Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ακαδημία Ποδηλασίας στη Φλώρινα

Η μη κερδοσκοπική εταιρία All Cycling εγκαινιάζει την Ακαδημία Ποδηλασίας. Μέσα από την ποδηλασία, τα παιδιά έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γειτονιά τους και να κοινωνικοποιηθούν. Επίσης, η ποδηλασία βοηθά τα μέγιστα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, γιατί δημιουργεί ερεθίσματα υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας.
Στόχος της Ακαδημίας είναι, να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν αυτό το μοναδικό μέσο, αλλά και να στηρίξει όσους και όσες αποφασίσουν να ασχοληθούν συστηματικά με αυτό, και έτσι να ανακαλύψουν την αξία του αθλητισμού, όχι μόνο ως μέσου διάκρισης αλλά και ως τρόπου ζωής.
Θα υπάρχουν 2 ηλικιακά γκρουπ 7-11 ετών και 12-15 ετών. Το πρώτο γκρουπ θα ασχολείται με βασικές δεξιότητες και ασκήσεις ισορροπίας όπως και με μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής. Το δεύτερο γκρουπ θα ασχολείται με ασκήσεις δεξιότητας, ασφαλή χρήση ποδηλάτου μέσα και έξω από την πόλη και γενικότερα θέματα ποδηλατικής παιδείας. Αργότερα θα υπάρχουν και μικρές οργανωμένες βόλτες γύρω από την πόλη.
Στο τέλος της χρονιάς θα οργανωθεί ένας αγώνας δεξιοτεχνίας για να βραβευτούν οι καλύτεροι μαθητές/τριες της Ακαδημίας.
Οι εγγραφές στην Ακαδημία έχουν ξεκινήσει και θα συνεχίζονται μέχρι το φθινόπωρο.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το ιστολόγιο μας https://allcycl.wordpress.com

Υπεύθυνος Ακαδημίας
Σπύρος Καρατζούλης
Τηλ. 6936 759686

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.