Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ημερίδα για άτομα με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης σε κοινωνικές δεξιότητες

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει ημερίδα στην Φλώρινα στις 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 17:30-20:30 στο ξενοδοχείο Lingos, Δ/νση Ναούμ 1, Φλώρινα, τηλ: 23850-28322).

Στην ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική.

Πρόγραμμα

17:30 – 18:00: Προσέλευση - Εγγραφές

Συντονίστρια: Σιδηροπούλου Αγνή, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Φλώρινας

18:00-18:30: Επίσημη έναρξη – Χαιρετισμοί
Μπίρος Στέφανος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας
Βοσκόπουλος Ιωάννης, Δήμαρχος Φλώρινας
Κεσόγλου Χρήστος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κεντρικής Μακεδονίας

18: 30-19:00 Αναπηρικό Κίνημα και Εκπαίδευση Ενηλίκων: Μετασχηματίζοντας τον τρόπο προσέγγισης της αναπηρίας
Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Πρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ.

19:00-19:30: «Εκπαιδευτικές ανάγκες ατόμων με αναπηρία που διαβιούν σε ιδρύματα και σε δομές κοινωνικής φροντίδας: Παρουσίαση έρευνας»
Ζαφειροπούλου Φωτεινή, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της Εκτελεστικής Γραμματείας Ε.Σ.Α.μεΑ.

19:30-20:00: Παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες»
Χατζηπέτρου Ανθή, MSc Εκπαίδευση Ενηλίκων, Επιστημονικό Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ

20:00-20:15: Εμπειρίες εκπαιδευτών/-τριών από τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες»
Τσομπανοπούλου Πολυξένη – Εκπαιδεύτρια Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής

20:15-20:30: Συζήτηση

Στη λήξη της Ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.