Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Μπαλάκα

Σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, ώρα 20:30 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας η έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Μπαλάκα με τον τίτλο ''Συμπτώσεις''.
Ο ζωγράφος και Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας Γιάννης Καστρίτσης, σημειώνει: «Επιχειρώντας να γράψω για το έργο ενός συναδέλφου ζωγράφου θα μπορούσα να ξεκινήσω από την ιδιαίτερη χρήση της εικαστικής γλώσσας και πιο ειδικά της υλικότητας στο έργο του Αντώνη Μπαλάκα. Ο Αντώνης επιχειρεί με κάθε υλικό που ασχολείται είτε είναι μελάνι, χρώματα, διάφορες ύλες, να εξαντλεί τις μοφοπλαστικές τους δυνατότητες με ένα τρόπο που κατάγεται από την εξπρεσιονιστική παράδοση της ζωγραφικής, χωρίς να πέφτει στην παγίδα ενός εύκολου φορμαλισμού.
Αυτή η πλαστική εικαστική γλώσσα έρχεται να συναντήσει την θεματογραφία του Αντώνη. Ανθρώπινες μορφές σε αφιλόξενα, τεχνικά και επιθετικά πολλές φορές περιβάλλοντα προσπαθούν μέσα από την παραμόρφωση και την υπερβολή της γραφής να εκφράσουν εικαστικά τη βίαιη πραγματικότητα όπως την βιώνει σήμερα ένα νέος καλλιτέχνης».

"ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ"
Έκθεση ζωγραφικής του
ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΑΛΑΚΑ
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας
Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, ώρα 20:30

Διάρκεια έκθεσης
27 Ιουνίου - 12 Ιουλίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 18:00-21:00, Κυριακή: 10:00-13:00
Επιμέλεια έκθεσης: Συμεών Κώτσου
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας

Για το Δ.Σ Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας
Θωμάς Ζωγράφος
Εικαστικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.