Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Ιστορία, Τοπική Ιστορία Έρευνα και Διδακτική»

Το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ιστορία, Τοπική Ιστορία Έρευνα και Διδακτική» (ΦΕΚ 2087/τ. Β/31-7-2014) και καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται στους τριάντα (30).
Τα μαθήματα θα μπορούν να πραγματοποιούνται συμπυκνωμένα και εντατικά καθώς και με χρήση σύγχρονης και ασύγχρονης διαδικτυακής επικοινωνίας. Η γλώσσα που θα γίνονται είναι η Ελληνική και, εφόσον υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από ικανοποιητικό αριθμό συμμετεχόντων που δεν γνωρίζουν την ελληνική, θα προσφέρονται μαθήματα στην αγγλική γλώσσα.
Για τη φοίτηση στο ΠΜΣ απαιτείται η καταβολή διδάκτρων, τα οποία ανέρχονται στο συνολικό πόσο των 2.500 ευρώ (700 ευρώ με την έναρξη κάθε εξαμήνου Α, Β, Γ και 400 επιπλέον στο Δ΄ εξάμηνο, κατά το οποίο εκπονείται η μεταπτυχιακή εργασία).
Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί, μετά από συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, πτυχιούχοι τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση/Βιογραφικό. βλ.: http://hlhrt.eled.uowm.gr
2. Τίτλοι προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και αναλυτικές βαθμολογίες
3. Αποδεδειγμένη γνώση, επιπέδου Β2, μιας ξένης γλώσσας (αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά) πιστοποιημένη από αναγνωρισμένο φορέα.
4. Απλή φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
5. Τυχόν δημοσιεύσεις / ανακοινώσεις σε συνέδρια.
Τα δικαιολογητικά υπ’ αρ. 3 και 4 θα κατατίθενται σε απλή φωτοτυπία. Τα πρωτότυπα πιστοποιητικά θα τα επιδείξουν οι υποψήφιοι, όταν τους ζητηθούν από τη Γραμματεία του ΠΜΣ, ώστε να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος.

Στην αξιολόγηση για την τελική επιλογή των υποψηφίων συνεκτιμώνται οι ακόλουθοι παράγοντες:
1. Βαθμός πτυχίου 20 μόρια
2. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών 15 μόρια. Εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός Μεταπτυχιακοί τίτλοι επιλέγεται ο έχων συνάφεια με τον τίτλο του ΠΜΣ.
3. Διδακτορικό δίπλωμα 20 μόρια.
4. Αποδεδειγμένη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα αναγνωρισμένου φορέα σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον τίτλο του ΠΜΣ 5 μόρια (ελάχιστος χρόνος 1 εξάμηνο, μέγιστος χρόνος 5 εξάμηνα).
5. Αποδεδειγμένη συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα αναγνωρισμένου φορέα σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον τίτλο του ΠΜΣ 4 μόρια (ελάχιστος χρόνος 1 εξάμηνο, μέγιστος χρόνος 4 εξάμηνα).
6. Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον τίτλο του ΠΜΣ 6 μόρια (ελάχιστος χρόνος 1 εξάμηνο, μέγιστος χρόνος 4 εξάμηνα).
7. Δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά 10 μόρια (μέγιστος αριθμός εργασιών 4).
8. Συνέντευξη 20 μόρια.

Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τις αιτήσεις και το βιογραφικό τους από 1 Μαϊου 2015 μέχρι 31 Αυγούστου 2015 εδώ: http://hlhrt.eled.uowm.gr. Στη συνέχεια πρέπει να αποστέλλουν στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (2ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας-Νίκης, 53100 Φλώρινα) τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα. Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί και η διαδικασία της προφορικής συνέντευξης, για την ημέρα και την ώρα πραγματοποίησης της οποίας θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι με ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού του Τμήματος.
Παρακαλούνται οι υποψήφιοι/ες να ταξινομούν τα δικαιολογητικά τους σύμφωνα με την παραπάνω αριθμημένη κατάταξη. Επιπλέον πιστοποιητικά, τα οποία δεν εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες, δε μοριοδοτούνται και είναι άσκοπο να υποβληθούν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέχουν στους συνδέσμους: http://www.eled.uowm.gr, (καρτέλα Νέα-Ανακοινώσεις, Μεταπτυχιακά) ή να απευθύνονται στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Τηλ.: 2385055111, κ. Μελίσσας Λάζαρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.