Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ελλάδα Άνω Καλλινίκης


Η ομάδα μετά έναν αγώνα
(δεκαετία ’90)
Η πρώτη επαφή με την ομάδα ξεκίνησε το 1971, βλέποντας μια φωτογραφία δίπλα στο καθρέφτη στο καφενείο του Μοκίκα, στο χωριό Νίκη «Ελλάδα Άνω Καλλινίκης 1961». Στη φωτογραφία αναγνώρισα τρία άτομα: Νικόλαο Μπαλάκα, Αθανάσιο Τσαντέφσκη και Σίμο Ιωαννίδη. Οι υπόλοιποι μάλλον θα είναι κάτοικοι εξωτερικού. Γύρω στα 1972, άρχισα να παρακολουθώ την ομάδα του χωριού να παίζει ποδόσφαιρο, εντός και εκτός έδρας. Ήτανε το κοινωνικό γεγονός του χωριού- κάθε αγώνας ένα μικρό πανηγύρι, τα όργανα μόνο λείπανε. Αγνά χρόνια. Παίκτες και φίλαθλοι, από τη δουλειά στα χωράφια, συναντιούνται στο γήπεδο για να δώσουν αγώνα. Η ανταμοιβή των παικτών δεν ήταν χρηματική. Ένα αναψυκτικό απ’ το καφενείο του Παντελή Μαυρόπουλου αρκούσε. Στα παιχνίδια εκτός έδρας υπήρχε πρόβλημα μετακίνησης λόγω έλλειψης αυτοκινήτου. (Εκείνη την εποχή ο Θόδωρος Ιωαννίδης διατηρούσε ΤΑΧΙ μαζί με τον αδελφό του Πέτρο). Πάρα πολλές φορές, ο Θόδωρος, έκανε τη μετάβαση εμάς των παιδιών σε άλλο χωριό χωρίς να παίρνει χρήματα ή μόνο με την πληρωμή των καυσίμων, απ’ όσο θυμάμαι, ποτέ δεν πληρώσαμε κανονικά. Να’ σαι καλά Θόδωρε!
Το 1983 η ομάδα πήρε τον πρώτο επίσημο τίτλο κύπελλο ΕΠΣΜ Φλώρινας κερδίζοντας την ομάδα του Φιλώτα. Εγώ έλειπα, δεν είδα τον αγώνα, αλλά έμαθα ότι στο χωριό στήθηκε μεγάλο γλέντι όπως γιορτάζουν οι Γαλάτες στον Αστερίξ. Μέχρι και η γιαγιά μου η Βασιλική Τσομπανοπούλου χάρηκε και με πήρε τηλέφωνο στο εξωτερικό για να μου αναγγείλει το ευχάριστο γεγονός «Παυλάκη, πήραμε το κύπελλο, κερδίσαμε τον Φιλώτα». Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που αναφέρθηκε σε αθλητικό γεγονός.
Τα επόμενα χρόνια η ομάδα είχε πολλές διακρίσεις στο τοπικό πρωτάθλημα. Έπαιξε και Δ’ Εθνική αρκετές φορές. Το 2011 στέφθηκε ξανά κυπελλούχος ΕΠΣΜ Φλώρινας.
Τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια ζω Θεσσαλονίκη. Κάθε Δευτέρα διάβαζα αθλητική εφημερίδα και έψαχνα τα αποτελέσματα της ομάδας. Μετά έπαιρνα τηλέφωνο τον Τάκη Βασιλειάδη και τον ρωτούσα πώς έπαιξε η ομάδα.

