Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Οι Κανίβαλοι της Πρωτομαγιάς

Πήγα με την κόρη μου το Σάββατο 2 Μαΐου στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου να απολαύσουμε και να περιηγηθούμε στην φύση, καταλήγοντας στο καταφύγιο το θέαμα που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστικό.
Πεταμένα φαγητά μπουκάλια σπασμένα σκουπίδια άπειρα στους κάδους κρασιά και μπύρες χυμένες κάτω στάχτες παντού ξύλα αφημένα μέσα στον χώρο βγαλμένα τα μπουριά από τις σόμπες κατεστραμμένο το φαρμακείο ακαθαρσίες και χαρτιά πεταμένα στην είσοδο του καταφυγίου και πολλά άλλα που πιστοποιούν την ποιότητα των «ανθρώπων» και τον σεβασμό που τους «διακρίνει».
Και τους ρωτώ λοιπόν στο σπίτι τους κάνουν τα ίδια αλλά μάλλον η ερώτηση είναι άκυρη γιατί οι Κανίβαλοι είναι παντού ίδιοι.

Καλυβιάνος Λεωνίδας
Μέλος Φ.Ο.Ο.Φ.

13 σχόλια:

  1. Και εσείς που ξέρετε οτι τα έκαναν αυτοι που ήταν εκει για πρωτομαγιά γιατί εγω κάποια στιγμή το μεσημέρι πέρασα απο εκεο και ειδα πάρα πολλά άτομα να το καθαρίζουν το μέρος και μέσα και εξω και οταν κατέβηκα εγω απο την καθημερινή βόλτα μου τα παιδια είχαν φύγει και ήταν όλα στην τρίχα. Οπότε επιστεύωεαν δεν ξέρετε δεν θα μιλάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως φαίνεται ο αγράμματος που προσπαθεί να καλύψει τις βρωμιές τοΥ.

      Διαγραφή
  2. Ενώ από πριν ήταν καθαρά αμα δεν γνωρίζετε συγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι εικονες ειναι τοσο σοκαριστικες και βαναυσες που πιστευω το αρθρο πρεπει να προβαλεται μονο σε ατομα που εχουν συμπληρωσει το 18ο ετος της ηλικιας τους...να πω επισης οτι ηταν απαραδεκτο που τα σκουπιδια ηταν σε καδους απορω δηλαδη με το ηθος των παιδιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ οι εικόνες πρέπει να προβάλλονται μόνο σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο ετος της ηλικιας τους, και όχι σε κάποιους σαν ΕΣΕΝΑ που το διανοητικό επίπεδο δεν πρέπει να ξεπερνά αυτό ενός 4 χρονου , γιατί ένας 18 χρονος και άνω θα αναρωτηθεί τα σκουπίδια που ΑΦΗΣΕΣ και ήταν σε κάδους πως διάολο θα κατέβουν από εκεί , ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΜΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΔΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΩΔΙΑ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ, ΦΕΝΕΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΟ , ΚΑΦΡΕ

      Διαγραφή
  4. Τουλάχιστον 20 χρόνια φυλάκισης για αυτα τα αποτρόπεα εγκλήματα...η έστω λιθοβολισμός στην κεντρική πλατεία για παραδειγματισμό.Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο ειναι αυτό το άρθρο και τιποτα παραπάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεταμένα φαγητά ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ σκουπίδια άπειρα στους κάδους κρασιά και ΜΠΥΡΕΣ ΧΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΩ στάχτες παντού ξύλα αφημένα μέσα στον χώρο ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΜΠΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Ακαθαρσίες και χαρτιά πεταμένα στην είσοδο του καταφυγίου και πολλά άλλα που πιστοποιούν την ποιότητα των «ανθρώπων» και τον σεβασμό που τους «διακρίνει».ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΕΒΕΣ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ;ΣΤΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΜΠΟΥΡΙΑ; ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜMΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ; ΠΟΥ;;;

      Διαγραφή
  5. Ντροπή τους. Όλα αύρα αντικρίζουν τις οικογένειες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ντροπή και αίσχος σε αυτούς τους καρνάβαλους που άφησαν τα μίλα πάνω στο τραπέζι και τα σκουπίδια μέσα στον κάδο...ανήκουστα πράγματα απορώ με τους γονείς τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μόνο αξιοπρόσεκτο σε αυτό το άρθρο είναι η τάση που έχει ο κύριος αρθρογράφος να υπερβάλει έτσι ώστε να δημιουργηθεί θέμα από το πουθενά!Άλλωστε οι ίδιες οι φωτογραφίες διαψεύδουν αυτά τα οποία περιγράφει με τόση υπερβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοίαπο την στιγμή που δεν γνωρίζετε τι συνέβη εκεί πάνω δεν μπορεί κανένας να πει τίποτα η φωτογραφίες τα λένε και απο μόνες τους. Στην πρώτη φωτογραφία μας δείχνει το φαρμακείο και ο κ. Καλυβιάνος μας αναφέρει ότι το κατέστρεψαν μπορεί τα παιδιά να έπαθαν κάτι και να χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες κανείς δεν το ξέρει.
    Στην δεύτερη φωτογραφία μας δείχνει πως τα παιδιά πέταξαν τα σκουπίδια στο κάδο ντροπή. Στην τρίτη φωτογραφία μας δείχνει την σόμπα που ειναι τουλάχιστον πριν απο το πασχα έτσι και τέλος στην τέταρτη φωτογραφία μας δείχνει μήλα.
    Συμαζευτητε λίγο και αφήστε τα παιδια και ασχοληθείτε με αλλα θέματα ξαφνικά σας έπιασε όλους η οικολογική συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ε τους κανιβαλους αφησαν τα μιλα πανω στο τραπεζι και πεταξαν τα σκουπιδια στον καδο όσο για το φαρμακειο καταστράφηκε ολοσχερώς ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειχα να παω στο καταφυγιο χρονια ολοκληρα..Μεσ τις γιορτες ετυχε να περασω και με περιμενε μια ευχαριστη εκπληξη.Το καταφυγιο απο αχουρι που το θυμομουν,ειχε μεταβληθει σε ενα χωρο φιλοξενο και ανοιχτο στον οποιοδηποτε ηθελε να απολαυσει τη Φλωρινα απο ψηλα.Το φαρμακειο ηταν πληρως εξοπλισμενο,ο χωρος ειχε τα παντα και χαρηκα ιδιαιτερα για την εικονα που ειδα.Ενα μπραβο σ αυτους που συνεβαλαν σ αυτη την ευχαριστη εκπληξη,οπως και αν λεγονται..
    Το να μη εισαι σε θεση να σεβαστεις αυτο που σου παρεχουν καποιοι ανιδιοτελως προυποθετει απυθμενη αχαριστια και ελλειψη στοιχειωδους παιδειας για την οποια ΚΑΠΟΙΟΙ πρεπει να κοιταχθουν στο καθρεπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.