Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

34χρονος στο Αρμενοχώρι τραυμάτισε με όπλο τρία τσομπανόσκυλα, εκ των οποίων το ένα θανάσιμα

Χθες (31-03-2015) το πρωί στο Αρμενοχώρι Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν 34χρονο ημεδαπό, για παράβαση των νόμων περί προστασίας ζώων και περί όπλων.
Συγκεκριμένα, ο 34χρονος συνελήφθη γιατί προχθές (30-03-2015) το μεσημέρι με την χρήση πυροβόλου όπλου τραυμάτισε τρία (3) τσομπανόσκυλα, εκ των οποίων το ένα (1) θανάσιμα, ιδιοκτησίας 70χρονου ημεδαπού, ενώ σε κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο (2) κυνηγετικά όπλα (ένα δίκαννο και ένα τύπου flober), για τα οποία δεν είχε την απαιτούμενη άδεια κατοχής
• τρία (3) φυσίγγια και
• ένα (1) στιλέτο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

21 σχόλια:

  1. Ζούγκλα καταντήσαμε, το κακό με τα όπλα παράγινε. Η δολοφονία ζώων είναι απαράδεκτη και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την απάνθρωπη αυτή πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως αυτο με τα τσομπανοσκυλα εχει παραγινει? Δεν τολμας να πας πουθενα εκτος πολης και στα χωρια και στην υπαιθρο κυνδηνευεις και οι τσομπανιδες ειτε αλβανος ειτε ελληνας στα π......α τους

      Διαγραφή
  2. Όντως είναι απαράδεκτη πράξη ..... αν κυνδηνευε ισως να το εκανε αυτο αλλα οχι θανασιμα ....τωρα αν το εκανε χωρις καποιο λογο να τιμωρηθει πολυ αυστηρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα διοικητικά προστιμα μην ξεχάσουν να βεβαιώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα προβατα του κυρηου οταν βοσκαν στο αεροδρομιο στα ληβαδια ολα τα τσομπανοσκηλα τα
    εχη μαζι του δεν μπορη να γυμναστη κανης ανθροπως να πα`ι για τρεξιμο ορμαν να σε δαγκασουν και η ιδιοκτητες τα θαυμαζουν και αν του πης μαστα σκηλια μαλοσετα Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΗ ΝΑ ΤΑ ΜΑΛΟΝΗς ΓΙΑΤΗ ΘΑ ΗΜΕΡΕΨΟΥΝ ΕΕΕ ας μας φαν τοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ τραβήξει πολλά από τσομπανόσκυλα, ορμάν ανελέητα διότι το ένα παίρνει θάρρος από το άλλο και όλα μαζί σε εγκλωβίζουν. Αυτά όμως δεν φταίνε σε τίποτα, οι τσομπαναρέοι φταίνε που πολλές φορές τα παροτρύνουν και κατόπιν κάνουν πώς δεν βλέπουν αδιαφορώντας προκλητικά..
    Το έχω ζήσει ζωντανά ο ίδιος 2-3 φορές δεν τα πήρα στο κρανίο με τα σκυλιά αλλά με τον πανηλίθιο ιδιοκτήτη τους που σιγοσφύριζε και κοιτούσε απέναντι τάχατες, σε αυτούς χρειάζεται ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε θα σου ευχόμουν να χαλάσει το αυτοκίνητό σου και να χρειαστεί να πας 100 μέτρα μπροστά για να έχεις σήμα στο κινητό σου. Φίλε φιλόζωε και να σου επιτεθούν αυτά τα συμπαθητικά ζωάκια με τα κοφτερά δόντια τους . Θα αναθεώρησης την άποψη σου ή όχι; Είμαι περίεργος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνεις τι λες;; Κροκόδειλους δεν συνάντησες;; Εγώ συνάντησα μια τίγρη

      Διαγραφή
  7. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τα ανθρωποειδή που λειτουργούν μ αυτόν τον τρόπο. Τους θεωρώ ικανούς να σκοτώσουν και άνθρωπο όταν νομίζουν ότι έχουν δίκιο. Για τα τσοπανόσκυλα υπάρχει νόμος να είναι περιορισμένα και πάντα κοντά στο κοπάδι. Αν δεν εφαρμόζεται να γίνει καταγγελία και να τιμωρηθούν οι ιδιοκτήτες, όχι τα ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gia dokimase na litoyrgisis ayton ton nomo poy les kai an vgaleis akrh ella na moy peis kai emena an kataferes kati sthn ellada enas tsompanhs exei 50 provata kai 30 skylia kai xereis ti taizei an psofisi kana provato exei kalos allios kana anthropo

