Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μήνυμα του δημάρχου Φλώρινας για την παγκόσμια ημέρα της μητέρας

Παγκόσμια ημέρα της μητέρας η δεύτερη Κυριακή του Μαῒου.
Μια ημέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στη λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ των θεών»).
Και ο εορτασμός αυτός έχει καθιερωθεί όχι άδικα, καθώς ο πολλαπλός ρόλος της μάνας στη σύγχρονη εποχή αξίζει και χρήζει ιδιαίτερης τιμής προς αυτήν.
Η αλήθεια, η συγχώρεση, η αγνότητα, η υπομονή και η ανυπέρβλητη δύναμη, η ανιδιοτέλεια και η φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης χαρακτηρίζουν κάθε μητέρα.
Είναι η καθημερινή ηρωίδα που ανυστερόβουλα, με αγνότητα και υπομονή αγωνίζεται για μια κοινωνία αγάπης, ειρηνικής συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού, μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από μίση και βία, καλύτερης και πιο ανθρώπινης.
Πάνω από τον εαυτό της βάζει τα παιδιά της και η αγκαλιά της γίνεται ασπίδα προστασίας προς αυτά προσφέροντάς τους ό,τι πιο πολύτιμο: την αγάπη της και τη στοργή της μαζί με τη φροντίδα και τη βοήθειά της σε κάθε δύσκολη στιγμή κάνοντάς τα να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά.
Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των Ελλήνων μειώνεται σταθερά, αφού στη χώρα μας οι γεννήσεις είναι λιγότερες των θανάτων.
Η ειδική φροντίδα του κράτους προς την πολύτεκνη μητέρα είναι δικαίωμα, το οποίο έχει αυτή έναντι της τεράστιας προσφοράς της προς το έθνος. Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, συμπάθεια ή οίκτο, αφού η εξυπηρέτηση της πολύτεκνης μάνας αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.
Είναι επιτακτική εθνική ανάγκη ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, σφαιρικό, διορατικό και άμεσα αποδοτικό, που να μπορεί να αναστρέψει την πληθυσμιακή γήρανση, κάτι που είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε.
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υπαρκτικό ζήτημα κοινωνικής συνοχής. Συνδέεται αναπόσπαστα με τη Δημοκρατία και την αποτελεσματικότητα του Κοινωνικού Κράτους.
Στο πρόσωπο της κάθε μάνας αναγνωρίζουμε τη μεγάλη εθνική και κοινωνική συνεισφορά της. Είναι η μάνα που γέννησε αγωνιστές. Είναι αυτή που γεννάει παιδιά πρωταγωνιστές στον πνευματικό, επαγγελματικό, επιστημονικό και κοινωνικό στίβο, κάτι που εμείς ως μικρά έθνη έχουμε περισσότερο παντός άλλου ανάγκη.
Πόσα πολλά μπορεί να δώσει μια μητέρα!!!
Και πόση ευτυχία και ικανοποίηση μπορεί να νιώσει με την αγκαλιά και ένα απλό αλλά τόσο μεγάλο «Σ’ΑΓΑΠΩ» από το παιδί της!!! Αξία ανεκτίμητη για όλες τις μανάδες του κόσμου!
Ξέρουμε ότι η πολιτεία μας υπόσχεται πολλά και πράττει λίγα. Είναι όμως καιρός τα λόγια να γίνουν πράξεις.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.