Σάββατο 16 Μαΐου 2015

«Κοστούμια Όπερας: H Εκδοχή των Παιδιών» (video)

Το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Φλώρινας παρουσιάζουν την έκθεση παιδικής τέχνης "Κοστούμια Όπερας: H Eκδοχή των Παιδιών".
Η έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε χθες, παρουσιάζει ένα ταξίδι στον κόσμο της όπερας μέσα από τη φαντασία και το βλέμμα των παιδιών με έργα μαθητών που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος της έκθεσης «Κοστούμια Όπερας» του Τάσου Πρωτοψάλτου στη Φλώρινα και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γνωριμία με την παραστατική τέχνη της Όπερας» της Νατάσας Καππάτου.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρουσιάστηκε και η χορωδία μαθητών της έκτης τάξης του σχολείου, ερμηνεύοντας άριες από οπερετικά έργα σχετικά με την έκθεση. Στο πιάνο συνόδευε η Χριστίνα Βακάλη.
Η έκθεση φιλοξενείται στην κεντρική αίθουσα εκθέσεων της «Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη» και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου.

1 σχόλιο:

  1. Τέλεια η εκδήλοση.Έχει κουστούμια που έφτιαξε το σχολείο μας και την χοροδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.