Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ερώτηση του Γ. Αντωνιάδη για τα προγράμματα ανεργίας

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Αδικημένη η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σχετικά με τα προγράμματα ανεργίας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια. Τα προγράμματα ανεργίας που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ ή από εθνικά κονδύλια αποτελούν μια σημαντική οικονομική ανακούφιση για χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας.
Όπως γνωρίζετε, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, λόγω παρουσίας της ΔΕΗ και παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος, ο πλούτος αυτός, παρότι διαχέεται σε όλη την Ελλάδα, χρεώνεται στην Π.Ε. Φλώρινας (Π.Δ.Μ.) με αποτέλεσμα στα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας να έχουμε περίπου τις μισές θέσεις για ανέργους σε σχέση με άλλες ισοδύναμες Περιφέρειες.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Σκοπεύετε να αναπληρώσετε τον αριθμό των θέσεων ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας τουλάχιστον με αυτές που δικαιούται ώστε να αποκατασταθεί η υπάρχουσα αδικία;
2. Πότε επιτέλους θα επανεκκινήσουν τα προγράμματα ανεργίας χρηματοδοτούμενα είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε από εθνικούς πόρους;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια κ. Αντωνιάδη και μόνο που ενδιαφέρεστε είναι δείγμα συνέπειας των προεκλογικών σας δεσμεύσεων.Όλοι έχουμε περάσει από την ανεργία και ξέρουμε τη πληγή είναι.Στηρίξτε όσο περισσότερο μπορείτε ΑΜΕΑ, ανέργους,(γεωργοκτηνοτρόφους μικρούς όχι υψηλούς εισοδηματίες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κ Αντωνιάδη τέτοιες ενέργειες θα βοηθήσουν άμεσα πολλούς συμπολίτες μας στη Φλώρινα. Τα 8μηνα στη ΔΕΗ όλοι μας ξέρουμε ότι καλύπτονται από πολίτες με Α βαθμό ενδοποιότητας δηλαδή από χωριά γύρο από τους σταθμούς παραγωγής και τα ορυχεία,οι άλλοι είναι καταδικασμένοι στην ανεργία. Το πρόγραμμα voucher του 2014 προέβλεπε 768 θέσεις για την Δυτική Μακεδονία με την ανεργία των νέων να φτάνει το 72% (πανευρωπαϊκή πρωτιά). Αυτό θα πρέπει να αλλάξει ΆΜΕΣΑ αν θέλουμε να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παπαγαλάκια έπιασαν δουλιά βλέπω να τον στηρίζουνε. Ο αντωνιάδης νομίζει ότι με μια ερώτηση ξεμπέρδεψε, παει πολύ αυτό το δούλεμα. Αστα μεγάλε πεστα αλλού κι οταν μας σώσεις από την ανεργία ελα να σου κανω το τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κύριε Αντωνιάδη ο κύριος Τσίπρας σήμερα ανακοίνωσε 600 προσλήψεις στα νοσοκομεία και της δυτικής Μακεδονίας. Κάντε μία ερώτηση πόσες από αυτές θα αφορούν την Φλώρινα τις Πρέσπες και το Αμύνταιο και με τι σχέση εργασίας ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς τις ίδιες ερωτήσεις έκανες κσι πέρσι με τη δική σου κυβέρνηση κ. Αντωνιάδη;

    Σ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλά κρασιά κ. Αντωνιάδη, μια από τα ίδια. Ο διάδοχος του Κορτσάρη πολύ λίγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.