Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ψίθυροι για κομματικές τοποθετήσεις σε διοικήσεις νοσοκομείων, υπουργείων κ.ά.

Πολλοί ψίθυροι ακούγονται για τοποθετήσεις υποψηφίων μη εκλεγέντων βουλευτών σε καίριες θέσεις διοικήσεων Νοσοκομείων, Υπουργείων κα. Δεν θα επησέλθω σε θέματα προσόντων των υποψηφίων γιατί δεν είναι αρμοδιότητά μου να τα κρίνω, αλλά όμως γνωρίζω πολύ καλά από όσα άκουγα από τον Τάσο, ότι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μην διοριστούν σε διάφορες θέσεις μη εκλεγέντες βουλευτές, θέση την οποία υποστήριζε ένθερμα, και έλεγε ότι εμείς δεν θα κάνουμε ότι κάνανε οι προηγούμενοι.
Εύχομαι λοιπόν να επαληθευτεί, και οι ψίθυροι να μείνουν μόνο ψίθυροι, γιατί στις επόμενες εκλογές τα κριτήρια υποψηφιοτήτων δεν θα είναι πολιτικά αλλά επαγγελματικής αποκατάστασης, και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα υποπέσει στο ίδιο λάθος με τους προηγούμενους.

Η σύντροφος του Τάσου Τσαούσογλου
Κατερίνα

11 σχόλια:

  1. Γίνονται τέτοια πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το πιστεύω, πείτε μου ένα παράδειγμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Κατερίνα, μακάρι να διαβάσουν το σχόλιό σου και οι διοριστές στην Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οτι εχει γινει σε ολη την υπολοιπη Ελλαδα δηλαδη απο Πασοκ προηγουμενως και ΝΔ προσφατως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τη χήρα του ΜΑΟ η Σύντροφος του Τάσου...
    Ποια η ανάγκη να ανακατεύεις ως Ιδιότητα την προσωπική σχέση με τον Τάσο για τα πολιτικά σχόλια; Η προσωπικότητά σου ως Κατερίνα ΔΕΝ αρκεί;
    Υ.Γ. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, Πα.Σο.Κ.ποιείται πιο γρήγορα και από την ταχύτητα του φωτός... Όποιος το βλέπει στην πραγματική ζωή καλώς, γιατί οι νεκροί ,όσο φωτεινό και αν ήταν το παράδειγμά τους, ΔΕΝ σώζουν τους ζωντανούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η κ περκα πως εγιγε γραμματεας του υπ....σας φαινεται παραξενο ,και στο νοσοκομειο δικο τους θα βαλουν ειναι φυσικο,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να βάλουμε τον Σημαιοφορίδη απο την Καστοριά στο νοσοκομείο , που κατέστρεψε τα επικουρικά ταμεία και τώρα δεν έχει ο κόσμος να πάρει συντάξεις.

      Διαγραφή
    2. Η Πέρκα τι σχέση έχει πάλι με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο άνθρωπε μου τι εννοείς δηλαδή 'πώς έγινε'; Η Πέρκα είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πρωτοκλασάτο και πολιτικός μηχανικός αν δεν απατώμαι οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί ΔΕΝ θα έπρεπε να την κάνουν γραμματέα; Σε υπουργεία και γραμματείες η κάθε κυβέρνηση βάζει δικά της στελέχη, πού σου φαίνεται το περίεργο; Δηλαδή ήθελες γραμματέα από ΝΔ στο Μεταφορών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά;; Τρέλα πουλάς φίλε ή είσαι απλώς ανόητος; Δηλαδή το εκάστοτε κυβερνών κόμμα θα τοποθετεί σε υπουργεία γραμματείς από την αντιπολίτευση; Θα μας κουφάνετε ρε ορισμένοι φθηνοί προπαγανδιστές σ'αυτήν την πόλη