Περιστατικά που έζησα ευχάριστα:
ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (Kόζαρ): τερματοφύλακας. Πολλές φορές είχε χτυπήσει το κεφάλι του στο δοκάρι στην προσπάθειά του να μη δεχτεί γκολ. Σε έναν αγώνα στο Βαρικό έφαγε γελοίο γκολ . Τον ρωτά ο αμυντικός: «Τάκη, τι κάνεις;» κι εκείνος απαντά: «Mε μπερδεύει η μπάλα, τη βλέπω διπλή».
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΛΑΔΕΝΗΣ (Τόλης): Σε έναν αγώνα στη Φλώρινα ήρθε με το κουστούμι. Για να παίξει, έβαλε από πάνω φόρμα. Σε μια φάση δέχτηκε ένα εύκολο γκολ και, όταν ρωτήθηκε πώς δεν το απέφυγε, απάντησε: «Άφησα την μπάλα να περάσει, για να μη λερώσω το κουστούμι μου».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Μπούρτσικ): Σε φιλικό αγώνα με τον Πολυπλάτανο, ήταν διαιτητής. Σε ένα κόρνερ της ομάδας έβαλε γκολ με κεφαλιά στην ομάδα του Πολυπλατάνου. Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι έγινε καταλάθος. Στο τέλος το γκολ μέτρησε. Είχε πολύ γέλιο.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΝΟΣ: Έπαιξε λίγες φορές τερματοφύλακας. Σε ένα φιλικό αγώνα έβγαλε τα παπούτσια και όποιος πλησίαζε στη περιοχή του τα πετούσε. Χαριτολογώντας έλεγε: «Όποιος πλησιάσει, παπούτσι τον περιμένει».
ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Το 1983 έκανε 2.200 χιλιόμετρα για να βοηθήσει στον τελικό την ομάδα του εναντίον του Φιλώτα. Εκείνη τη φορά και με τη βοήθεια του , η ομάδα κέρδισε τον πρώτο επίσημο τίτλο (ΕΠΣΜ Φλώρινας).
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πρόσφατα στο τελικό με την Αχλάδα, 2011, διαπληκτίστηκε με φιλάθλους της Αχλάδας, όταν κάποιοι πήγαν να κατεβάσουν το πανό της ομάδας. Εκείνη τη στιγμή τα έβαλε με όλους και με όλα. Το ζούσε, δεν φοβόταν τίποτα. Τον αισθάνθηκα, λόγω του σωματότυπου του, σαν τον Ηρακλή της μυθολογίας.

Ένα δυσάρεστο περιστατικό:
ΘΩΜΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Σε έναν αγώνα με τη Μελίτη τραυματίστηκε σοβαρά στη διεκδίκηση μιας κεφαλιάς. Συγκρούστηκε με αντίπαλο παίκτη στο κεφάλι. Ήταν μια τρομερή σκηνή, ο τόπος γέμισε αίματα, ο αδελφός του- ο Δημήτρης-είχε κλονιστεί .

Παίκτες (σταθμός στην ιστορία της ομάδας):
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, (Κρόιφ): Όσοι τον θυμούνται δεν ξεχνούν τα χρυσαφένια του μαλλιά που ανέμιζαν καθώς έτρεχε μέσα στο γήπεδο. Ήτανε το κάτι άλλο, ένας παίκτης όνειρο. Μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα μόνος του. Ακόμα έχω ζωντανή την ανάμνησή του. Κρίμα, έφυγε νωρίς!
ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, (Κούδας): Ένας παίκτης μυαλωμένος που η κάθε του κίνηση στο παιχνίδι είχε σκοπιμότητα. Λόγω της θέσης που έπαιζε θα έπρεπε να τον φωνάζουν Μπεκεμπάουερ και όχι Κούδα. Όταν πλησίαζε τα σαράντα, έπαιζε σέντερ- φορ και για πλάκα έβαζε δυο γκολ σε κάθε αγώνα. Βαρέθηκε και σταμάτησε. Είχε την τύχη να είναι συμπαίκτης με το γιό του, Γιώργο, σε πολλούς αγώνες.
ΠΕΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (παππούς): Οι αντίπαλοι τον φώναζαν έτσι, γιατί από μικρός είχε αραιά μαλλιά. Χρόνια ατελείωτα προσφοράς στην ομάδα και σαν παίκτης και σαν παράγοντας, πάντα ανιδιοτελώς. Αυτός ξεκίνησε με τα οράματά του και κατάφερε η ομάδα να εδραιωθεί στην περιοχή. Έφερε πρώτος προπονητή για να μπουν τα θεμέλια τα οποία κράτησαν πολλά χρόνια.
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ ικανός παίκτης- αεράτος. Δε θα λησμονήσω ότι σε έναν αγώνα στον Παπαγιάννη, έκανε τους Παπαγιαννήτες να δοκιμάσουν να τον μαρκάρουν ένας- ένας, αλλά δεν τα κατάφεραν. Εκείνη η μέρα ήταν όνειρο.
Να με συγχωρέσουν οι ατελείωτοι ποδοσφαιριστές, παράγοντες και προπονητές που έχουν προσφέρει σε αυτή την ομάδα και δεν τους μνημονεύω. Αναφέρομαι πάντα σε προσωπικά βιώματα και αισθήματα . Επιθυμία μου θα ήταν τα νέα παιδιά να ξαναφτιάξουν την ομάδα.

