Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ολοκληρώνεται το «Παιχνιδαγωγείο» του Ο.Ε.ΝΕ.Φ. (video)

Αφιερωμένο στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Φλώρινας είναι το διήμερο «Παιχνιδαγωγείο» που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά ο Ο.Ε.ΝΕ.Φ., με στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των παιδιών, να ενισχύσει την φαντασία τους, την ποιοτική έκφραση του δυναμικού τους και να τα ωθήσει σε υγιείς τρόπους ψυχαγωγίας.
Χθες, πρώτη μέρα, «οι μικροί καλλιτέχνες στο ποτάμι», δημιούργησαν αυτοσχέδια μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, διασκέδασαν μέσα από κινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια και συμμετείχαν στο Εργαστήριο Δημιουργικότητας Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση που διοργάνωσε το τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου.



Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά στις 17.30, στο ποτάμι της Φλώρινας, και περιλαμβάνει:
«Είναι το παιχνίδι η αρχή…»
1. Με δύο διαφορετικά θέματα, οι ομάδες των εθελοντών θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα όρια της φαντασίας σας με χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και να εκφραστείτε δημιουργικά μέσα από τη γραφή.
2. Γίνετε μικροί επιστήμονες εξερευνώντας τη νέα τεχνολογία αλλά και τη τεχνητή νοημοσύνη, γνωρίζοντας την μέσα από τα αποκαλούμενα ρομποτάκια μας (Εργαστήριο Δημιουργικότητας Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών).
3. Στο τέλος των δράσεων, ως κάτι αναμνηστικό από την εκδήλωση, θα ακολουθήσει μακιγιάζ στα πρόσωπα των παιδιών από ειδικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.