Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

934 οι αιτήσεις δημοτών Φλώρινας στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης

Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας, σας πληροφορούν για τον συγκεντρωτικό αριθμό των αιτήσεων του προγράμματος για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και της Ακραίας Φτώχειας που υποβλήθηκαν και διαχειρίστηκαν από την Υπηρεσία μας.

Περίπου χίλιοι συμπολίτες μας, άνθρωποι που επλήγησαν - περισσότερο από τα μέτρα της τελευταίας πενταετίας που εξαθλίωσαν την κοινωνία-είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής κρίσης που «έτρεξε» σχετικά γρήγορα. Κανείς δεν ξεχνά τις ατέλειωτες ουρές στα ΚΕΠ της επικράτειας - το ίδιο συνέβαινε και στα ΚΕΠ του Δήμου μας - για να υποβάλλουν την αίτησή τους, στο πρόγραμμα του ν. 4320/2015 για τη λήψη μέτρων και την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και της Ακραίας Φτώχειας, μήπως και τελικώς εγκριθούν, για να μπορούν να έχουν μια προπληρωμένη κάρτα τροφίμων, επιδότηση ενοικίου και δωρεάν επανασύνδεση κομμένου ηλεκτρικού ρεύματος ή δωρεάν παροχή 1200 kwh ανά τετράμηνο.
Στα ΚΕΠ του Δήμου μας υποβλήθηκαν συνολικά 934 αιτήσεις που αφορούσαν είτε και στις τρεις παροχές, είτε σε δύο από αυτές και κυρίως στο ρεύμα και στην κάρτα σίτισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όσον αφορά τη δωρεάν παροχή ρεύματος, την έλαβαν τελικώς 282 ωφελούμενοι του προγράμματος που είχαν κάνει αίτηση στα ΚΕΠ, ενώ την προπληρωμένη κάρτα για δωρεάν προμήθεια τροφίμων θα την πάρουν 518 δικαιούχοι. Την επιδότηση ενοικίου την έλαβαν μόνο 90 δικαιούχοι του Δήμου μας.

Χαρακτηριστικά οι αριθμοί φαίνονται στον παρακάτω συγκεντρωτικό πίνακα και γράφημα:



Η προπληρωμένη κάρτα τροφίμων που πιθανότατα θα παραλειφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τα ΚΕΠ στα οποία υπέβαλαν την αίτηση και θα δύναται να χρησιμοποιηθεί μόλις παραλειφθεί και το PIN, με αποστολή από την Εθνική Τράπεζα στη διεύθυνση του δικαιούχου. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από τα ΜΜΕ πότε ακριβώς θα μπορούν να προσέλθουν στο ΚΕΠ για την παραλαβή της κάρτας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κάρτες σίτισης του προγράμματος για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και της Ακραίας Φτώχειας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου μας.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ωράριο Λειτουργίας των ΚΕΠ της πόλης μας είναι : ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 20:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 – 14:00, ενώ των αποκεντρωμένων ΚΕΠ του Δήμου ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30 – 15:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.