Ηλιάδης Παύλος

30 σχόλια:

  1. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΦΟΥΦΑ Ο ΤΕΡΜΑΤΦΥΛΑΚΑΣ ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΥΣΗ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ <>ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗ ΠΕΤΟΥΣΕ ΤΟΤΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΤΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΠΟΥΔΕΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ( ΤΣΙΚΟΤΑΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ-ΜΠΑΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΤΣΑΝΔΕΣΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΕΙΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΝΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΔΗΜΤΣΗ ΠΕΤΡΟ ΝΕΔΕΛΚΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΞΕΝΙΔΗ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΝΗ ΓΙΩΓΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟ ΤΣΑΝΔΕΣΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΣΑΝΤΕΦΣΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΝΙΚΟ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΘΩΜΑ ΠΑΣΣΙΑ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΠΑΛΑΚΑ ΣΙΜΟ ΙΩΝΝΙΔΗ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕ ΔΟΛΟ Η ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΤ ΕΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΝΑ ΑΝΑΨΩ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ

      Διαγραφή
  3. Καλο το παρελθον, τωρα τι γινεται ? Που απο τις εκλογες και μετα διαλυσανε την ομαδα και πηγαν να παιζουν σε ξενες ομαδες,το γηπεδο εχει καταντησει ζουγκλα με τα χορτα να εχουν φτασει στο θεο και γενικα επικρατουν συνθηκες εγκαταλειψης κανεις δεν ενδιαφερεται να το συντηρησει και ας ειναι το μοναδικο μερος που εχουν να μαζευονται για να παιξουν τα παιδια της Καλλινικης,καλα θα ειναι η δημοτικη αρχη ,ο προεδρος του χωριου κοκ να κοιταξουν το θεμα με ευαισθησια ειναι κριμα ενα χωριο με τοσα παιδια να μην εχει χωρους καταλληλους για παιχνιδι (πλατεια ,κουνιες, γηπεδο κτλ) κριμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

      Διαγραφή
  4. ΞΑΝΑΖΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΔΗ ΠΑΥΛΟΥ.ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο ρε φίλε μου θύμισες το χωριό και την ομαδαρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Παύλο ωραία έκπληξη μας επιφυλαξες για την ομάδα μας. Πολλές επιτυχίες στο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΦΟΥΦΑ Ο ΤΕΡΜΑΤΦΥΛΑΚΑΣ ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΥΣΗ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ<ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗ ΠΕΤΟΥΣΕ ΤΟΤΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΤΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΩΤΑ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ .ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ν ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ . ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ ΠΟΙΣ ΗΤΑΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΡΟΥΠΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΞΑΝΑ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 23 Μαΐου έχει εκλογές για καινούργιο συμβούλιο και για μια καινούργια αρχή.Πυστευω ότι για μια φορά ο κόσμος τις καλλινικης θα σταθεί στο ύψος του και θα συμμετέχει για να σηκωθεί μέσα από τις στάχτες τις αυτό το θηρίο που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σκοτάνης Παύλος13 Μαΐου 2015 στις 12:55 π.μ.

