Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Κάλεσμα σε απεργία την Κυριακή 5 Απριλίου

Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες στο εμπόριο
To σωματείο μας συνεχίζει καθημερινά την μάχη για την επιτυχία τις απεργίας 5 Απρίλη με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές το χρόνο που ήταν και παραμένει αξίωση των μεγαλοεργοδοτών και πολυεθνικών στον κλάδο του εμπορίου.
Συνεχίζουμε καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός, ότι έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι συνολικά και στο κλάδο είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνες ΔΕΝ τους χάρισε ποτέ κανένας τίποτα.
Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι τελείωσε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ότι ΘΑ υπάρχει πλέον το παλιό καθεστώς (2 Κυριακές) συν 2 Κυριακές ακόμα στις εκπτωτικές περιόδους έχουν γίνει ξανά στο πιο πρόσφατο παρελθόν.
Ακολουθεί την ίδια τακτική, κάνοντας δηλώσεις λίγες μέρες πριν από την απεργία και όταν αυτή πραγματοποιηθεί , θα αναιρέσει τις υποσχέσεις του
Τα όσα είπε ο Υπουργός δεν μας καλύπτουν, δεν απαντούν στις δικές μας διεκδικήσεις που είναι :
• Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
• Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
• Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
• Κατάργηση όλων των νόμων που έχουν απελευθερώσει το ωράριο.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

Το σωματείο μας έχει αποφασίσει συμμετοχή στην απεργία Κυριακή 5 Απρίλη και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΗ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ
ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.