Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Τελωνείο Νίκης: Κατασχέθηκαν σε έλεγχο τουριστικού λεωφορείου εκατοντάδες λαθραία τσιγάρα

Τουριστικό λεωφορείο με αφετηρία την πτολεμαίδα και προορισμό την γειτονική χώρα FYROM, κατά την επιστροφή του στην χώρα μας πέρασε από τελωνειακό έλεγχο.
Μετά από εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποίησαν υπάλληλοι του τελωνείου Νίκης (Σαββάτο 4 Απριλίου) διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν οι επιβάτες δεκάδες κούτες αδασμολόγητων σιγαρέτων, αλλαντικά, κρέατα και κηπευτικά προϊόντα, όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν.
Επικρατεί σε πολλούς ταξιδιώτες η αντίληψη ότι κατά την είσοδο τους στην χώρα μας είναι σε θέση να μεταφέρουν ότι προϊόντα επιθυμούν σαν να βρίσκονται στο super market της γειτονιάς τους, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι κανονισμοί εφαρμόζονται σε όλα τα τελωνεία μας, με την απαραίτητη αυστηρότητα προς όφελος της πολιτείας.
Οι ταξιδιώτες μπορούν να μεταφέρουν συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένο αριθμό, σε κάθε περίπτωση κινδυνεύουν όχι μόνο να κατασχεθούν οι αγορές τους, αλλά και να επιβληθούν υψηλά πρόστιμα που ορισμένες φορές είναι «εξοντωτικά» βάση του τελωνειακού κανονισμού.
Η νοοτροπία «εμένα δεν θα με ελέγξουν» ή «εμένα με γνωρίζουν» δεν περνά, οι τελωνειακοί κάνουν τα νόμιμα για να διασφαλίσουν την ισονομία στους πολίτες, μια ισονομία που σε κάθε περίπτωση είναι ποθητή από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

6 σχόλια:

  1. επιτέλους αποφάσισαν να δουλέψουν οι τελώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ...ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ...ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηλιάδη σοβαρέψου την δουλειά τους κάνουν και την κάνουν πολύ καλά. Εσύ αν θυμάμαι καλά κάποτε τους πήγαινες κόντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως μιλάς έτσι για τον εκπρόσωπο του δημάρχου;Ντροπή σου...Ειναι σαν να λες ότι ο πρετεντερης ειναι σκαρτος δημοσιογράφος....Πιπέρι στο στόμα σε όσους αμφισβητούν μια πένα που δεν παραπληροφορεί τον χαζό λαό και δεν κοιτάει το προσωπικό όφελος...Οταν κάποιος γεννήθηκε για να γλύφει δεν θα σταματήσει ποτε καλέ μου φίλε ή φίλη.Όσοι μας κοροϊδεύουν θα το βρουνε μπροστά τους κάποτε...Ο φλωρινιωτης ξυπναει και βλέπει και κρίνει ευτυχώς σιγά σιγά και τους πονάει που δεν φοράμε παρωπίδες σε γλύφτες και παραπληροφοριοδότες...

      Διαγραφή
  4. ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟΙ ΗΜΙΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΕΛΩΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ; ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ;
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 《ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΜΑΥΡΗ ΣΑΝ ΚΑΛΙΚΟΥΔΑ.......》.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ta proionta pou agorazoun apo to lidl kai ta poulan ekei stin diplasia timi autous gt den tous pianoun;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.