      Διαγραφή
  6. βουλιάζει το βαπόρι και αυτοί μαλώνουν ποιος η ποια θα αντικαταστήσει τον...καπετάνιο να πάρει τα γαλόνια η ποιος η ποια θα γίνει μαέστρος στην ορχήστρα με τα πνευστά όργανα του καταστρώματος καθώς το βαπόρι μισοβουλιάζει
    wake up ...ΕΛΛΑΣ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς ψήφησα ΣΥΡΙΖΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζω τα παραπάνω σχόλια και αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω και την δική μου άποψη.
    Εάν είχα πεισθεί ότι η δημοκρατία περισσεύει σε αυτόν το τόπο και ότι ασκείται καλοπροαίρετα η κριτική δεν θα είχα πρόβλημα να τοποθετώ και επώνυμα.
    Πιστεύω ότι σε όλα τα θέματα δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας, αλλά κάποια πράγματα είναι σχετικά.
    Έτσι λοιπόν τι θα πει να μην διοριστούν σε διάφορες θέσεις μη εκλεγέντες βουλευτές, το λέμε αυτό, για να μην χαρακτηριστούμε άλλο ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ, ή επιτρέψτε μου, από κόμπλεξ και εσωκομματική εσωστρέφεια για να καταδικάσουμε τον αποτυχόντα υποψήφιο ;
    Η δική μου θέση είναι ΝΑΙ να μην δημιουργείται κομματικός στρατός με άσχετους και με "ημέτερους" της πολιτικής, αλλά καλώς ή κακώς εάν θέλουμε να πετύχει το σχέδιο της κυβερνητικής πολιτικής από άκρο σε άκρο της χώρας μας, πρέπει να βρεθούν και τα κατάλληλα άτομα που θα υλοποιήσουν και θα αναλάβουν αυτό το βάρος του νέου οράματος.
    Ειδικά τώρα που για πρώτη φορά έχεις κυβέρνηση της αριστεράς, θα χρειαστείς άτομα σε θέσεις κλειδιά από Γ.Γ, Γεν.Δ/ντες, προέδρους οργανισμών κλπ, όπου αν μη τι άλλο πέρα από τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχουν, θα πρέπει πάνω από όλα να κατέχονται από τα ιδεώδη της αριστεράς.
    Δεν μπορεί δηλαδή να έχεις στο Υπουργείο εργασίας Γεν. Δντ/η κάποιο που ήταν πχ εισηγητής στα λαοκτόνα νομοσχέδια και απαιτούσε βασικό μισθό 475 €.
    Δεν μπορεί να έχεις Γ.Γ και Γεν.Δ/ντς, στο Υπ.Οικ. και Παραγ.Ανασ/τησης, αυτούς που εισηγήθηκαν νομοσχέδια για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας ή πχ αυτούς που εμπνεύστηκαν τους φορολιστρικούς νόμους(ΕΝΦΙΑ- και φόρου ΦΠ 46%) και δυστυχώς συνεχίζουν να είναι μέχρι σήμερα στα πόστα αυτά.
    Δεν μπορεί να έχεις διοικητές οργανισμών και Ν.Π αυτούς που χωρίς φειδώ ήταν και συνεχίζουν να είναι εκφραστές αυτής της μνημονικής πολιτικής.
    Όσον αφορά για τους υπ.βουλευτές, δεχτήκαμε τα άτομα αυτά να είναι υποψήφιοι, θεωρώντας τους ικανούς να γίνουν βουλευτές, ίσως Υπουργοί και δεν τους θεωρούμε ικανούς για κάτι κατώτερο;
    Εγώ λέω ΝΑΙ εφόσον έχουν τα προβλεπόμενα προσόντα και εμπειρία.
    Και επειδή θέλω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους ερωτώ :
    Θεωρεί κανείς ότι πχ, η κα Σπύρτου Πανεπιστημιακός, δεν θα ήταν ικανή για κάποιο κυβερνητικό πόστο σε θέματα παιδείας, ή μήπως ο κ. Σαπαλίδης που είναι ήδη εκλεγμένο στέλεχος σε κεντρικό επίπεδο, ΡΙΣΚΕΒΕ, Ομοσπονδία ΜΜΕ κλπ, δεν μπορεί να είναι σε κάποιο αντίστοιχο όργανο;
    Φυσικά θα μιλήσω και για την κα Πέρκα: Πολιτικό Μηχανικό-Συγκοινωνιολόγο με ειδικές σπουδές στα θέματα υποδομών, επαγγελματική και συνδικαλιστική εμπειρία μέσω ΤΕΕ, στα ζητήματα αυτά, όπου σήμερα έχει αναλάβει ιδιαίτερη θέση ως Γ.Γ υποδομών.
    Δηλαδή δεν θα έπρεπε να τοποθετηθεί επειδή απλώς πληροί το κριτήριο του αποτυχόντα βουλευτή; και τέλος πάντων αν δεν έμπαινε αυτή που ήταν και τομεάρχης (ως συντονίστρια τμ. υποδομών Σύριζα) ποιός άλλος θα έμπαινε, και φυσικά αν είχε 200 σταυρούς παραπάνω και εκλεγόταν, τότε επάξια θα μπορούσε να διεκδικεί και Υπουργείο;.
    Κλείνοντας θέλω να καταθέσω και την δική μου προσωπική εμπειρία, που θυμάμαι από το συγχωρεμένο τον Τάσο, ο οποίος έλεγε ότι σε μια κυβέρνηση Σύριζα ενδεχομένως να είμαστε ελλειμματικοί από στελέχη και πρέπει όλοι να αξιοποιηθούν, ανάλογα με τις εμπειρίες και τις δυνατότητές τους.
    Εκτιμώ ότι το έλεγε με επίγνωση, εννοώντας ότι δεν ήθελε άσχετους, αλλά ικανά άτομα, τους καλύτερους για κάθε θέση, γιατί το κράτος της αριστεράς που οραματιζόταν και θέλουμε να χτίσουμε, θα χρειαστεί μαχητές της ζωής και όχι απλά τεμπέληδες της πολιτικής.
    ΟΥΔ.ΙΣ.ΑΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλήθεια για τους αποτυχόντες υποψηφίους δημάρχους τι έχετε να πείτε;
    Έχει λογική να καταλαμβάνουν θέση μεγαλύτερη του αξιώματος που προσδοκούσαν να έχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.