίνδυνη. Αλλοίμονο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς οι 2 παραπάνω, ανοίχτε καλύτερα τα ματάκια σας και αναλογιστείτε 5 χρόνια σε μια χρεοκοπημένη χώρα. Ποιος σας έφτασε εδώ; Ο σύριζας; Από το ύφος σας φαίνεται τι στηρίζατε 40 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φάε το ρεβανί σου ρε που θα μας μάθεις και τι ψηφίζαμε 40 χρόνια. Ξέρεις και από χρεωκοπία.

      Διαγραφή
  4. Πάρτε αεροπλάνα, τρένα, ελικόπτερα, λεωφορεία, κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου, ότι τέλος πάντων νομίζετε και σηκωθείτε φύγετε.
    Αυτή είναι η μόνη και η καλύτερη μαγκιά που μπορείτε να κάνετε ψευτόμαγκες του σύριζα, της χρεοκοπίας και της αλβανοποίησης της Ελλάδας.
    Έξω από εδώ. Τολμάτε να μιλάτε ακόμα χωρίς να αισθάνεστε τη ντροπή και τη ξεφτίλα σας άθλιοι ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψεύτες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τηρήσατε την υπόσχεσή σας!!!
    Δεν μας κάνατε Αργεντινή!
    Σομαλία, Ζάμπια Σουδάν και Ζιμπάμπουε μας κάνατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θα συμφωνήσω με τον πρόλογο του παραπάνω αναδημοσιευμενου κειμενου. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Τότε οι πολιτικές ηγεσίες ενωναν το λαό, η σημερινή κατάφερε να τον διχάσει και ξέρουμε τι έγινε στη χώρα μας όταν ο λαός ήταν διχασμένος. Πόσο μάλλον όταν έψαχνε να δημιουργήσει ''προδότες ''. Τώρα όσον αφορά τέτοιου είδους ρητορικές ένα θα πω ''ο θεός βοηθός''!
    Δεν αξίζουν στην αριστερά τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές.
    Αυτό το πράγμα δεν είναι αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλήτες και Προδότες. Από χθες το βράδυ επήλθε η κατάρρευσή σας. Την πατρίδα μας θα την αναστήσουμε. Η πατρίδα θα πλήρωση βαρύ τίμημα. Η τιμωρία σάς θα είναι παραδειγματική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σα δε ντρέπεστε, λίγη τσίπα δεν έχετε πάνω σας, γυρνάμε από τη τράπεζα με τους παππούδες μετά από ώρες στην ουρά και τι να δούμε; τα @@@ του Συριζα κάνουν προπαγάνδα με φυλλάδια και μουσικές στον πεζόδρομο!!!!
    Είστε σοβαροί; δε σέβεστε τίποτα; αντί να ντρέπεστε να κυκλοφορήσετε στη πόλη, κάνετε προπαγάνδα;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έξυπνη ταύτιση του σύγχρονου "ελληναράδικου" ΟΧΙ του χαβαλέ, του χαλαρά και του φραπέ με διάφορες στιγμές της ιστορίας!!!
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.