Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Εκδρομή του 2ου Λυκείου Φλώρινας στο Βουκουρέστι

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής σταδιοδρομίας η ομάδα του 2ο Λυκείου Φλώρινας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βουκουρέστι. Την πόλη που ξεκίνησε ο πόλεμος των δυνάμεων της Φιλικής Εταιρείας με τον Αλέξανδρο Υψηλάντη κατά των στρατευμάτων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Την πόλη που άνθισε ο ελληνισμός και αναπτύχθηκε από το πλούσιο εμπόριο λόγω της καλής πρόσβασης που έχει η πόλη μέσω του Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα.Η ομάδα επισκέφτηκε το νέο ελληνικό σχολείο στο Βουκουρέστι, με το όνομα «Athena». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα Ελληνόπουλα τα οποία παρά το ότι μεγαλώνουν μακριά από την πατρίδα τους, παραμένουν κοντά στο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική γλώσσα, χάρις στις προσπάθειες των γονιών και των δασκάλων τους ,διατηρώντας τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα.
Στα πλαίσια της επίσκεψης μας οι μαθητές και οι καθηγητές αντάλλαξαν εμπειρίες σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα και την καθημερινότητα της σχολικής ζωής.
Στην συνέχεια η ομάδα επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου το Τμήμα Νομικής όπου έγινε εκτενής ξενάγηση στους χώρους διδασκαλίας. Ακολούθησε από την υπεύθυνη ενημέρωση σχετική με τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, τα προγράμματα σπουδών καθώς και τα ευρωπαϊκά προγράμματα erasmus.
Η εμπειρία ήταν εποικοδομητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.