    Και πολύ καλά έκανες Παύλο.Βρήκες μια φωτογραφία,θυμήθηκες κάποια γεγονότα και τα έγραψες. Σου αξίζουν πολλά μπράβο όσο για το αν ξέχασες κάποιους,λογικό είναι,ας θυμηθούν και κάποιοι άλλοι να συμπληρώσουν τα δικά σου για να γίνει ένα αρχείο για την ιστορία αυτής της ομάδας "ΕΛΛΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ" και εγω θυμάμαι ακόμα το τελικό κυπέλου με τον Φιλώτα μόλις 7 χρονών. Δεν θυμάμαι πολλά από το παιχνίδι αλλά αυτό που θυμάμαι ήταν να πανηγυρίζουμε όλοι και χαρακτηριστικά το κουτί με τα γλυκά που έδωσε, κάποιος από την κερκίδα στον Κούδα τον τρανό (Κώστας Δημητρίου),και έτρωγε με το δάχτυλο,τόση μεγάλη ήταν η χαρά για όλους μας. Μπράβο σε όλη την ομάδα εκείνη που μας έκανε περήφανους και μια αρχή για εμάς τους μικρούς για να τους ακολουθήσουμε. Πρώτη φορά βλέπω να κάνει κάποιος ένα αφιέρωμα για τους παλιούς και για την ομάδα. Σου αξίζουν πολλά μπράβο Παύλο Ηλιάδη.
    Αλλά ένα δεν μ΄άρεσε. Εκανε κάποιος κάτι καλό και παρ'όλα αυτά βρέθηκαν κάποιοι να σχολιάσουν ΑΝΩΝΥΜΑ μπλέκοντας τις εκλογές και άλλα πολλά, όπως παιδικές χαρές και κούνιες κ.τ.λ. το γήπεδο φίλε μου το φρόντιζαν πάντα αυτοί που ενδιαφερόντουσαν για την ομάδα και την πονούσαν. Τώρα πείτε, την πονάει κανείς την ομάδα; Κανένας! Γιατί;
    Και που κολλάει αυτό το σχόλιο με ένα καλό που έκανε κάποιος; Για να θυμούντε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι την ιστορία της ομάδας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη θες να μας πεις οτι ξαφνικα αυτοι που φροντιζαν το γηπεδο επαψαν να ενδιαφερονται και να το πονανε ΤΥΧΑΙΑ μετα το εκλογικο αποτελεσμα ????Διαφωνω και εχει πολυ μεγαλη σημασια αν οχι για σενα, για τους κατοικους που εχουν και μικρα παιδια οι κουνιες και ενα γηπεδο καθαρο και περιποιημενο και οχι ενα χωραφι με αγκαθια και φιδια οπως ειναι η σημερινη του κατασταση,που ειναι αυτοι που ενδιαφερονται τωρα???? Οσο ηταν οι εποχες των παχεων αγελαδων ολοι τρεχανε και τρωγανε απο την ομαδα και να τα γλεντια και να οι συγκεντρωσεις χωρις να βαζει κανεις το χερι στη τσεπη(αυτα βεβαια δεν μας ενδιαφερουν το θεμα ειναι αλλο)οποτε ασε μας Παυλε και αν πραγματικα ενδιαφερεστε και για το μελλον αυτης της ομαδας οχι μονο για το παρελθον, καντε κατι και οχι μονο λογια και βαρυγδουπα σχολια.

      Διαγραφή
    2. ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΖΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ

      Διαγραφή
    3. Σκοτάνης Παύλος15 Μαΐου 2015 στις 12:31 π.μ.

      Προς 13 Μα'ίου 8:17π.μ
      Εγώ φίλε μου ασχολήθηκα μόνο με το αφιέρωμα που έγινε για την ομάδα το οποίο ήταν πάρα πολύ καλό, και αυτό φένεται στο ότι άρεσε στους περισσότερους, και όχι με εκλογές,παιδικες χαρές και παχιές αγελάδες που αναφέρθηκες εσύ. Η ομάδα είναι του χωριού και όχι του προέδρου και του δήμου κ.λ.π. Ήταν περιττά. Η ομάδα αυτή έχει αφήσει ιστορία,πρωταγωνιστούσε πάντα και έχει πάρει πολλούς τίτλους,το ξέρουμε όλοι στο μικρό χωριό μας ΑΝΩΝΥΜΕ φίλε μου!!!!!
      Υ.Γ
      Εγώ ήθελα να γράψω για κάτι που έζησα μικρός και δεν έγραψα λόγια και ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ σχόλια.

