Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Βιωματικό σεμινάριο στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΑΛΜΑ»

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 «ΑΛΜΑ» πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων και όσους εμπλέκονται με το χώρο της εκπαίδευσης.
Το σεμινάρια θα είναι διάρκειας 16 ωρών και οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και πρακτικές μεθοδολογίες με τη βοήθεια της Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπεύτριας, Δήμητρας Παπαδήμα, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το βιωματικό τρόπο μάθησης και να ενισχυθούν ώστε να εφαρμόσουν ανάλογα προγράμματα για τη μάθηση και την ενίσχυση των αξιών στις τάξεις τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 09:00-14:00 & 17:00-20:00 στα τηλέφωνα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 «ΑΛΜΑ» 2385 502790 & 2385 503790 ή στο e-mail: info@almaflo.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
* Ειδικές τιμές για φοιτητές.

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Το σχολείο θεωρείται από την πλειοψηφία της κοινωνίας το σημαντικότερο περιβάλλον για τους μαθητές μετά το οικογενειακό. Οι μαθητές ξεκινούν τη διαδικασία της μάθησης και της κοινωνικοποίησης ταυτόχρονα μέσα στη σχολική μονάδα. Περνούν αρκετό χρόνο με τους συμμαθητές όσο και με τους δασκάλους τους.
Πληθώρα ερευνών δείχνουν τη σημαντικότητα του κλίματος μέσα στην τάξη, τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών και την αλληλεπίδραση τους με τους δασκάλους τους τόσο για τη διαδικασία της μάθησης όσο και για την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των μαθητών.
Μέσα από τις συναντήσεις αυτές θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ζητήματα όπως:
• Το κλίμα μέσα στη σχολική τάξη
• Διαχείριση ζητημάτων μέσα στην τάξη
• Η συμβολή του σχολείου στην ψυχολογική εξέλιξη του μαθητή

Η Δήμητρα Παπαδήμα είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας Παιδιών με σπουδές στη Μ. Βρετανία. Το μεταπτυχιακό της είναι στη Ψυχική Υγεία του Παιδιού & στην Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική (ΜΑ) και είναι ειδικευμένη στην ψυχοθεραπεία Gestalt όπως επίσης ειδικεύτηκε από τη Μέριμνα στη διαχείριση περιστατικών πένθους που αφορούν στα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειες τους. Από το 2003 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.), στη Λάρισα ως Υπεύθυνη του Τμήματος "Γονείς, Παιδιά & Έφηβοι". Η συνεργασία αυτή αφορά στην ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική παιδιών, έφηβων και οικογενειών. Επίσης, συμμετάσχει ως επιμορφώτρια Σεμιναρίων σε προγράμματα που πραγματοποιούνται με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, τα Γραφεία A’ θμιας & Β’ θμιας Αγωγής Υγείας Ν. Λάρισας και το Τ.Ε.Ι .Λάρισας. Είναι μέλος σε συλλόγους και εταιρείες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

1 σχόλιο:

  1. μια χαρα αλλα δεν μας λετε τιμες,χρονος,ποτε θα αρχισουν τα μαθηματα,λετε σειρα προτεραιοτητας αλλα απο ποτε ξεκιναν οι δηλωσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.