Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας Φλώρινας στην Καστοριά

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 πραγματοποίησε μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καστοριά, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί εκπαιδευόμενοι από τη Φλώρινα και το Παράρτημα Αμυνταίου.
Επισκέφθηκαν αρχικά το Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό, που χρονολογείται από το 5000 π.Χ. και που δείχνει ότι η Καστοριά είχε κατοικηθεί από τους Νεολιθικούς χρόνους. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το «Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας», που δημιούργησε στο Μαυροχώρι Καστοριάς ο δάσκαλος και ταλαντούχος καλλιτέχνης κ. Δημήτρης Παναγιωτίδης, μαζί με την σύζυγό του. Έπειτα θαύμασαν τις θαυμάσιες αγιογραφίες της μονής της Μαυριώτισσας, του 11ου αιώνα, ενός από τα πολλά και πιο γνωστά βυζαντινά μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή.
Τέλος επισκέφθηκαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Καστοριάς και έσμιξαν έτσι εκπαιδευτικοί κι εκπαιδευόμενοι των δυο σχολείων, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες και υποσχέθηκαν ότι όλοι μαζί θα πραγματοποιήσουν μια από κοινού δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.