      Διαγραφή
  12. Μπράβο Παύλο καλά τα είπες εδώ μαθαίνουμε ιστορίες από το παρελθόν για αυτή την μεγαλη ομαδα αλλα ακομα και τωρα εχουν να λένε και τελικα ποιος ενδιαφερόταν;μονο αυτοί που ήταν στην ομάδα όλοι οι υπόλοιποι δήλωναν αδιάφοροι,ακόμα και τώρα μετά από τόσο καιρό χωρίς ομάδα το μόνο που ξέρουν είναι να κριτικάρουν όλους αυτούς που πέρασαν από την διοίκηση.Ας βγούνε μπροστά και ας πάρουνε την ομάδα αυτοι που κριτικάρουν τόσο καιρό και εμεις θα τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο να ξαναπάει ψηλά αυτή η ομάδα.(γαρδούμπας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απο λογια χορτασαμε φιλος! ξερουμε ολοι ποιοι και πως διαλυθηκε η ομαδα το θεμα τωρα ειναι τι γινετε???και αυτοι που πηγανε σε αλλες ομαδες για 300ε ας σκευτουν τουλαχιστον να γυρισουν πισω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσείς και οι συγγενείς σας ήσασταν τους καιρούς των παχιών αγελάδων όπως μας αναφέρεις μολις κόπηκαν οι επιχορηγήσεις έμειναν 2-3 άτομα με μεράκι που τα τελευταία χρόνια βάλανε βαθιά το χέρι στη τσέπη και χωρίς βοήθεια από κάποιους σαν και εσένα 8:17 γιατί απλά το γήπεδο τις καλλίνικης ήταν πάντα άδειο στους αγώνες της ομάδας από τους κατοίκους του χωριού και στο φινάλε αφού νοιάζεστε τόσο όλοι γιατί δεν αναλαμβάνετε εσείς τώρα για να τα κάνετε όλα τέλεια όπως ξέρετε τόσα χρόνια και όχι κουβέντες στα καφενεία και στα blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΚΟΘΑΡΣΗ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ ΖΩ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΦΟΥΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΕ ΞΥΠΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΘΑΡΓΟ ΟΣΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΒΑΖΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ blog ΜΗΝ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Παύλο δεν αναφέρθηκα σε σένα αλλά στον 8:17 13 Μαρτίου που κρίνει στον σκοτανη αλλά και το κόσμο που ασχολείται με την ομάδα.Φεμ εκρινα εσένα και δεν το είχα σκοπό μαζί σου ειμαι σε αυτά που έγραψες,μάλλον δεν κατάλαβες για ποιον έγραψα αν και το τονίζω και εκεί για τον 8:17.....

      Διαγραφή
    3. ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ συγνωμη δεν καταλαβα αλλα μια συμβουλη σε σενα σε μενα και προς ολους ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ και να ξερεις κανεις που ασχοληθεικε με οποιαδηποτε ομαδα δεν εβγαλε λεφτα μονο εβαζε χρηματα και ετρωγε βρυσιδια η μονη περιπτωση κερδους η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΑΙΚΤΗ ΣΕ ΟΜΑΔΑ Α! ΕΘΝΙΚΗΣ

      Διαγραφή
  15. Ο τερματοφυλακας της φωτο ειναι ο αειμνηστος αδερφος μου Θεμιστοκλης Παπαδοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Ναι και ηταν υπεροχος ανθρωπος και καλο παλικαρι τον ειχα φιλο και η καλημερα που δου ελεγε ειχε αξια

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω κυριε Ηλιαδη για τα καλα σας λογια!!

      Διαγραφή
    3. Τον θυμάμαι να παίζει στην ομάδα, δεν ήξερα ότι έχει φύγει από αυτή τη ζωή, συλλυπητήρια

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστω να στε καλα!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.