      Διαγραφή
  8. Ψευτοπαλληκαράς της πλάκας. Να εφαρμοσθεί ο νόμος και να τιμωρηθεί αυστηρά. Ο νόμος της ζούγκλας κάποτε πρέπει να σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι ψευτοπαλικαράκια σαν εσένα από την θέση του καναπέ κράζουν την πράξη! Βγες λίγο στην ύπαιθρο κι όταν αντιμετωπίσεις (ουκ ολίγες φορές) τα δόντια 10 σκυλιών έλα και πες μας! Όσο για τον νόμο, που καλώς υπάρχει, δυστυχώς δεν εφαρμόζεται από τους ιδιοκτήτες και ποτέ δεν τα έχουν περιορισμένα (ιδίως οι τσομπάνοι). Μήπως λοιπόν οι συστάσεις προς συμμόρφωσή τους δεν επαρκούν πια; Αντί να χαθεί ένα άγριο/επιθετικό σκυλί προτείνετε να χαθεί κάποιο παιδί στην γειτονιά μας; Έχουμε περιορισμένα τα παιδιά κι όχι τα σκυλιά! Αύριο θα θρηνήσουμε κάποιο που θα έχει κατασπαράξει ένα "καλό σκυλάκι" ενός ανίδεου θηρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραμύθι σου έχει δράκο και ο δράκος δεν είναι τα σκυλιά, αλλά κάποιοι με την δική σου νοοτροπία και κάποιοι, ευτυχώς λίγοι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες . Σου συνιστώ όταν βγαίνεις έξω να ζητήσεις προστασία από τα ΜΑΤ. Επειδή δεν ζούμε στην ζούγκλα , υπάρχουν νόμοι και πρέπει να εφαρμόζονται.

      Διαγραφή
    2. Μην βγαίνεις ποτέ μόνος, μπορεί να συναντήσεις , τίγρης, λιοντάρια , τώρα τελευταία άκουσα πως κυκλοφορούν και κροκόδειλοι. Να προσέχεις. Η φαντασία σου οργιάζει , φτάνει να μην γίνει επικίνδυνη.

      Διαγραφή
    3. 1;53 μήπως νομίζεις πως συμμετέχεις σε διαγωνισμό μπουρδολογίας;; Μόνο την καταστροφή της γης δεν μας είπες ότι θα προκαλέσουν τα σκυλιά. Σοβαρέψου και πρόσεχε τι γράφεις.

      Διαγραφή
  10. Δεν κατηγορεί κανεις γιατί έχει πρόβατα και σκυλιά.Το θέμα είναι ότι πρώτα θα περάσουν τα 12 σκυλιά και μετά...... τα πρόβατα με το βοσκό που σε ηρωνεύεται .Πώς την άλλη μέρα μετά τα συμβάν τα πρόβατα πέρασαν μόνο με 1 σκυλί και τα άλλα ήταν δεμένα στο σπίτι?¨Οσο για καταγγελίες και μηνύσεις έχουν γίνει πολλές και είναι γνωστός ο κ .......... στα δικαστήρια.Πρέπει να γαγκώσουν κανένα παιδί και μετά να τα μαζέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να ρωτήσουν τον κοματιασμένο απο δαγκωνιές Αλβανό τσομπάνη στο Αμμοχώρι,ολοι αύτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μήπως έχει και κανένα σκυλάδικο στην Φλώρινα ;;;;;Έχω έναν ζωηρό γέρικο σκύλο και έχει παλαβώσει για ζευγάρωμα.Δαγκώνει πηδάει πέρα δώθε γρατσουνάει τα έπιπλα στο σπίτι μου έφαγε τις προάλλες το σάντουιτσ απο τα χέρια μου άσε που άρχισε να με δαγκώνει τα παπούτσια μου . Αν έχει κανένας τίποτα θηλυκά τσομπανόσκυλα θα με σώσει μπάς και ηρεμίσει ο γέρικος τσομπανόσκύλος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφού λοιπόν χόρτασαν οι περισσότεροι απο αυτούς πού σχολίασαν, με τις κακίες τους εναντίων ζώων και ανθρώπων! Χωρίς καν να τους νοιάζει ο πόνος που προκλήθηκε απο κάποιον όχι γιατί του επιτέθηκαν οι σκύλοι ,όπως άφησαν κάποιοι να εννοηθεί! Απλα του έπνιξαν μια κότα που είχε ξεπορτίσει!Δεν θα σχολιάσω την πράξη του δράστη(αυτον τον αφήνω στον θεο για να τον κρίνει) ,αλλά τον υπολοίπων που ακόμα κελαεϊδούν!!! Καλή μεγάλη βδομάδα προλαβαίνετε να( καθαρίσετε) τις ψυχές σας......και καλήν Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.