Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο Πέτρος Σκυθιώτης στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

Στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, στα πλαίσια της 12ης Διεθνής Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται 7 με 10 Μαΐου, θα συμμετέχει ο Πέτρος Σκυθιώτης, ο οποίος εδώ και 5 χρόνια ζει στη Φλώρινα λόγω σπουδών και μεταπτυχιακού.
Ο Πέτρος θα συμμετέχει με την ποιητική συλλογή «Συνθήκη Ισορροπίας».



Βιογραφικό
Ο Πέτρος Σκυθιώτης γεννήθηκε το 1992 στη Λάρισα. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο ΠΤΔΕ στη Φλώρινα. Έχει εκδώσει μία ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις «Θράκα» το 2014, την «Συνθήκη Ισορροπίας». Την ίδια χρονιά συνδημιούργησε την έκθεση φωτογραφίας -ποίησης «Παράσταση Δύο Διαστάσεων» που έγινε στη Φλώρινα.
Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο διαδίκτυο, ενώ διατηρεί την στήλη «Εικόνες Προφίλ» στην ψηφιακή σελίδα της «Θράκας».
Προτάθηκε για το 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών από το περιοδικό λόγου Θράκα και τον παρουσιάζει ο συγγραφέας και εκδότης του συγκεκρι?ένου περιοδικού Θάνος Γώγος.

Το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Στις 8 Μαΐου στις 16:00 και μέχρι τις 19:00 πραγματοποιείται η έναρξη του Φεστιβάλ και η παρουσίαση των Νέων Λογοτεχνών από τα περιοδικά που τους προτείνουν. Συντονίζει η δημοσιογράφος - βιβλιοκριτικός Τίνα Μανδηλαρά.
Στις 9 Μαΐου στις 11:00 και μέχρι τις 14:00 οργανώνεται ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Νέα γενιά Ελλήνων λογοτεχνών. Όλοι μαζί ή ο καθένας μόνος; Τη συζήτηση συντονίζουν ο Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος - εκδότης του περιοδικού «Ο Αναγνώστης» και ο Γιώργος Κορδομενίδης, εκδότης του περιοδικού «Εντευκτήριο».
Την ίδια μέρα στις 17:00 και μέχρι τις 20:00 συζήτηση με θέμα Νέοι άνθρωποι - Νέες φωνές: σκιαγραφώντας το λογοτεχνικό τοπίο του μέλλοντος. Στη συζήτηση συνομιλούν οι νέοι Έλληνες λογοτέχνες με τους τέσσερις ξένους ομοτέχνους τους. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπέκος.
Οι συζητήσεις με την συμμετοχή των Νέων λογοτεχνών, των εκπροσώπων των περιοδικών και των συντονιστών δημοσιογράφων αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, και θα προσδώσει πληθωρικό και πολυφωνικό χαρακτήρα στη διοργάνωση. Τα ζητήματα που θα συζητήσουν, ενδεικτικά είναι: η ατομική και συλλογική έκφραση, η συγγραφική τέχνη ως ενασχόληση, ως ιδιότητα ή ως επάγγελμα, η θέση και η ευθύνη του συγγραφέα απέναντι στο κοινωνικό - πολιτικό γίγνεσθαι, η παράδοση και η νεωτερικότητα. Οι νέοι προτεινόμενοι λογοτέχνες θα βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τους παρουσιαστές τους δημοσιογράφους, σε ένα διήμερο φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, αναγνώσεις κ.ά.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 7 έως 19 Μαΐου 2015 ΔΕΘ - HELEXPO, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 13 και 15
Είσοδος ελεύθερη Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 15:00-21:00 |Παρασκευή και Κυριακή 10:00-21:00 | Σάββατο 10:00-22:00

2 σχόλια:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.